Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung nv24HD

ionutz2013

Postări Recomandate

Am un aparat foto samsung  nv24hd. Defectul este la partea mecanica si anume: are o rotita cu 1 dinte sarit si nu se mai deschide obiectivu decat daca lovesc putin in el iar la focus aceeas problema tre sa bat in el putin sa treaca peste acel dinte. Am vreo sansa sa gasesc pe undeva piese pt obiectivu asta? Sau alt obiectiv cu alta problema sa pot lua de pe el.

20230316_200741.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

4

• validae

3

• gabiz_ro

1

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu se mai justifică depanarea acestor aparate, fiindcă la ce preţ ar ajunge subansamblul respectiv poţi cumpăra o cameră SH cu proprietăţi mai bune.

Link spre comentariu

Am tot cautat prin targ dupa unu identic da n-am gasit nimic... nu vreau nici sa bag bani in el. Daca gasesc o solutie ieftina bine daca nu nu.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, ionutz2013 a spus:

Am tot cautat prin targ dupa unu identic da n-am gasit nimic... nu vreau nici sa bag bani in el. Daca gasesc o solutie ieftina bine daca nu nu.

daca santeti priceput la asamblat,si dezasamblat acea roata dintatå,cautati pe google sau poate chiar aici pe forum,sant baieti cu imprimante 3d ce va pot ,,turna,, asemenea roata dintatå

sau poate acea roatå dintata ,nu trebuie sa faca rotatie totala,si nu foloseste intreaga cursa,si mutati dantura in asa fel ca dintele lipsa sa nu ajungå in zona ,,de lucru,, acum nu stiu daca poate fi mutata,si nu e mai mult decat o roata dintatå

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Nu poate face o asemenea rotiţă la imprimantă, acolo e mecanică de precizie, nu jucărie.Tot la un aparat identic dar cu alt defect poate găsi.

Link spre comentariu

De priceput ma pricep ca l-am desfacut bucati pana am descoperit acea rotita dar cand am vazut ca are un dinte sarit si nu am ce sa ii fac l-am asamblat la loc si l-am aruncat in sertar. Zace de mult aici. Daca tot veni vorba de imprimante 3d poate sa imi toarne cineva o piesa sa prind amplificatoru ala pe cele 2 tije metalice?

20230316_214846.jpg

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Ca să printeze ceva, imprimanta are nevoie de un desen cu cote exacte.Dacă nu ştii să faci un desen tehnic cu cote, eu recomand o abordare mai simplă.Caută o ţeavă de instalaţii sanitare din PVC, care să se ,,pupe,, cu cotele difuzoarelor şi-n care să încapă şi placa amplificatorului.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Ca să printeze ceva, imprimanta are nevoie de un desen cu cote exacte.Dacă nu ştii să faci un desen tehnic cu cote, eu recomand o abordare mai simplă.Caută o ţeavă de instalaţii sanitare din PVC, care să se ,,pupe,, cu cotele difuzoarelor şi-n care să încapă şi placa amplificatorului.

O sa revin cu cotele in alt topic destinat pentru asa ceva sa nu le amestecam

Link spre comentariu

Depinde de roata dintata.

Faci un mulaj pentru o parte a rotii din ceva, vezi ce-ti este mai la indemana.

Poxipol sau altceva ce se poate folosi pus in mulaj si apoi roata dintata cu portiunea defecta.

Dupa ce se intareste finisezi lateralele.

Dar daca e miniatura nu prea merge asa din pacate.

Totusi poti incerca chiar un mulaj al unei jumatati de roata in plastilina,ceva bicarbonat adaugat in zona unde vine dintele lipsa,ceva in plus peste si o picatura de superglue.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări