merck Postat Martie 14, 2023 Partajează Postat Martie 14, 2023 (editat) Ca am adus in discutie creditele in franci elvetieni: Citat ”Pierdeam între 10% și 20% dintre clienții care veneau și ne întrebau dacă oferim credite în franci elvețieni. Piața a cerut aceste credite, iar noi le-am oferit clienților”, spunea în primăvara anului 2007, Gerald Schreiner, președintele Volksbank de la acea vreme si ce au facut: Puțin peste doi ani i-au fost necesari Volksbank să ajungă pe poziția a treia în topul celor mai mari bănci din România după nivelul activelor. Intervalul cuprins între vara anului 2006 și iarna lui 2008 consemnează cea mai bună perioadă din viața Volksbank, când instituția de credit a făcut un salt absolut spectaculos, urcând de pe poziția a 15-a până pe podium. Și totul se datora creditării în franci elvețieni! Gerald Schreiner a surprins piața prin strategia sa îndrăzneață, axată în special pe câștigul de cotă de piață. Volksbank ajunsese la un nivel senzațional, acordând lunar credite ipotecare în valoare de cel puțin 100 milioane de euro, covârșitor însă în moneda elvețiană. Instituția a fost, practic, vârful de lance pe segmentul finanțărilor în franci, ajungând la un portofoliu de împrumuturi în CHF care depășea un miliard de euro. Acum sa vedem ce a facut concurenta: Citat “Am decis să nu concurăm cu băncile mici care urmăresc cotă de piață. Nu am acordat împrumuturi în franci elvețieni și am pierdut. Creditarea în franci elvețieni este o activitate iresponsabilă în România”, afirma, în vara anului 2008, fostul președintele executiv al BCR, Manfred Wimmer. Oficialul BCR asimila atunci acordarea de împrumuturi în CHF cu tranzacțiile cu grad ridicat de risc. Editat Martie 14, 2023 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 14, 2023 Partajează Postat Martie 14, 2023 F buna observație. Dar degeaba, in general prostimea nu are timp de asa analiza. Pune botul la titluri bombastice, de aceea mass media e de calitate inferioară, asta se cere. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 14, 2023 Autor Partajează Postat Martie 14, 2023 Acum 9 ore, Badman a spus: Banca asta se ocupa de escrocheria numita criptomonede, era de asteptat sa cada din ce data nu mai are obiectul muncii, s-au prins fraierii ca acele criptomonede sunt ca sa se imbogateasca unii smecheri. Unii chiar s-au umplut de bani. Bravo lor ca au stiu sa speculeze. Dar exista si reversul medaliei... Acum 4 ore, ratza a spus: Banii conduc lumea. I lay my hat down! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Mea culpa, mai era o banca de juca doar la păcănele virtuale bitcoin. a primit ce merită. Vedem ce se întâmplă mai departe. Dar lucrurile astea clar se vor simți. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Va suna cunoscut? Eu zic ca e doar o potrivire, nu e nici pe departe așa. https://www.facebook.com/reel/625355616096921?s=yWDuG2&fs=e Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Asa e peste tot. Ne am luat o si noi si o iau si in est de la chinezi. Aceeasi rețetă. Pe ce nu pune omul accentul destul e că rețeta merge cand ai lideri autoritari corupti si dornici de imbogatire. Cu nea Nicu nu a mers dar ala avea ambiții prea mari pe spinarea poporului. Dar nu i bai, pe cat era el de ambitios pe atat sunt actualii hoți si egoisti. Dar in Asia și Africa China face acelasi lucru, aceleasi metode, nu doar Vestul e cel rau. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Acum 7 minute, Sharky a spus: Asa e peste tot. Ne am luat o si noi si o iau si in est de la chinezi. Aceeasi rețetă. Ok, m-am mai linistit. Daca asa e peste tot, atunci e bine. Noroc ca mai sunt unii care gasesc ca e normal ce se intampla la noi. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Te rog lasa aceasta gândire belicoasă deoparte si nu mai rasinterpreta mesajele mele doar ca sa ma pui in lumina proasta. Am scris f clar. Omul se refera la Vest si la FMI. China face fix acelasi lucru. Sau tu credeai ca eu laudam conducătorii noștri care ne au bagat in datorii? Ma rog...esti liber sa crezi ce vrei. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Aţi descoperit unde au dispărut cele "1700 de miliarde $"?Ce erau ?Active?Pasive?Gogoşi umflate? Pe sticlă,zic unii,că SVB a cumpărat masiv titluri de stat şi la mărirea dobânzilor a avut puternic de suferit...Care-i mecanismul?Oricum aici nu erau ăi 1700... Situaţia,zice-se,e în continuare încordată în sectorul bancar mondial.Se dârdãie... Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Aia plus alte valori care erau supraevaluate la fel cum e toata piata. E ca si cand o banca ar cumpăra tot Clujul si s ar lauda ca valoreaza 5mii euro mp. Asa se lauda ei, dar cand e sa vanda nu da nimeni atât. Asa e portofoliul lor si a oricarei institutii. Multe chestii supraevaluate. Si cand au nevoie de bani...de unde nene? Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Culmea optimismului! https://m.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/noul-sef-al-svb-le-transmite-clientilor-ca-banca-e-deschisa-pentru-afaceri-si-le-cere-sa-isi-aduca-banii-inapoi-2282803 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 15, 2023 Autor Partajează Postat Martie 15, 2023 Probabil ca astia ar trebui sa fie primii care sa aduca inapoi ca$cavalul: Gregory Becker, CEO, a vândut 11% pe 27 februarie 2023. Michael Zucker, consilier general, a vândut 19% pe 5 februarie. Daniel Beck, director financiar, a vândut 32% pe 27 februarie. Michelle Draper, CEO, a vândut 25% pe 1 februarie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Acum 2 ore, Sharky a spus: Am scris f clar. Si ce, am zis eu altceva? Te pui singur in ce lumina doresti. Cine sunt eu sa te pun in lumina proasta, sau de oricare alta? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 N am vreme de discuții aiurea. Degeaba te faci ca nu pricepi. Șmecheri mari bancherii respectivi. Promiți marea cu sarea. Sigur au muscat o si ei la randul lor, au dat tzeapa mai departe. Aceeasi poveste repetata a n a oara. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 15, 2023 Partajează Postat Martie 15, 2023 Eu nu ma multumesc cu "asa e peste tot" si chiar sa ma consolez cu asta. E ca si cum daca vezi pe una care striga ca e violata, i-ai spune pt consolare, lasa cucoana, ca pe glob sunt o gramada de violuri, ce te mai plangi si tu? Vine vremea cand cei care au vandut tara asta vor da socoteala pt faptele lor. Chiar daca generatia asta nu va apuca acele vremuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate