Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O banca importanta a colapsat, Silicon Valley Bank, incepe tavalugul? Pareri?

Postări Recomandate

1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Îmi place că le "ştiţi" pe toate şi vă pricepeţi la toate,cam ca la fotbal.Chiar mă întreb ce rost mai au atunci specialiştii,analiştii economici.Propun să-i dăm la gunoi!

Şi iarăşi vă aduc aminte de "caritasul" bursier,unde zvonistica creşte sau scade preţul acţiunilor.Mă mir că nu jucaţi acolo,dacă le pricepeţi pe toate...

Nu spune nimeni ca se pricepe la toate. Doar ca tu nu pricepi despre ce e vb.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 381
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Acum 9 minute, DjLeco2021 a spus:

Eu le-as numi "camatari legali", pe cele din Romania cel putin...

Da, in Romania este corect ce spui (avem dobanzile foarte mari vis-a-vis de restul tarilor din vest). La noi bancile nu-s obligate sa isi stoarca creierii ca sa scoata bani. Insa nu-s multe tari ca Romania unde bancile pot sa obtina un venit foarte consistent doar din imprumuturi. 

Link spre comentariu
Acum 20 minute, ratza a spus:

Îi discriminăm. Și ăștia erau cu păcănele? Mi-e lene să le caut prin declarațiile fiscale.

Habar nu am dar probabil aveau și ceva depozite și investiții in crypto dar nu la nivelul Silvergate. Până la urmă la câte bănci există și în Hamerica cineva mai trebuie să pice în cap, nu le plângem noi de milă.

Link spre comentariu
Acum 36 minute, merck a spus:

Da, in Romania este corect ce spui (avem dobanzile foarte mari vis-a-vis de restul tarilor din vest). La noi bancile nu-s obligate sa isi stoarca creierii ca sa scoata bani. Insa nu-s multe tari ca Romania unde bancile pot sa obtina un venit foarte consistent doar din imprumuturi. 

Dobânzile mari la creditare față de vest la același raport de depozite vs. împrumuturi?

Știți doar vorba cu oferta se adaptează la cerere.

Link spre comentariu

Acum 37 minute, Stefan a spus:

Dobânzile mari la creditare față de vest la același raport de depozite vs. împrumuturi?

Știți doar vorba cu oferta se adaptează la cerere.

Bancile astea de la noi au comisioane foarte mari la tranzactii.De acolo isi trag bani multi

Editat de eos
Link spre comentariu
Acum 12 minute, ratza a spus:

Împrumuturile nu se fac din banii din depozite.

Corect!

Insa daca nu ai suficiente depozite nu poti face imprumuturi. La capitolul depozite intra nu numai contul in care ai banii ci si faptul ca iti intra un venit regulat (salar) chiar daca apoi tu cheltui 98% din el, ai asigurare la masina, ai asigurare la casa, ceva pilonul III de pensii, etc. Deci practic tot ce este income = depozit pentru banca. Si daca nu ai income mare nu pot sa faci outgoing. 

Acum 4 minute, eos a spus:

Bancile astea de la noi au comisioane foarte mari la tranzactii.De acolo isi trag bani multi

Care este suma anuala pe care o platesti tu la banca pentru ca ai un cont si un card atasat pe care il folosesti aproape zilnic la cumparaturi si iti platesti facturile? 

Editat de merck
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări