Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Latvija pe lampi produs in Letonia, 1963

autom

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am primit de la un foarte bun fost coleg de servici un radio pe lampi ( si pik-up) Latvija. Arata bine la exterior si crd ca nu este modificat nici la interior.

Nu se aude decat un fasait de fond, nu merge pe nici o gama de radioa, ac la doza de pik-up nu are.

Daca se incumeta cineva sa mi-l repare (contracost, binenteles) , raman recunoscator . Avand in vedere dimensiunea aparatului, clar , numai in Bucuresti se poate repara.

Pun pagina de net a lui: https://www.radiomuseum.org/r/vef_latvija_rn59_rn_59.html

20230314_165918-min.jpg

Editat de autom
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• autom

12

• florinmar

7

• sk100it

3

• sonic11

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poza spate

20230314_170253-min.jpg

poza 3

20230314_165935-min.jpg

Multumesc in avans. Poate, poate, am noroc.

Daca nu am noroc la reparat, il dau la schimb cu ceva functional pe lampi sau tranzistori.

Mai fac poze daca este nevoie.

Spor in tot!!!!!

Link spre comentariu

Poți încerca să-l repari singur cu ceva ajutor din partea forumiștilor.

Ca idee primul pas este înlocuirea conzilor distruși de vremea ce a trecut peste el și verificarea firelor, bobinelor din el, sa nu cumva sa fi trecut ceva rozătoare pe acolo.

Link spre comentariu

Doamne! Cat doresc asta! Sa îl repar cu mana mea este un vis frumos. Din păcate am atâtea de făcut zilnic încât când am un pic de timp, cad lat și dorm și 10 ore. Aparatul este de la un coleg care a trecut printr-o tragedie, i-a luat foc casa,  aproape tot a pierdut, acum la nici doi ani de pensie....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Hristos a inviat!!

Multumesc. Aparatul este al unui om profund incercat in aceasta perioada ( proprietarul lui initial a trecut printr-un necaz, i-a luat foc casa) .  Tinand cont de ce am vazut si ce traiesc zi de zi, cu toata nebunia cotidianului, nu vreau sa fiu eu un chin pentru cineva cu reparatul acestui aparat, este greu de carat, ocupa spatiu. De curatat, este curatat cat de cat in exterior, a stat in casa de om.

Daca exista doritori sa faca un schimb cu ceva similar, sunt dispus la asa ceva. 

Editat de autom
Link spre comentariu

Bună dimineața. Știu ca nu e vorba de bani, dar și timpul costa bani. 

Mulțumesc pentru mana întinsă.

Trebuie sa ma recompensez fata de dvs. Am de gând sa va fac un cadou.

Am ceva foarte apropiat de sufletul meu, ceva ce nunai dvs ați aprecia. 

Este vorba de un aparat pe lămpi, vroiam sa îl pun undeva la o casa rustica. Vad ca se amână proiectul cu casa și mai bine dau aparatul cuiva care îl apreciază.

Și aparatul asta are o poveste oarecum trista, mi l-a dat muzeograful principal de la muzeul pompierilor,  cel de la foișorul de foc. După nici o luna, acest om minunat, a decedat.  

Parca numai aparate cu impact emoțional am . 

În funcție de program , îl scot din locul de depozitare și vi-l aduc.

Link spre comentariu

Acest model de Latvia,mi-a marcat copilaria mea,idem si un pick-up stereo cu tuburi electronice Nevschi.Pick-up-ul am reusit sa-l cumpar de la un domn deosebit ,deoarece fostul aparat am reusit sa-l ard acum 40 de ani cand l-am pus pe 127 de volti.De acest aparat de radio inca nu am gasit,eu nu am avut asa ceva,a avut un bun prieten ,la care mergeam toata ziua la el sa ascultam discuri cu povesti.Aveam vreo 8 ani,adica cum 41 de ani.Parca a fost ieri.Marele meu noroc este faptul ca discurile inca le mai am

Link spre comentariu
Acum 3 ore, autom a spus:

Recunosc ca si eu am aparate cu valoare sentimentala.De exemplu un aparat de radio Orizont din 1961,care a fost cumparat de tata cu primul lui salariu,iar acest radio a fost cumparat in rate.Inca nu i-a venit randul la o servisare completa.E greu tare,intr-adevar cu amintirile

Link spre comentariu
Acum 10 ore, autom a spus:

Bună dimineața. Știu ca nu e vorba de bani, dar și timpul costa bani. 

Mulțumesc pentru mana întinsă.

Trebuie sa ma recompensez fata de dvs. Am de gând sa va fac un cadou.

Am ceva foarte apropiat de sufletul meu, ceva ce nunai dvs ați aprecia. 

Este vorba de un aparat pe lămpi, vroiam sa îl pun undeva la o casa rustica. Vad ca se amână proiectul cu casa și mai bine dau aparatul cuiva care îl apreciază.

Și aparatul asta are o poveste oarecum trista, mi l-a dat muzeograful principal de la muzeul pompierilor,  cel de la foișorul de foc. După nici o luna, acest om minunat, a decedat.  

Parca numai aparate cu impact emoțional am . 

În funcție de program , îl scot din locul de depozitare și vi-l aduc.

Astept cu interes sa il fac funcțional

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări