ratza Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Subscriu, chiar ieri am băgat niște țelină la tigaie. Iese fantastic de bună. Acum 1 minut, Усилитель a spus: Cearcă si felii de 1cm din țelina asta mare ce se gaseste mai nou.... Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 3 minute, Marele Savant a spus: Stimate Domna! cind ai matale ceva timp liber, da o fuga prin citeva sate si vezi cam cite persoane gasesti in birturile pomenite cu atit elan muncitoresc de dv. dupa care, interesati-va cit este vestitul ajutor social pomenit in folclorul nou si spuneti-ne cit timp se poate sta in birt, juca la pacanele, plati curentul, cablul si telefonul din acei bani! Sunt multi... Ii văd zilnic! Epave umane; unii poate au lucrat, dar rămânând fără servici, s-au destrămat familiile, nu s-au mai putut adapta și stau in birt, indiferent că au sau nu bani, așteaptă să pice ceva. Satul de altădată... doar in povesti și amintiri! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 8 minute, ratza a spus: Subscriu, chiar ieri am băgat niște țelină la tigaie. Iese fantastic de bună. Am încercat și eu, dar de la o vârstă nu mai ajuta... Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 @Budreala Radu Depinde și de regiune....dacă vorbim de unele zone unde vinul e la putere, așa o fi.Dar nu trebuie generalizat... Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 @validae, aici e țuică la putere... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 12 minute, Budreala Radu a spus: Sunt multi... Ii văd zilnic! Ce procent din locuitorii satului sint in birt? Un sat modest are totusi citeva sute sau peste mia de locuitori! citi pot incapea intr-un birt de tara? Eu in diverse calatorii prin tara am mai oprit pe la diverse birturi de tara pentru a cumpara un suc sau tigari si de obicei batea vintu'prin ele, nici un musteriu! Iar diversi ratati, neadptati, etc, sint mult mai multi la oras, nu e ceva specifica satului cum se insinueaza! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Mulți se plâng de mana de lucru, cu crâșmele populate. Am fost coleg pensionat, retras din oraș la 40km de Iași, unde pe lângă atelierul mecanic deschis, mai are și ceva oi, pana într-o suta, și câteva ha de pământ. Cu bani, mâncare si țigări nu găsește amatori de munca. A încercat și cu bautură, dar nu e rentabil. Dacă scăpa martafoiul cu botul la sticla, gata cu treaba. A rămas la sate caracuda umana care nu și-a găsit un rost în alta parte, iar la sat trăiește din ajutoare și ce mai pica din combinații sau treburi fără mare implicație fizica. Pana și la păzit nu ai baza și taman ei te fura. Mi le povestește când ne vedem la un pahar. Vine periodic și îmi aduce ce ii zic la telefon. Și nu numai mie. Cu bani, bineînțeles, dar sunt bucuros ca am sursa de produse veritabile, și nu ma tocmesc la preț, pt ca știu cât muncește ca să producă. Care e gospodar, muncește singur sau cu familia, ca sunt mulți și din ăștia, dar când vrei sa angajezi un ajutor, îți râde în nas. Mai bine sta pe ajutor. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 5 minute, antemir a spus: Sate unde la magazine are loc discutia: - Card sau Cash ? - Caiet ! Eu cred ca toti cei care dot bagati povesti din astea folclorice, realizati ca pina la urma posibila datorie se achita tot cu numerar, nu se primeste nimic de pomana!! Sa stiti ca epoca caietului a apus de mai bine de un deceniu, chiar daca mai sint si exceptii! Link spre comentariu
validae Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Fiecare sat are uscăturile lui, dar e adevărat că mulți fermieri se plâng că nu găsesc oameni pentru lucrări sezoniere nici cu transport, plată bună și mâncare/băutură asigurată.Asistații sociali preferă să stea degeaba pe bruma aia de bani, plătiți de noi ceilalți.Din păcate asta e politica, javrele trebuie protejate, munca le dăunează grav iar primarii nu pot să piardă masa de votanți.... După mine, aș opri ajutoarele celor care sunt apți de muncă.... Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Locuiesc într-un sat(ultima localitate înspre Vidraru), plin de pensiuni; proprietarii acestora, sunt clienții mei: vin pentru diverse probleme, și mai stam de vorba... Prefera să angajeze nepalezi, fiindcă localnicii nu sunt stabili; după ce ia salariul, adio... Și exemplele sunt multe! Multora li se pare că a munci, e josnic; că munca e făcută pentru tractoare... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 În oraș mai angajezi nepalezi, dar în mediul rural nu vad nici o forma legala de angajare pe persoana fizica. Dacă ii ții la negru, intri la alte belele, ca aia din crâșmă știu tot ce mișcă, și sunt aprigi la concurenta. Dar și fără asta, greu ii găsești în oraș, să-i duci la munca în afara. Majoritatea sunt pe contract la firme. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 În oraș mai angajezi nepalezi... Vorbesc de pensiunile cu zeci de locuri de cazare, unde sunt angajați legal; dar și de acolo după 3-4 ani de lucru și ceva bănuți strânși, plus viza, își iau tălpășița spre vest! Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 2 minute, Budreala Radu a spus: își iau tălpășița spre vest! E bine, totdeauna i-am apreciat pt curaj. Important e ca ultimul sa stingă lumina. Sa vedem ce pana mea vor mai guverna bunătate de guvernanți. Link spre comentariu
Усилитель Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 59 minute, doru3160 a spus: Am încercat și eu, dar de la o vârstă nu mai ajuta.. Maresti cantitatea si in loc de alune bagi Goji... Link spre comentariu
yo2mhj Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 11 ore, BRANCA a spus: Marele Savant.Cãnd am spus eu că în RO nu mai producem nimic??Ce scormonit de chestii împotriva RO?? Citiţi mai bine ce scriu şi nu răstălmăciţi! Era vorba de diversificarea productiei agricole şi de valorificarea superioară a produselor agricole,capitole la care suntem deficitari rău. Am mai zis şi cu alte ocazii,putem să nu mai creştem nimic în RO şi să importăm totul,cu condiţia să avem bani!Aş preciza banii "noştri",nu ăi de împrumut! Cine naiba sa mai cultive pământul? Majoritatea satelor din Ardeal și Banat sunt depopulate, îmbătrânite, tinerii sunt fie la oraș, fie în vest. Putini investesc în utilaje și ferme. Si, dacă prinzi o vara ca anul trecut, ești în paguba maxima. Link spre comentariu
Postări Recomandate