dumitrumy Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 (editat) Pilonul II nu este privat, este de stat administrat privat. EDIT!: sau mai bine direct de la ei Editat Martie 20, 2023 de dumitrumy Link spre comentariu
merck Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 (editat) Acum 32 minute, Marele Savant a spus: Sinteti sigur ca statul are sanse sa dea faliment inaintea fondurilor private de pensii??? Am pomenit eu de faliment? Am preluat ideea corecta de ... Marea Dezamagire. Cand statul nu va mai jupi mare lucru (sectorul privat va fi afectat de falimentele bancilor si bugetarii nu produc bani ci doar servicii), de imprumutat nu se va mai putea imprumuta asa vartos cum o face acum, de unde vor mai avea bani de pensii? Deci puterea de cumparare a pensiilor va scadea drastic adica va fi Marea Dezamagire. Editat Martie 20, 2023 de merck Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 (editat) Acum 1 oră, merck a spus: Cand statul nu va mai jupi mare lucru Pana la urma ce varsta ai? Contributia la pensii este impozit sau taxa? Cum scrie mai sus, pensia este obligatorie pt. a putea sa-ti ai singur de grija la batranete din banii tai, nu din ajutoare de stat. Tocmai pt ca sistemul fondat in sec 19 de un neamt nu mai este viabil la noi (plecarea la munca in alte tari, acceptarea platii la negru) se incearca o mixare cu un alt tip de sistem. Pilonul doi este sub permanenta supraveghere a statului, nu poate disparea in neant ca un fond particular de pensii. Este si va fi muls dupa metada romanesca ce a prins bine radacini in ultimii 30 ani, dar nu va disparea. EDIT1: chiar si numele difera functie de institutie, nu inseamna insa ca se schimva sensul Editat Martie 20, 2023 de dumitrumy Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Acum 2 ore, dumitrumy a spus: Pilonul doi este sub permanenta supraveghere a statului, nu poate disparea in neant ca un fond particular de pensii. la fel de supravegheate sint si firmele de asigurari sau bancile si in general tot ce statul supravegheaza cu atentie si ingrijorare! rezultatele se stiu! Acum 2 ore, dumitrumy a spus: Pilonul doi este sub permanenta supraveghere a statului, nu poate disparea in neant ca un fond particular de pensii. Nici sistemul pensiilor de stat nu va disparea in nerantul respectiv! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 "Ambele erau Muma Pădurii pentru populaţie" https://www.economica.net/marcu-asf-despre-city-si-euroins-ambele-erau-muma-padurii-pentru-populatie-mi-am-propus-sa-facem-ordine_655741.html Totali sint cei care ajunga acolo sus, buni sint doar aia ce belesc banii de la populatie! Link spre comentariu
merck Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Pai de la sistemul pensiilor de stat ce sa dispara in neant, datoriile? Cat timp este pe minus si trebuie completat nu are ce sa dispara. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Atunci e si mai simplu, sa dispara pensionarii, si asa-i incurca pe cei tineri activi, le manica banii doar, aia care ar trebui sa fie ai lor cind vor ajunge ei la pensie... Link spre comentariu
merck Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Acum 2 ore, Ion_Bumbu a spus: Atunci e si mai simplu, sa dispara pensionarii, si asa-i incurca pe cei tineri activi, le manica banii doar, aia care ar trebui sa fie ai lor cind vor ajunge ei la pensie... Cel mai mult ii incurca pe cei de la butoane! De aceea se doreste marirea varstei de pensionare! Daca nu apuci pensia ... cine castiga cel mai mult? Link spre comentariu
merck Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Sa vedem ca se si adopta! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Acum 3 ore, Ion_Bumbu a spus: Atunci e si mai simplu, sa dispara pensionarii, si asa-i incurca pe cei tineri activi, le manica banii doar, aia care ar trebui sa fie ai lor cind vor ajunge ei la pensie... Varianta corecta ar fi ca pensiile de stat sa fie distribuite proportional cu suma incasata in luna anterioara! atunci statul nu ar mai trebui sa se imprumute pentru plata pensiilor celor care au contribuit la CNPP ci doar pentru pensiile smecherilor care nu au cotizat nici un sfant! Acum 1 oră, merck a spus: Cel mai mult ii incurca pe cei de la butoane! De aceea se doreste marirea varstei de pensionare! Daca nu apuci pensia ... cine castiga cel mai mult? Aia care rostogolesc zi si noapte tot felul de ineptii??? Link spre comentariu
merck Postat Martie 20, 2023 Partajează Postat Martie 20, 2023 Acum 1 oră, Marele Savant a spus: Aia care rostogolesc zi si noapte tot felul de ineptii??? NU! Aia care au pe mana sacul in care intra toti banii (bugetul). Cu fiecare plata anulata (deces) le raman mai mult malai pentru burtile lor. Nu stiu daca ai observat dar la baietii de ne conduc le tot cresc falcile ceva de speriat! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 Ne puteti spune si cum sint deturnati banii de la CNPP??? Link spre comentariu
merck Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 CNPP primeste o suma fixa de bani din care plateste pensiile? Numarul pensionarilor pe durata unui an este fix sau variabil? (nu cred ca decesele au loc doar in luna decembrie) Ce ramane din ce se primeste de la buget crezi ca se returneaza sau se arunca cu tot felul de prime in masa de sefi, sefuti si angajati? A indraznit BNR-ul sa dea cu prime in stanga si in dreapta (din banii imprumutati) prin sefi si angajati in criza din 2008 cand dupa calculele lor de handicapati Romania s-au imprumutat cu vreo 10 miliarde in plus, ca de, tupeul la noi este adanc in firba noastra. Orice surplus este interpretat ca o reusita si premiata ca atare. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 (editat) Functioneaza cu totul altfel! Editat Martie 21, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
merck Postat Martie 21, 2023 Partajează Postat Martie 21, 2023 (editat) Acum 22 minute, Marele Savant a spus: Functioneaza cu totul altfel! Pai spune atunci cum "functioneaza cu totul altfel", daca afirmi asa convingator chestia asta . Editat Martie 21, 2023 de merck Link spre comentariu
Postări Recomandate