vcatlan Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Salutare la toti!Ma intereseaza cum curatati displayul tv led de urmele accidentale de degete ,praf etc!?Este vorba despre un tv LG NanoCell seria 76 .Am incercat sa elimin niste urme de degete ramase pe display la instalarea tv-ului,am folosit 2 solutii dedicate de curatare dar parca mai tare am manjit ecranul!Am incercat si cu apa distilata,laveta microfibra umezita si apoi o laveta uscata dar fara rezultat.Am incercat cu solutia de la Hama si CS-02 dar asa cum am spus anterior parca mai rau am facut.Stiu ca este o intrebare putin off topic ,dar sunt convins ca in activitatatea zilnica de depanare va intalniti cu situatii de genul asta!Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Indiferent de soluţia folosită, nu pulverizaţi direct surafaţa ecranului, fiindcă dacă se scurge lichidul la baza ecranului şi aveţi drivere de panel acolo, adio tv..... Pulverizaţi întotdeauna soluţia pe o lavetă sau şerveţel şi cu ea uşor umezită frecaţi cu grijă ecranul Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 As adauga: televizorul sa fie oprit de ~30 de minute ca sa nu fie panoul cald (sau chiar fierbinte). Eu am sters mereu cu alcool tehnic fara sa ramana urme, DAR e pe riscul fiecaruia. Din cate am inteles folia de suprafata are un strat special pe ea si s-ar putea sa se "inmoaie" si sa ramana dungi clare. Dupa noroc. Link spre comentariu
vcatlan Postat Martie 18, 2023 Autor Partajează Postat Martie 18, 2023 Multumesc pt. raspunsuri!Si eu asa am inteles ca aceste panel-uri IPS sau VA au un strat antireflex foarte sensibil de aceea doresc sa aflu ce solutie este ok pt curatare! Link spre comentariu
validae Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Un şerveţel umezit uşor cu apă ar trebui să fie suficient şi fără efecte asupra ecranului. Link spre comentariu
cimitavita Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 în 100 ml apă se pune 1 picătură fairy. Cu soluţia asta se umezeşte puţin un şerveţel de hârtie. Nu se va folosi bumbac sau alte materiale care zgârie ecranul. În partea de jos, ecranul trebuie curăţat cu grijă ca nu cumva să se scurgă vreo picătură de soluţie. Dacă petele sunt mai vechi sau mai consistente, nu se freacă ci se lasă şerveţelul umed pe ecran până pata se înmoaie, după care se îndepărtează uşor. Pentru a vedea mai uşor dacă ecranul e complet curat, eu folosesc o poză (jpg) complet albă. Pentru a vedea defectele ecranului, cu photoshop sau paint se fac poze cu aceeaşi culoare. Se folosesc următoarele culori: alb, negru, gri, roş, verde, albastru, galben, verde şi mangenta. În felul ăsta se poate vedea imediat orice pixel defect sau orice urmă de lovitură. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 (editat) Culcati televizorul pe spate si pulverizati Clin de geamuri. Stergeti cu un prosop de hartie soft-moale. Repetati daca este nevoie. Nu stergeti cu alcool curat..fie el si izopropilic...la uscare se albeste. Editat Martie 18, 2023 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Dacă citiţi instrucţiunile de utilizare (puţini o mai fac) ale televizoarelor, acolo se specifică destul de clar.Apă călduţă fără chimicale şi şerveţel umezit.. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 Am folosit cu succes șervețele pentru ochelari dar să nu cumpărați cantități mari deoarece se usucă. Ambalajul este individual si foarte foarte bine realizat (Al+polietilena) dar când trec de 1 an tot incepe sa se usuce. Cu izopropilic am dat doar pe displayul de la laptop, nu e pretențios și pare destul de rezistent. La TV/ monitor IPS nu am avut curaj să fac așa ceva, oricum astea sunt evervante când trebuiesc curățate. Link spre comentariu
stryx Postat Martie 18, 2023 Partajează Postat Martie 18, 2023 (editat) Acum 4 ore, vcatlan a spus: Si eu asa am inteles ca aceste panel-uri IPS sau VA au un strat antireflex Nu toate ecranele IPS sau VA au stratul respectiv. Folia mata e doar o functie aparte pentru anumite modele. Cel mai bine se verifica manualul televizorului/monitorului (modelul exact) si vezi ce recomanda producatorul. La ecranele de care nu-mi pasa prea mult folosesc alcool izopropilic de 99%, pana acum doar telefoanele au suferit pe partea de "touch". PS: un servetel de microfibra putin pufos e de preferat pentru curatare ecranelor, carpele normale pot crea probleme (mici zgarieturi, dare, etc) Editat Martie 18, 2023 de stryx Link spre comentariu
vcatlan Postat Martie 20, 2023 Autor Partajează Postat Martie 20, 2023 Mutumesc tuturor pt. raspunsuri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum