Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsea de proasta calitate

Postări Recomandate

• Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

merck.Engleza mea e slăbuţă la capitolul "ascultare".Nu prea înţeleg ce bălmăjea ăla cu Bayraktaru...Că a mai fost incercare de intercepţie şi n-au reuşit ruşii?

Tot săpând pe net am descoperit că celebrul U2 Dragon Lady,proiectat prin 1954,mai e în serviciul aviaţiei americane!Se pare chiar că ar fi vreo 30-40 de bucăţi...

Link spre comentariu
Acum 13 minute, BRANCA a spus:

merck.Engleza mea e slăbuţă la capitolul "ascultare".Nu prea înţeleg ce bălmăjea ăla cu Bayraktaru...Că a mai fost incercare de intercepţie şi n-au reuşit ruşii?

Tot săpând pe net am descoperit că celebrul U2 Dragon Lady,proiectat prin 1954,mai e în serviciul aviaţiei americane!Se pare chiar că ar fi vreo 30-40 de bucăţi...

DA. 

Spune ca drona turceasca fiind mai mica si ca cei care o manevreaza au deprins abilitati (si sunt foarte buni) a permis evitarea interceptiei. Spune ca drona imediat este coborata vreo 600 de metri (de la 20000ft la 18000ft, ai in dreapta aceste informatii) ca sa scape de Su27. 

Nu-i bai daca intrebi ce nu intelegi, daca inteleg eu scriu (ce am inteles evident :rade:). Eu de exemplu nu mai am rabdare sa ascult indienii sau pachistanezii care vorbesc in engleza. Pur si simplu ma enervez instant si nu ma mai pot concentra (batranetea ma face mai intolerant :d). 

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 11 minute, BRANCA a spus:

merck.Deci am prins şi eu un cap de fir!

Acu,ca să plusez,operatorii dronei americane sunt mai ciumeţi?:rade:

Eu nu cred ca operatorii dronei erau americani ci ucrainieni. SU27 nu a folosit armament tocmai pentru ca nu stia daca drona apartine US sau UA si pentru a evita neplaceri (in cazul in care apartinea US)  ci doar manevre de destabilizare. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Daca operatorul a redresat drona aia inseamna ca e dat draq. Sa redresezi de la o distanta considerabila si cu latentele specifice un obiect la 6km altitudine si in orb, pentru ca in momentele alea camera nu mai transmitea live imaginile, este demn de un pilot cu experiența aflat la manșă.

Link spre comentariu

Una e sa "conduci" si alta e sa redresezi manual ceva așa cum s-a redresat drona turceasca din clip.

Deja cam deviem de la subiect dar nu mă pot abține: rachetele când deviază de la "condus", de fapt de la un traseu bine stabilit dinainte, e imposibil de redresat de către un operator extern. Daca reușesc sistemele automate sa calculeze si redreseze e foarte bine, altfel daca se bazează pe om face poc instant. Nu degeaba este necesar hardware si software pentru calcul in timp real.

Link spre comentariu
La 18.03.2023 la 12:54, BRANCA a spus:

Tot am o nelămurire cu zborurile de "recunoaştere" efectuate de dronele americane.Dacă nu ar exista sateliţii dotaţi cu SAR aş înţelege,deoarece cei "optici" nu văd prin nori,aşa însă??De asta ziceam că scopul utilizării dronelor nu ne este cunoscut.

Chiar ai luat in serios scenele din filmele americane in care se vede numarul de la masina din satelit???

Link spre comentariu

Spionajul/cercetarea, de baza, ca sa zic asa, se face de catre sateliti, lansati de toata lumea. Uneori e nevoie de detalii, si atunci apare U2, SR-71, baloanele meteo si "farfuriile zburatoare" si uneori Cobra. Nu stiu daca se mai practica. Cind vrei sa numeri banii din jebul mujicului, trimiti drona. Da' aici e o chestie, numai unii au voie cu drone.

Ma intreb, ce s-ar fi intâmplat daca o drona, cu stea rosie pe deriva, s-ar fi fâtâit, normal in spatiul international, dar la vreo 100 km de tarmurile Californiei. Intreb pentru un prieten. Conflictul rachetelor il stim, ca doar unii au voie. 

Link spre comentariu

Sa dea cat mai multe! Exact cum prinzi un sarpe care te-a muscat in trecut si-l calci pe cap asa si iubitii rusi ce ne-au violat de 12 ori trebuie starpiti ori de cate ori se iveste ocazia. Ca bubulii sunt rai, vicleni si diabolici putin imi pasa. Poate sa iasa si Scaraostchi din pamant si sa-i fwta pe rusi,  pentru mine e motiv de bucurie. Numai cei cu creierul neted pot uita asa usor trecutul, sa iubeasca aceste specimene si sa le caute justificari cand ei calca cu tancurile in alta tara!

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu

merck.Îmi spui şi mie la ce sunt bune dronele astea la o viteză de 980 km/h?În condiţiile în care adversarul are sisteme cu radar şi rachete?

După mine,cu cât sunt mai sofisticate şi mai scumpe dronele,cu atãt e mai "rentabil" să strici rachete scumpe pe ele.Ca să nu zic că le poate "altoi" şi aviaţia...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări