doru3160 Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Acum 47 minute, merck a spus: Daca ai fi independent (ai avea un viitor asigurat si nu te-ai baza pe pensie) iti garantez ca nici la basca nu te-ar durea de invatamantul din ziua de astazi. Pai ce sa zic, vorba lui Creanga, nu stiu altii cum sunt, dar eu chiar daca as putea fara pensie, dupa ce m-au ciufulit de bani mai bine de 40 ani, chiar nu as renunta la dreptul meu. Repet, e un drept, nu un act de caritate din partea nimanui, nici a statului, nici a privatului. Deci nu e negociabil. O fi la altii care n-au dat un banut, sau nu au stiut ce e aia munca. Cat despre invatamant, despre morti, numai de bine. Ne-au vrut prosti, si vad ca le iese. Cei care au mai apucat sa faca ceva carte, vor dispare natural, si vor ramane pe rol cei care o trag acum pe la spate profelor. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Eu am intrebat: despre situatia la zi in protestele de la francezi Acum daca tot am deschis subiectul sa te pun la curent: Franta poate fi paralizata de manifestanti daca apare o problema de alimentare cu carburanti (este si normal, asta impacteaza si pe cei care nu fac greva). Cum miezul in carburanti in Franta este Total Energies, ce s-au gandit baietii de la butoane: cum nu putem forta grevistii sa munceasca (desi la ei in constitutie exista dreptul de a rechizitiona muncitorii - adica il duci cu politia la munca pe muncitor dar nu ai cum sa il obligi sa si munceasca) dar trebuie sa evitata cu orice pret penuria de carburanti, aducem din vecini carburanti ca Total Energies este intinsa peste tot. In Belgia, la Anvers, Total Energies are "marfa" la greu si o pot aduce cu cisternele in maxim 2 ore la Lille (Franta). Deci au pus in aplicare planul insa salvarea grevistilor francezi a venit de la sindicatele belgiene care in cel mai scurt timp s-au mobilizat si s-au dus si au blocat iesirea cisternelor din Anvers spre Franta. In Belgia, tara este impartita in doua, in nord (unde este si Anvers) flamanzii(vorbesc olandeza) si in sud valonii(vorbesc franceza). Desi la ei situatia este cum este la noi in HARCOV (nu se inghit deloc unii cu altii), cand a fost vorba sa ii ajute pe grevistii francezi au lasat deoparte raca si au facut front comun. Jos palaria in fata unor asemenea oameni! Politia belgiana a preferat sa nu intervina pentru ca nici in Belgia situatia nu-i roz si nu-i bine sa iei la bataie sindicatele in momente delicate. Imi doresc din suflet ca francezii sa il dea cu curu' de pamant pe arogantul de Micron! Miza este foarte mare, daca in Franta grevistii castiga, protestele se vor extinde si in alte tari! Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 (editat) Acum 18 minute, doru3160 a spus: Pai ce sa zic, vorba lui Creanga, nu stiu altii cum sunt, dar eu chiar daca as putea fara pensie, dupa ce m-au ciufulit de bani mai bine de 40 ani, chiar nu as renunta la dreptul meu. Repet, e un drept, nu un act de caritate din partea nimanui, nici a statului, nici a privatului. Deci nu e negociabil. O fi la altii care n-au dat un banut, sau nu au stiut ce e aia munca. Cat despre invatamant, despre morti, numai de bine. Ne-au vrut prosti, si vad ca le iese. Cei care au mai apucat sa faca ceva carte, vor dispare natural, si vor ramane pe rol cei care o trag acum pe la spate profelor. Citeam undeva (nici nu mai stiu daca la noi sau in presa din vest) ca pensia este garantata de constitutie, insa nu este garantat cuantumul ei. Statul poate sa dea la toata lumea pensie (si celor care nu au contribuit) insa suma poate fi si modica (iti cumperi o paine din toata pensia). Am mai vorbit de colaps la sistemul de pensii si am zis ca pentru mine colaps nu inseamna disparitia pensiei (este garantata de constitutie) ci faptul ca cuantumul ei se va diminua drastic (cum era vorba aia: sa ajunga la toata lumea). Eu sunt pentru echitabilitate! Daca X a cotizat de doua ori mai mult decat Y atunci X trebuie sa aiba o pensie de doua ori mai mare decat Y. Daca se introduce si pensia sociala (sau ajutorul social) trebuie marita si pensia lui X si lui Y (nu cu suma pensiei sociale/ajutorului social, dar trebuie sa se pastreze o echitabilitate). Despre aia care au cotizat 1 leu si vor 8 lei, treaba este simpla: mUE! https://www.realitatea.net/stiri/actual/reforma-sectorului-bugetar-marcel-bolos-sunt-doua-variante-salariile-se-ajusteaza-sau-se-reduce-personalul_642f2269bd108d30482a39d2?fbclid=IwAR2eQ5xYEmVWcpPj28IJDIU1qasHtsgqnVibxviKGsqPPM6ifZnoU33MpX8 Editat Aprilie 9, 2023 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Venind de la cine se vede, textul pare mult mai interesant. https://fb.watch/jOzXgrXZ0M/ Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Discursurile de la onu din 2018, 2019, 2020, merita urmarite, in mandatul sau nu au fost razboaie, urmarile s-au vazut..., are dreptate, in o lume normala viitorul apartine patriotilor, dar tot un presedinte sua , thomas jefferson, spunea : " arborele libertatii trebuie udat din cand in cand cu singele patriotilor si tiranilor". Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 In septembrie 2008 falimentul lehman brothers a lovit in special pe cei cu venituri mici .....impactul a fost mult mai mare decat a fost prezentat oficial. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Acum 3 ore, merck a spus: Eu oricum nu ma impacientez, cine vrea in Romania sa invete carte, inca o poate face. Daca este serios si interesat are succesul garantat (vorbesc uitandu-ma la copii amicilor mei). Deci sistemul este bun si functioneaza! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Acum 2 ore, merck a spus: Miza este foarte mare, daca in Franta grevistii castiga, protestele se vor extinde si in alte tari! Exact de ce duce lipsa Europa acuma! Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Mai poate fi scoasă lumea,ca şi altă dată,de Secu...Da cãt timp le merg ălora afacerile,cam greu să se întâmple asta,mai ales dacă nu e ordin! Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 antemir. Nu.Secu a scos lumea pentru altceva.La câte afaceri au sunt interesaţi de "continuitate şi ,ca atare,de stabilitate. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 9, 2023 Partajează Postat Aprilie 9, 2023 Dumneavoastra va doriti altceva decit ''stabilitate'' in RO??? Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2023 Partajează Postat Aprilie 10, 2023 Marele Savant.Nu era vorba de ce-mi doresc eu sau altul,ci de ce-şi doresc cei care trag sforile!România este a noastră,aparent, fix atât cât ţin alegerile!... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 10, 2023 Partajează Postat Aprilie 10, 2023 Ati spus ca nu este bine ca se doreste stabilitatea tarii! este destul de clar ca doriti varianta opusa! cam asta rezulta din unele postari ale dv.! Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 10, 2023 Partajează Postat Aprilie 10, 2023 Marele Savant.Nu ştiu de unde reiese că doresc instabilitatea!Dacă aşa se interpretează precizez că nu am vrut şi nu vreau asta!Cine naiba îşi doreşte o ţară instabilă,în afara ălora care umblă cu pâra la ambasade şi la Brusel?? Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 10, 2023 Partajează Postat Aprilie 10, 2023 Vrem o hoţie stabilă. Link spre comentariu
Postări Recomandate