Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema lumina faruri !!!!! ajutor va rog!!

dre

Postări Recomandate

Am un tico iar farul de pe stanga lumineaza foarte putin ,nu conteaza pe ce faza e.Am verificat sigurantele si sunt bune ,am pus becul de pe stanga pe dreapta si lumineaza bine deci nu e becul de vina .De la ce ar putea fi ? Mai jos am pus 2 poze cu instalatia electrica Ps: Rog pe cel care mi-a sters postul anterior sa-mi trimita un pm ...macar sa stiu de ce ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dre

4

• dragostalpau

2

• Abram Burel

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

!00% masa e de vina. Becul acela cu 2 faze, in lipsa contactului de masa se comporta ca 2 becuri inseriate, de aceea lumineaza slab. Pune-i, de proba, un fir de la masa motorului la dulia becului si vezi ce se intampla.

Link spre comentariu

Pai stiu ca masa e de vina ,dupa cum spune si Abram Burel instalatia asta e pe dos.Are + permanent si masa la comutator. Daca era normal trageam un fir de la masa la bec si nu ma mai interesa unde nu am contact ...dar daca fac asta se aprind farurile fara sa mai comut din maneta din cauza la + permanent. Cred ca o sa incep sa curat punctele in care fac masa farurile ...poate nu e nici un fir intrerupt...chiar nu aveam nici un chef de cablaraie acum :axe: :drinkers:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator electricus

alimenteza becul cu un fir de pe + baterie pe firul care vine de la siguranta si apoi aprinzi scurta lunga din comutator si vezi daca se aprinde mai bine.Cum te uiti din spatele becului este pinul din stanga. Pune o sig pe fir daca gresesti sa nu arzi comutatorul!!!! :yawinkle:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări