Pomegranate Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Buna ziua, incerc sa repar un radio cu ceas Grundig Sonoclock 350 (modelul din anii 90, nu cel din 1977). Cand l-am primit prima data functiona totul la el, dar era foarte murdar. L-am desfacut ca sa il curat, iar cand l-am asamblat la loc nu mai merge deloc radioul. Apas pe "Radio On" si nu se intampla nimic, nu se aprinde nici beculetul de la scala, nici nu se aude vreun sunet din boxe. Si nici alarma nu mai scoate niciun sunet. In rest totul merge, ceasul se poate seta si masoara timpul. La fel si alarma si functia de sleep. L-am desfacut din nou si am verificat toate cablurile, lipiturile si contactele de la butoane, dar sunt in regula. Opinia mea e ca e ceva defect la alimentarea placii pentru radio, de unde se controleaza si boxele. Din pacate nu am reusit nicicum sa gasec o schema de circuit. Aici sunt cele doua placi de circuite din interior: Placa din dreapta e partea de radio si e conectata de cealalta doar prin cablul gri cu patru fire. In mijloc, pe cealalta placa, e partea de alimentare pentru boxe. Asa arata circuitul de sus si de dedesubt: Firele rosii sunt conectate la transformator. Am verificat cu un multimetru si una dintre diodele din punte imi arata 0,5 V la forward bias si 1,5 V la reverse bias. De asemenea 2 M ohmi la forward si 1,3 M ohmi la reverse (dioda D20, neagra, singura pozitionata vertical). Cred ca e defecta si asta e problema cu alimentarea. Oare am dreptate? Sau ar putea fi condensatorul mare de 1000 uF care s-a uscat? Sau altceva? Link spre comentariu
Pomegranate Postat Martie 24, 2023 Autor Partajează Postat Martie 24, 2023 Am descoperit problema, rezistenta R40 era rupta. Acum merge! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum