spinach Postat Decembrie 27, 2007 Partajează Postat Decembrie 27, 2007 Salutam,Cred ca atunci cind facem o aplicatie cu un microcontroler , este important ca programul hex rezultat sa incapa in microcontroler. Pentru PIC16f877A , daca se poate notifica , asa in medie ,cita memorie trebuie utilizata, astfel pentru: -achizitie de un semnal analogic -achizitie un semnal numeric -o iesire numerica -scriere in EE -citire din EE -o instructione IF -o definire de parametru -o instructiune GO TO -o adunare , scadere -o inmultire , impartire -definirea fiecarui terminal -etc.Eu cred ca folosirea tuturor pinilor ai circuitului normal ar trebui sa incapa in memorie ; greu as crede ca fabricantul , in proiectul sau a considerat ca de fapt folosim doar n% din numarul pinilor disponibili. Care ar fi solutia daca programul nu incape in limita de memorie flesh ? Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 27, 2007 Partajează Postat Decembrie 27, 2007 nu este important ca programul hex rezultat sa incapa in microcontroler, ci este obligatoriu ptr a achizitie de date(analogic,numeric) trebuie sa ai un loc unde sa stochezi si sa prelucrezi, sau doar sa faci achizitia si sa trimit la alt dispozitiv(PC) restul nu inteleg ce ai vrut sa zici PS. daca vrei sa faci vreun studiu de piata ptr PIC-uri cred ca ai gresit forumul Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 27, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2007 Poate am fost inteles gresit si imi cer scuze .Deci : -am socotit necesarul de pini terminali si am ajuns la concluzia ca imi trebuie ceva cu 40 de pini . -imi vine mai bine cu PIC la asezare in placa ; ma intreb insa daca ajung cei 8k ; nu am experienta si deci de asta intreb.Sa luam un exemplu : -achizitionam 4 semnale analogice si le pastram -le comparam si facem nivel 1 pe o esire pentru unul mai mare ca altul -facem media a doua bucati , o comparam cu un al treilea si comandam 1 la o esire ,daca este mai mareToata acesta logica probabil ca ocupa o parte din memorie ; problema mea este ca nu cunosc aproximativ ordinul de marime . Link spre comentariu
Craciun Postat Decembrie 27, 2007 Partajează Postat Decembrie 27, 2007 Salut ! Am scris softul pentru un voltmetru cu afisare pe 4 digiti , si transmisie seriala a valorii pe RS232 si programul *.asm a iesit de 8Kb si dupa asamblare , cu MPlab , hex-ul a iesit de 3Kb. Astfel a incaput intr-un PIC16F876 fara nici o problema. Si utilizam un convertor A/D , 8 Pini Iesire multiplexati ptr. afisare ( + 4 de comanda multiplexarii) si pinii Tx / Rx ptr. seriala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum