doru3160 Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Acum 6 ore, BRANCA a spus: Unii zic că usturoiul chinezesc de se face verde e iradiat! Aiurea, eu am avut usturoi din gradina care a oxidat si s-a facut verde. Il mananci proaspat si ce ramane, daca ramane, arunci. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Eu le dau dreptate celor care au vite și sunt nevoiți să vândă ,,en gross,, laptele crud cu 1 Leu litrul. Cu greu mai scot profit astfel și nici nu pot vinde ,,din casă în casă,, tone.. Apoi acel lapte ajunge cu 9 Lei litrul la supermarket. Sau celui care dă cartofii cu 50 Bani/kg și ei ajung 4-5 Lei la tarabă. Cel care vinde face profit mai mare și mai ușor decât cel care produce.E o discuție care se poate dezvolta enorm, dar laptele trebuie prelucrat, ambalat, găsită piață de desfacere rapid, etc. Cartofii nu-i poți vinde repede din curte/ogor și trebuie stocați, iar asta nu oricum ci în mediu controlat de temperatură/umiditate, astea costă. Producătorii care nu fac față pieței renunță singuri, își vând vacile la abatoare, caprele/oile la fel. Agricultorii care nu fac față concesionează/arendează terenurile celor care au posibilități și piețe de desfacere. Ce iau apoi de la APIA sau din arendă le ajunge să trăiască decent. Dar cei care latră că mor de foame din cauza UA, UE sau efectului de seră, dar nu renunță la afacere, mănâncă rahat. Le pică greu că vine concurența cu produse ieftine, când ei s-au învățat cu bani grămadă. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Acum 38 minute, validae a spus: Apoi acel lapte ajunge cu 9 Lei litrul la supermarket. Este si cu 5-6 lei/kg, imbuteliat tot din cisterna din care se imbuteliaza si cel cu 10 lei! Acum 33 minute, antemir a spus: In general, fermierii mai mari sunt afectati de preturile mici din Ucraina N-ar trebui sa se vada si in magazine??? am vazut ulei produs in Ucraina tot la 10-11 lei ca celelalte produse in ue. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 17, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Eu zic să vă apucaţi de agricultură ca să vedeţi cu ce se "mănâncă"!!Numa' o bucăţică de solar să-l ţineţi şi vedeţi cãt vă îmbătrâneşte! Glumesc unii pe aici că pleacă tineretul numai din zone izolate.Comuna pomenită de mine e una mare,cu sute de ani vechime.E şi staţiune cu băi... În MH,de la munte la Dunăre,e un exod în masă!Nu transmite nimeni la TV,asta relatează bătrânii rămaşi! Astăzi Ponta pomenea la TV faptul că produsele agricole UA,ale "săracilor" din UA,sunt în fapt ale unor ditai mamuţi internaţionali! La ce nivel suntem...Geoană,pe sticlă:"Trăim nişte vremuri neastâmpărate,ar fi păcat să nu profităm".Pe bune?Cu ce profităm?? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Acum 2 minute, BRANCA a spus: În MH,de la munte la Dunăre,e un exod în masă!Nu transmite nimeni la TV,asta relatează bătrânii rămaşi! Apropo de TV. Am ajuns cu FO in Mehedinti pina la munte, Izverna, Obirsia, Giurgiani, Godeanu si altele care nu le mai tin minte, aproape 100 de sate! Circa 14.000 de abonati din MH, ceea ce nu era putin, tinind cont de concurenta de pe piata! Dupa numarul de abonati si aspectul acestora, ca virsta, nu cit de frumosi erau, nu pareau chiar asa de pustii satele! Si din ce spuneau colegii de pe teren, in destule case erau citeva tv-uri bengoase sau laptopuri ori telefoane bune! cred eu ca nu-i dracu chiar asa de negru precum incearca unii sa-l prezinte! Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 17, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Mai că-mi vine să mă mut în MH-ul anterior!În ce ţară o fi?? Cel care îmi relata despre Bala zicea câ nici măcar oameni să sapi un şanţ sau să torni un beton nu poţi găsi! E vorba de meseriaşul din Belgia.Are deja vreo 4 echipe pe SRL-ul lui!Grosul sunt din RO,mai prinde din PL sau MD.Basarabenii cică beau de sting dar lucrează la greu! Cei mai nesuferiţi cică sunt cei din UA.Nu se strofoacă cu munca şi au impresia că pe ei trebuie să-i servească toţi!Pe tine ca român te opresc curcanii de la rutieră,pe ei ba!Nu e voie să-i "deranjezi"...Şi aceiaşi observaţie ca în alte ţări,sfidează venind la serviciu cu maşini bengoase!Din ce bani?? Şi apropo de belgieni...Nu e unul la muncă unde lucrează ei!Puturoşi,zice băiatul... Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 (editat) Acum 15 minute, BRANCA a spus: Şi aceiaşi observaţie ca în alte ţări,sfidează venind la serviciu cu maşini bengoase! Si cumnata-miu merge la munca cu X6 4.4 biturbo. Sa inteleg ca el merge ca sa-i sfideze pe altii? Cine se simte sfidat nu este decat un dobitoc si n-are decat sa crape ranza in el de invidie. Editat Aprilie 17, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Acum 18 minute, BRANCA a spus: Cel care îmi relata despre Bala zicea câ nici măcar oameni să sapi un şanţ sau să torni un beton nu poţi găsi! De xce ar sapa cineva santuri daca are din ce trai? dv. mergeti sa sapati santuri sau sa faceti betoane? sa nu mai vorbim ca dv. imi spuneti ce v-a spus unul care nu gasea salahori, iar eu vorbesc din practica! Acum 20 minute, BRANCA a spus: Mai că-mi vine să mă mut în MH-ul anterior!În ce ţară o fi?? interesant ar fi de stiut in ce tara va aflati dv.! Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 (editat) Multi tanjesc dupa vremea cand salahorii iti sapau santuri pt 2-3 paini si un kg de parizer.Ghinion, pulimea a vazut ca in vest munca lor e platita drept urmare aproape 6 milioane de romani au ales calea exodului. Stiu ca in Romania se traieste bine, dar bine pt cei dintr-un oras mai rasarit sau cei mufati la stat. In rest altfel sta situatia si asta se reflecta in numarul enorm de romani plecati. LE: Metoda legala inseamna sa platesti mult mai mult ca si statul are grija sa te jupeasca ca doar bugetarii trebuie hraniti si ei... Nu se duc banii aia toti in buzunarul ortacului. Editat Aprilie 17, 2023 de AlpHs00 Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Vi se pare un lucru josnic sa chemi pe cineva să facă o muncă? Eu daca îmi aduce cineva ceva să îi repar să îi spun: du-te ba de aici, că nu îți fac, mai bine stau! Eu când am ocazia sa fac un ban in plus, îl fac! Hai sa luam firma și pentru intimitate, să dăm bine la UE, să fim legali, după norme... Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Nu mi se pare josnic, josnic mi se pare sa-l platesti in bataie de joc iar asta e principalul motiv pt care salahorul prefera sa culeaga capsuni in Spania decat sa sape santuri. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 (editat) Eu consider că ajut persoana respectiva, atunci când chem pe cineva să îmi facă ceva ce eu nu pot; nu îl pun într-o poziție josnică, îl plătesc cum se cuvine. Eu știu ce înseamnă munca, am muncit de mic, nu îmi bat joc de nimeni; referitor la ce se spunea mai sus de o pâine, doua, și o bucată de parizer( ganditi-va că unii poate nu le au acasă și le prinde bine și doar acele produse), da, sunt și astfel de oameni... Consider că a plăti, după volumul de muncă executat, îi dai de înțeles omului că chiar merita acea sumă, fie mare...fie mica; atât muncești, atât primești! Editez postul după cele spuse de @validae: sunt unii care au pretenții absurde, dar de lucrat, mai mult cu gura și se uită după soare să treacă ziua să ia bănuțul... dă-i omului un pește și va avea ce manca in ziua aceea; invata-l să pescuiască și va avea ce manca toată viața! De ce unii au, iar alții nu? Simplu: au, cei care muncesc! Editat Aprilie 17, 2023 de Budreala Radu Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 (editat) 1 oră în urmă, BRANCA a spus: Mai că-mi vine să mă mut în MH-ul anterior!În ce ţară o fi?? Cel care îmi relata despre Bala zicea câ nici măcar oameni să sapi un şanţ sau să torni un beton nu poţi găsi! E vorba de meseriaşul din Belgia.Are deja vreo 4 echipe pe SRL-ul lui!Grosul sunt din RO,mai prinde din PL sau MD.Basarabenii cică beau de sting dar lucrează la greu! Cei mai nesuferiţi cică sunt cei din UA.Nu se strofoacă cu munca şi au impresia că pe ei trebuie să-i servească toţi!Pe tine ca român te opresc curcanii de la rutieră,pe ei ba!Nu e voie să-i "deranjezi"...Şi aceiaşi observaţie ca în alte ţări,sfidează venind la serviciu cu maşini bengoase!Din ce bani?? Şi apropo de belgieni...Nu e unul la muncă unde lucrează ei!Puturoşi,zice băiatul... Sigur nu esti la curent, dar ... sigur nu-i da mana sa angajeze pe cineva cu acte in regula pentru ... 1955 euro brut pe luna! Citat A cette date, avec un salaire minimum mensuel brut de 1 709 euros, la France se situait à la sixième place des pays imposant le minima le plus élevé, derrière le Luxembourg, l'Allemagne (1 987 euros), la Belgique (1 955 euros), les Pays-Bas (1 934 euros) et l'Irlande (1 909 euros).27 Feb 2023 sursa: https://www.touteleurope.eu/economie-et-social/le-salaire-minimum-en-europe/#:~:text=A cette date%2C avec un,Irlande (1 909 euros). Si nici romanii nu mai sunt prosti sa lucreze fara acte in regula! Deci este normal sa nu gaseasca pe cineva sa sape un sant sau sa toarne beton, pentru ca el vrea sa traga cat mai mult cascaval din contract si pe muncitori sa ii munceasca pe daiboji! Editat Aprilie 17, 2023 de merck Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 E plină lumea de jigodii, cu cât mai proști cu atât mai pretențioși.. Am avut acum câțiva ani nevoie de zece oameni pentru câteva ore, ca să torn o fundație.A fost ultima dată sper când am apelat la ,,zilieri,,. Vreo doi bruneți amenințau la jumatea lucrului că pleacă acasă dacă pe lângă cei 100 Lei și o masă+ băutură nu primesc și un pachet de țigări.Le-am luat un pachet la toți fumătorii (erau vreo patru toți), era chiar culmea să fumeze mai mult de atât în patru ore.Dar m-am jurat că astfel de jigodii nu mai calcă în curtea mea. Când am avut ulterior nevoie să sap 27 metri de șanț pentru canalizare, l-am săpat singur de ambiție. Săpam câțiva metri, mă odihneam, lejer că nu aveam nicio grabă.Aveam și ceva experiență, că mai săpasem patru gropi de 1x1x2m pentru stâlpii necesari extinderii rețelei până la casă... Recent, garoiul care mă amenințase atunci că mă lasă baltă dacă nu îi iau țigări m-a contactat în legătură cu o mașină de spălat defectă.Tupeu de borfaș.... Nu mai muncește cu ziua, s-a dus fiu-so prin UK și-i aduce bani, s-au ajuns acum... I-am spus să se ducă la cine o vrea să-i repare, că eu îmi selectez clienții... Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 17, 2023 Partajează Postat Aprilie 17, 2023 Trebuia să-l jupoi și tu. Mai trebuie aia, mai trebuie ailaltă... Link spre comentariu
Postări Recomandate