icar Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 10 ore, antemir a spus: posibilitatea de a stoca cantitati mari de ceapa peste iarna. Fras! Manipulare ordinara, tembeliziunile sa traiasca! Da ce naiba, anul trecut sau acum doi ani, ori acum 10 ani, când era kilu' de ceapa 2 lei, unde dracu o stocam, la bulgari!??!! Astea nu sunt decât manipulari crase. Lumea pune botul repede, rezultatul se vede. Vai mai, e 20 lei kilu' de cartofi noi, nu se poate asa ceva!!! Asa-si? Iaca nu cumpar acu', apar si altii si se ieftinesc, cumpar atunci, care-i treaba? Asa a fost in fiecare an! - Auzi tu, aseara, la club, m-a agatat unu, mirosea a ceapăăă... Gata, il iau, asta e plin de bani! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 icar.Când e vorba de trufandale ori îţi permiţi,ori aştepţi să se ieftinească. Când e vorba de ceapă e altceva.Aceasta e a doua cea mai consumată legumă pe plan mondial. Se vorbeşte că au fost probleme la culturile din Nordul Africii,în Asia Centrală,Pakistan,ş.a.Da' cum naiba să ne influenţeze asta nu înţeleg... Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) În link situaţia preţurilor la ceapă,în timp real.Minunaţi-vă! https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_price_rankings?itemId=119 Editat Martie 22, 2023 de BRANCA Link spre comentariu
okean Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Nu e nici un mister, in austria ceapa e 1,55usd cam de acolo e influenta, ma ieftina e in olanda dar nu am vazut asa ceva pe " taraba ", restul e " inductie " ... Editat Martie 22, 2023 de okean Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 10 ore, BRANCA a spus: De ce importăm atât de mult,inclusiv carne de porc? Pentru ca vrem si pentru ca putem! iar te faci ca uiti? majoritatea tarilor au deficitul bugetar net superior romaniei. Ce ti se pare de mirare ca in extrasezon sa importi legume din tarile mai calde? Cultiva si ai nostri destul, dar dupa ce ca primesc pomeni de la stat intr-o veselie, vin cu preturi de zici ca sint importate de pe Marte! iar chimicale baga mai rau ca cei care lucreaza industrial, stiintific, pun dupa ochi, fiecare dorin sa-l intreaca pe vecin! In definitiv, fiecare cultiva ce vrea muschii lui, nu ce vor niste altii, poate cultiva si maracini daca asa vrea. Nu pot sti altii ce-i mai bine pentru cineva! Chiar nu aveti nici un pic de jena sa stati zi si noapte si sa scormoniti cele mai dubioase site-uri pentru a gasi tot ce se poate spune impotriva tarii? V-am recomandat sa vedeti cifrele PIB-ului si mai ales ale celor peste 70 de miliarde de euro exporturi ale RO. Nu e foarte mult, dar se observa ca acuma se exporta in 4 luni cit in toti cei 10 ani dinainte de 1989! Si pe unii ii macina la ficat asta! O sa vedeti ca se produc in RO chestii pe care in 1989 nici nu puteau fi visate! Rostogoliti fara pic de jena minciuna ca in RO nu se mai produce nimic! Motivind cu importurile mari, dar asa este in mai toata lumea. Unii dintre cei cei care scriu asta poate in principiu sint sinceri, asa cred ei, fiind lipsiti de cele mai elementare cunostinte economice, dar in momentul in care nu vor sa citeasca si sa se documenteze, devine rea vointa sau poate mai rau! Cind au importat comunistii toate prostiile, platite apoi prin ani grei de foame, frig si intuneric, a fost bine, s-a creat o industrie! Acuma de ce n-ar fi? la fel se face si acuma, dar unora le sta in git asta si ca atare si-au scos trompetele sa mestece intoxicari zi si noapte! Acum 10 ore, AlpHs00 a spus: Pentru ca munca agricola e pentru prosti, iar taranii sunt idioti. Ti se pare ca este promovata/ajutata agricultura in Romania si nu stiu eu? Da, este promovata si tu nu stii! sint subventii in daraci, majoritatea obtinute prin artificii ilegale. Nu au platit peste un deceniu impozite pe ternurile agricole, nu platesc nici acum impozite pe venit, diverse forme de sprijin de la stat, ti se pare putin? iar banii din vinzari merg in masini si apartamente pentru odrasle si pentru inchiriat. si cu toate aceste avantaje, vind mult mai scump ca cei care adunc produse de la mii de km. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Marele Savant.Cãnd am spus eu că în RO nu mai producem nimic??Ce scormonit de chestii împotriva RO?? Citiţi mai bine ce scriu şi nu răstălmăciţi! Era vorba de diversificarea productiei agricole şi de valorificarea superioară a produselor agricole,capitole la care suntem deficitari rău. Am mai zis şi cu alte ocazii,putem să nu mai creştem nimic în RO şi să importăm totul,cu condiţia să avem bani!Aş preciza banii "noştri",nu ăi de împrumut! Link spre comentariu
grosu99 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 O sa pun in curte si ceapa si fasole verde ,poate si cartofi.O sa cresc 20 de gaini si numai cumpar carne de la Ka sau Li .In Romania sunt numai putori in piata...asteapta sa vina unii cu castraveti la sac (de ex ) si ii lasa la ei fara acte si fara bani si vin peste o perioada sa incaseze. Nu se duc la tara sa cumpere,rosii de exemplu sau cartofi. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Acum 4 ore, BRANCA a spus: Era vorba de diversificarea productiei agricole şi de valorificarea superioară a produselor agricole,capitole la care suntem deficitari rău. Am mai zis şi cu alte ocazii,putem să nu mai creştem nimic în RO şi să importăm totul,cu condiţia să avem bani!Aş preciza banii "noştri",nu ăi de împrumut! Ce va face sa credeti ca productia nu este diversificata? sau de ce credeti ca ar trebui diversificata dupa gustul dv.? Iar banii platiti de privati pe importuri, nu au legatura cu imprumuturile facute de stat! Nu statul plateste importul de ceapa sau TV-uri! Statul imprumuta bani pentru borduri, panselute, studii de fezabilitate si bineinteles pensii si salarii care de care mai binemeritate! Nu mai aruntati intoxicarea ca banii imprumutati de stat se duc in importuri de bunuri de consum sau alimente pentru populatie! Link spre comentariu
dragostalpau Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Din acelasi motiv pentru care usturoiul a fost 40 lei/kg in urma cu ceva ani ... principiul bisnitarului, "nu e prost ala care cere". Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Se pare că unii tot nu înţeleg...Păi nu importă RO tomate la greu?Nu importă tomate prelucrate la conservă,borcane sau packuri?Nu importă cartofi?Nu importă morcovi,ceapă,fasole,ş.a? Vreau eu să importăm sau trebuie acoperite găurile din piaţa alimentară? Importatorii de produse agricole stau bine cu euroii,că-i cresc în grădina din spatele casei!Când nu-i cresc le pică din cer,că plouă din cãnd cu valută!...Deci nicio problemă,"avem" bani să importăm până la adânci bătrãneţi! Link spre comentariu
merck Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Acum 18 minute, antemir a spus: Daca s-a descoperit ca este mai eficient sa exportam in sezon, si apoi sa importam, fata de solutia cu stocarea peste iarna ... Cine a descoperit? Pune si tu un studiu sa vada si lumea niste cifre. Tu confunzi faptul ca fostele depozite (Combinatul de Legume si Fructe spre exemplu din Iasi) au dat faliment (pentru ca asa se intampla intr-un angrenaj centralizat unde o roata se gripeaza) cu simtitul in urina dimineata. Eu am vazut cu ochii mei la CLF Iasi cum merele pentru export erau ambalate in hartie (toate cam de acelasi calibru, coapte) si puse in ladite de lemn noi noute, deci se scoteai malai serios de migaleau aia la merele alea. Dupa 90 e clar ca sa intrerupt lantul si nu au mai putut supravietui. Pe timpul lui ceasca cand totul era la comun, nu era mare cacat sa ai hangare la CLF cu temperatura la +3 +4 grade (cei de pe motostivuitor intrau cu pufoaica pe ei in acele hangare) cand afara aveai peste 15 grade (basca ca usile numai etans nu erau), dar apoi dupa 89 cand totul s-a spart in bucati, unii s-au trezit ca factura la utilitati era colosala si nu au mai putut tine pasul. In lipsa unor depozite, normal ca este simplu sa spui ca este mai eficient sa nu stochezi(desi nu exista nici un studiu sau calcul care sa demonstreze asta). Normal ca si depozitele trebuiau modernizate (eu chiar atunci nu am inteles de ce nu s-au facut aceste depozite sub pamant ca sa nu fie asa energivore) si asta nu se face gratis si fonduri pe vremea aia ... sula! Editat Martie 22, 2023 de merck Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 (editat) Nu-i asa ca acum era folositor MERCURIALUL lui Ceausescu? Nu aveai voie sa depasesti pretul X pentru produsul Y. Si, asa cum era, taranii agricultori produceau, isi vindeau marfa in piete, oamenii cumparau, toata lumea cistiga. 'Ortii mamii ei de democratie infecta! Bine, infecta la noi ca asta e, poate la altii e ok implementata, desi la cum merg lucrurile pin' lume... Acum 18 ore, BRANCA a spus: Marele Savant.Cresc şi alte exotice,nu numai kiwi!Eu vorbesc că mergem pe "monocultură" cu export brut şi importăm în draci! Nu e nevoie de plenară CC,da' e nevoie de roşii,fasole,ceapă,cartofi,ş.a!Suntem vai mama noastră la o droaie de legume,fructe,produse agricole prelucrate,ş.a.De ce importăm atât de mult,inclusiv carne de porc? Buna intrebare! Eu as intreba de ce la JMECHERI nu prea e cu gripa porcina, cu gripa aviara, si alte "bazaconii" ci majoritar la romani? Pai crezi ca fermierul daca stie ca e mereu "amenintat" cu gripa porcina, mai creste porci? Nu, nu mai creste si isi baga pla in ea de afacere! Si uite asa azi unul miine altul, nu mai producem decit IMPORTAM, adica exact ce au dorit "capitalistii" sa faca din amarita asta de tara bogata, punct de desfacere al produselor lor! Foc sa luati, tu'va neamu' in gura cu capitalismul si globalismul vostru, de guverne corupte! mUE. Editat Martie 22, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Antemir.Te faci că nu înţelegi?Păi numai iarna importăm tomate şi altele?Am impresia că şi preparatele conservate "made in RO" sunt fãcute mai mult de 50% din import de tomate sau concentrat de tomate! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 22, 2023 Autor Partajează Postat Martie 22, 2023 Antemir.Uite aici statistic cât de bine "stăm" la fructe şi legume,mai ales la balanţa import-export: https://economedia.ro/analiza-industria-de-legume-si-fructe-din-romania-a-atins-un-nivel-record-in-2021-importurile-au-ajuns-insa-la-maximul-istoric.html#.ZBsZ-mjRZkw Link spre comentariu
Postări Recomandate