Daniel_sv Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Buna ziua. Vreau sa imi construiesc un fierastrau de debitat cu banda si cel mai important parametru pe care nu il stiu este ce viteza trebuie sa aiba banda care taie ca sa pot calcula restul componentelor cum ar fi reductorul si diametrul rotilor pe care calca banda. Daca a mai facut cineva sau are unul si poate sa imi dea aceste informatii as fi recunoscator. Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 (editat) Viteza e in functie de inaltimea dintilor, material, bimetal sau nu, nr. de dinti pe tzol, etc. Diametrul rotilor pe care calca banda rezulta din dimensiunile maxime dorite ale materialului, nu e o functie de viteza. Editat Martie 12, 2023 de almarghi Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 39 minute, Daniel_sv a spus: Buna ziua. Vreau sa imi construiesc un fierastrau de debitat cu banda si cel mai important parametru pe care nu il stiu este ce viteza trebuie sa aiba banda care taie ca sa pot calcula restul componentelor cum ar fi reductorul si diametrul rotilor pe care calca banda. Daca a mai facut cineva sau are unul si poate sa imi dea aceste informatii as fi recunoscator. Salut . Contează foarte mult ce materiale vrei sa debitezi și dimensiunile lor. Nu este o soluție pentru un randament bun. Există de cumpărat și poți să te inspiri de la una deja fabricată. Banda trebuie sa fie de cea mai buna calitate, motorul de acționare să aibă variator de turație și să folosești soluții de lubrifiere pântru materialele ce le tai. Există și alte scule de dibitat mai rapide și eficiente. Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 Masina o sa o folosesc acasa si nu se pune problema de rapiditate. Vroiam o viteza aproximativa ca sa stiu ce motor cu reductor sa iau. Apoi turatia o sa fie variabila insa sa ma apropii cat de mult se poate de cea optima si apoi doar sa jonglez putin din turatie. M-am uitat la specificatiile uneia de fabrica si am gasit acolo si plaja de viteza. As fi cumparat una insa cele la un pret decent sunt mici iar cele care au dimensiune mai mare la taiere sunt industriale si sunt o caruta de bani. Am gasit un motor cu reductor cu turatia buna , trifazic si voi putea folosi un convertizor de frecventa pt turatie, pe care deja il am la alt utilaj.. Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Ai grijă cu aşa ceva, e foarte periculoasă. Link spre comentariu
Florin Miroiu Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 3 ore, Daniel_sv a spus: Masina o sa o folosesc acasa si nu se pune problema de rapiditate. Vroiam o viteza aproximativa ca sa stiu ce motor cu reductor sa iau. Apoi turatia o sa fie variabila insa sa ma apropii cat de mult se poate de cea optima si apoi doar sa jonglez putin din turatie. M-am uitat la specificatiile uneia de fabrica si am gasit acolo si plaja de viteza. As fi cumparat una insa cele la un pret decent sunt mici iar cele care au dimensiune mai mare la taiere sunt industriale si sunt o caruta de bani. Am gasit un motor cu reductor cu turatia buna , trifazic si voi putea folosi un convertizor de frecventa pt turatie, pe care deja il am la alt utilaj.. Salut. Deci , în funcție de dimensiunea cea mai mare pe care vrei s o debitezi trebuie sa ai spațiul între benzi și în funcție de duritatea materialelor trebuie sa corelezi viteza pânzei cu avansul, ,adică pătrunderea în material. Și nu uita de lichidul de răcire și ungere a pânzei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum