Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bobine fișe wv polo

Florin berdila

Postări Recomandate

Îmi apăruse acum citeva zile codul p0107 și am schimbat filtrul de benzina mai era su senzorul de presiune aer și ceva aer fals ''ar fi de vina una din ele și după ce a. Schimbat filtrul sau ca am pus și benzina nu știu sigur de unde a apărut acel mic tremurat  

Acum cred ca o sa fie și vreo bobina 'nu sunt toate de la același producător ''sa fie și asta ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

28

• riderinblack

12

• YO9IBC

4

• BRANCA

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Domnilor ma disperat mașină asta '''am schimbat sonda lamda prima e adevărat era defecta cea pe care am schimbat-o 'am schimbat filtrul de benzina am schimbat senzorul de oxigen 'și îmi azi am băgat testeru și mua apărut p0131 și p0171 ce sa mai schim 'va rog ajutatima

Screenshot_20230406-082230_Google.jpg

Link spre comentariu

Schimbă maşina.Când ajungi să bagi bani în prostie, e timpul să treci la alta.Vezi că fiecare maşină are forumul ei, acolo găseşti tot ce se pote despre respetiva maşină....

Link spre comentariu

În urma ștergerii codurilor cel de p0131 nu mia mai apărut ''dar celalalt 171 îmi apare imediat iar îl.sterg iar apare dar nu apare cechingul doar pe tester

Link spre comentariu

Pentru P0171 ti-am dat informatii putin mai inapoi. Ma repet, trebuie verificat debitmetrul (eventual schimbat cu unul nou Bosch nu pocnitori aftermarket sau second hand) inclusiv mufa acestuia, chiar si mufa din ECM.

Pentru P0131 citesti aici.

Mai pe romaneste: ori ai schimbat sonda ta lambda defecta cu alta luata la mana a 2-a (pe  moarte si acea sonda mai mult ca sigur) ori ai cumparat ceva sonda noua aftermarket si respectiva sonda e defecta de la mama ei ori ai probleme la mufe. De aceste 2 "chestii" se plange ECM-ul la ultima eroare: sonda si/sau mufe.

Filtrul de benzina nu are nici o legatura cu erorile postate de tine pana acum.

Senzorul de oxigen este sonda lambda (unii asa ii mai zic), tu la ce senzor de oxigen te referi? 

Cand ai dubii si vrei ajutor "inunda-ne" cu informatii daca vrei sa fi ajutat (adica scrie cat mai multe detalii si, daca e cazul, baga si ceva poze acolo).

Nu exista masina nereparabila ci doar mecanici nepriceputi sau proprietari care vor sa-si repare masina cu costul unei pungi de seminte (adica numai cu piese de la dezmembrari).

Link spre comentariu
La 06.04.2023 la 8:11, Florin berdila a spus:

În urma ștergerii codurilor cel de p0131 nu mia mai apărut ''dar celalalt 171 îmi apare imediat iar îl.sterg iar apare dar nu apare cechingul doar pe tester

Codul P0131 si 0171 sunt pe aceeasi direcție de mers...rezolvi unul si apare alta eroare deoarece sunt legate electronic unul de celalalt.Inainte de a mai schimba piese,se măsoară senzorii corelați de la aceste erori ,asa descartezi pe rand pana ajungi la miezul problemei.Unele verificări cu aparatul de măsura , se fac cu CONTACTUL PUS la masina si alte măsurători nu. Iți atasez niste imagini cu senzorii implicați la eroarea P0171 si rămâne sa le verifici pe fiecare in parte.

La acest cod 0171 -sunt 7 senzori care trebuie veriifcati.

1.Oxigen 1 Lambda

2.Senzor MAP-Aer si temperatura

3.Senzor si pompa de benzina din depozitul de combustibil.(se verifica si filtrul pompei de mizerie.)

4.Senzorul de temperatura al motorului

5.Injector 1

6.Injector.2

7 .Injector 3

1.Diagrama cu senzorul de oxigen il ai in celălalt post.

2.Sezorul MAP -Aer si temperatura

COD 0171.jpg

senzor map diagrama.jpg

senzor map test 1.jpg

senzor map test 2 voltaj.jpg

senzor map test 3.jpg

senzor map test 4.jpg

senzor map test 5.jpg

3.Senzor si pompa de benzina din depozitul de combustibil.(se verifica si filtrul pompei de mizerie.)

depozit pompa benzina.jpg

pompa benzina.jpg

diagrama pompa benzina.jpg

test pompa 1.jpg

test2 pompa.jpg

test3 pompa.jpg

test4 pompa.jpg

4.Senzorul de temperatura al motorului

senzor temperatura.jpg

diagrama senzor temperatura.jpg

test 1 senzor temperatura.jpg

test 2 senzor temperatura.jpg

test 3 senzor temperatura.jpg

5.Injector 1

diagrama injector 1-A1.jpg

test 1 injector A1.jpg

test 2 injector A1.jpg

test 3 injector A1.jpg

Editat de TestPoint
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări