ratza Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Băncile nu au niciodată depozite nete cît să acopere toți clienții. Se pare că SVB a dat-o rău în bară cu crypto (vreo 3 miliarde), a venit cu un set de obligațiuni, clienții și-au pus întrebări și au început să-și lichideze conturile. După ce că SVB nu avea destul cash, retragerile i-au pus capac. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Acum 2 ore, mac01 a spus: @DjLeco2021 Lasa-l in pace.... ca el este de mult timp plecat in lumea lui! Nu-l baga in seama. Da, ma doare la bascheti, nu am actiuni la banca respectiva sau la vreo firma din zona. Si am asa o senzatie ca nici voi, dar sigur, este momentul sa va ingrijorati! O banca din SUA a dat faliment, premiera mondiala, nu s-a mai intimplat pina acuma. Si era o banca de frunte, chiar pe locul 16, ceea ce nu-i de colea! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 11, 2023 Autor Partajează Postat Martie 11, 2023 (editat) 1 oră în urmă, maresaldeflota a spus: Sincer, nu am făcut mișto. Te superi prea repede, sincer. Imi cer scuze, citisem postarea savantului si am scris fara sa vreau despre maresal (d-ta). savantul a intrat direct cu caterinca, cu bocancii plini de rahat, in topic, exact ca pe maidan. Oricum nu se intra intr-un topic asa cu "Da, nici nu am auzit de ea, apoi nu e în top", daca sintem corecti pina la capat. De aia am si editat, imediat si asteptam sa pot raspunde civilizat la o postare, cum este aceasta din care am quotat. Scuze inca o data. Ideea este ca am prins asa o alergie si o scirba fata de mistocari. Editat Martie 11, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Acum 2 ore, DjLeco2021 a spus: sa nu posteze pe topic, daca nu are o parere avizata catre subiect. Sa inteleg ca dv. aveti o parere ''avizata'' in domeniu??? ce va recomanda? Acum 1 oră, DjLeco2021 a spus: este un eveniment MAJOR in istoria bancilor SUA, Nu e! Link spre comentariu
dumitrumy Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Acum 8 minute, DjLeco2021 a spus: citisem postarea savantului si am scris fara sa vreau despre maresal (d-ta). CITAT: iar dumneata, esti cumva avocatul lui, sau ce? Si pe mine de ce m-ai bagat la mijloc? Vad ca am avut dreptate cu colegul comandor. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 11, 2023 Autor Partajează Postat Martie 11, 2023 Acum 12 minute, Marele Savant a spus: Da, ma doare la bascheti, nu am actiuni la banca respectiva sau la vreo firma din zona. Si am asa o senzatie ca nici voi, dar sigur, este momentul sa va ingrijorati! O banca din SUA a dat faliment, premiera mondiala, nu s-a mai intimplat pina acuma. Si era o banca de frunte, chiar pe locul 16, ceea ce nu-i de colea! Daca te doare la bascheti, nu murdfari topicurile cu mistourile tale ENERVANTE. Parca offtopicul se "pedepsea" cu 2 zile de pauza, Validae, cum sta treaba? Hai ca eu mi-am luat acum o saptamina, altii sint cu mai multe xx fata de altii? Acum 4 minute, dumitrumy a spus: CITAT: iar dumneata, esti cumva avocatul lui, sau ce? Si pe mine de ce m-ai bagat la mijloc? Vad ca am avut dreptate cu colegul comandor. Daca si-ar vedea fiecare de treaba lui si de ograda lui, ce bine ar fi. Sper ca ati inteles de ce v-am quotat. Apreciez postarea lui ratza! Asa da, la subiect, fara mistouri! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 O dai pe linga leustean, dar nu vrei sa spui ce te face sa ai o parere ''avizata'' in domeniul respectiv! si fara suparare, dar vii cu tot felul de interpretari conspirationiste ale unor evenimente care nu au nimic supranatural si te astepti ca toata lumea sa aplaude si sa fie de acord??? citi dintre colegii de pe forum carezi ca au pregatirea necesara pentru a analiza falimentul respectiv, mai ales imediat dupa producerea acestuia, fara a avea rabdare sa vada ce urmeaza!? in rest, poti sa ma pui la ignore si esti scutit de comentariile mele. de asemenea poti specifica la deschiderea unui topic, ca nu accepti contraziceri si ca doar topicurile care te aproba sint agreeate. Sau sa-ti deschizi un blog, unde nu permiti comentarii! Spor! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Martie 11, 2023 Autor Partajează Postat Martie 11, 2023 (editat) Acum 22 minute, Marele Savant a spus: Sa inteleg ca dv. aveti o parere ''avizata'' in domeniu??? ce va recomanda? Nu e! Altii sint de alta parere. Al doilea cel mai mare faliment bancar din istoria SUA: De ce s-a prăbușit Silicon Valley Bank și ce va urma 11.03.2023, ora 13:55 Foto: captură video Silicon Valley Bank (SVB), unul dintre principalii creditori ai sectorului tehnologic, a fost închisă, vineri, de autoritățile de reglementare din cauza temerilor legate de situația sa financiară. Silicon Valley Bank s-a prăbușit vineri dimineață, după 48 de ore incredibile, în care o criză bancară și o criză de capital au dus la al doilea cel mai mare faliment al unei instituții financiare din istoria SUA Decizia închiderii SVB a provocat o vânzare mai amplă a acțiunilor, dar, în același timp, a stârnit îngrijorări că și alte bănci ar putea fi expuse riscului de faliment. Înființată în 1983, banca a crescut până a devenit a 16-a ca mărime din SUA, cu active de 210 miliarde de dolari. De-a lungul anilor, potrivit rapoartelor, lista sa de clienți a crescut și a ajuns să includă unele dintre cele mai mari nume din domeniul tehnologiei de consum, precum Airbnb, Cisco, Fitbit, Pinterest și Square. Acum 3 minute, Marele Savant a spus: in rest, poti sa ma pui la ignore si esti scutit de comentariile mele. Exact asta am facut acum. Editat Martie 11, 2023 de DjLeco2021 Link spre comentariu
validae Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 @DjLeco2021Nu avem de-a face cu niciun offtopic, colegul şi-a exprimat o părere despre subiect, nu a deturnat subiectul. Sincer, nici mie nu mi se pare cine ştie ce chestie că o bancă oarecare din SUA a dat faliment, nu văd cu ce ne afectează asta pe noi.Eu m-aş bucura să crape monedele astea virtuale, că prea s-au aruncat unii ca musca pe rahat la ele.... Pentru noi e mai îngrijorător că şi ceapa, care mai ieri era 2 Lei, am văzut pe la tv că a ajuns la 7-8 Lei. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Asta fata de turnuri sau guvid si constipatii e chiar reala. Economia mondiala e intr-o mare bula si cand se sparge devine o mare....... Doua posibilitati, 1. mai tiparesc iar bani, sa nu uitam ca au alocat nu stiu cate zeci de miliarde pt productia de chipuri in SUA, si e clar ca banii aia sunt inventati, nu i-au scos din visterie. Faza e ca tiparitul doar umfla bula, si cu timpul efectul e tot mai slab si buba cand se sparge fiind tot mai mare e si mai nasol. 2. Nu tiparesc bani si e clar totul da inapoi, investitii zero, dezvoltare zero, lumea strange din dinti pana cand lucrurile revin la valoarea reala. Momentan se vad efecte de cand cu dobanzi, in SUA piata auto a scazut, masinile s-au ieftinit din motiv ca altfel nu se cumpara si ca cei care au luat in rate s-au trezit cu dobanzi cam mari si ar vrea sa scape de ele. Bancile astea mai nou, gigantii concediaza cam tot ce au angajat in pandemie cand fiecare avea buzunarul plin de bani inventati. Sa vedem mai departe, nu de alta dar suntem legati de ei, data trecuta criza la noi a venit dupa un an dupa ce incepuse la ei. Dar eu zic ca suntem inca departe de asa ceva. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Majoritatea startupurilor, cripto si alte bazaconii au mers pe banii tipariti. Cum s a oprit guvernul din bagat bani in economie s a terminat totul. Ca si aia care credeau ca ajunge btc la milion. Tzeapa. Au învârtit banii pana cand s a inchis robinetul si gata balciul. Ar fi de comentat acum, ce rost a avut tiparirea? Clar nu trebuia tiparit atat. Tiparit cu ghilimelele de rigoare. A fost o taxa invizibila. Link spre comentariu
eos Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Apropo ati vazut cum au luat-o in jos preturile la memorii si ssd? Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 Au luat o in sus înainte. Acu doar revin. plus specula. Productia era mica, se cumpăra masiv si se revindea scump. Acu ca totul a revenit la normal nu mai tine smecheria. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 https://youtu.be/xVdB01WmPZ4 Unu care explica pe scurt. Sigur mai sunt si altii. Ce ziceam de tv. Nu vezi o stire sa explice asta, nu poti pune sa e mearga pe double speed, ai reclame. Asta referitor la cei care iau lumea la misto asa in mod gratuit. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 (editat) am gasit ceva info si in limba materna, limba lui Eminescu si a lui Creanga: https://adevarul.ro/economie/falimentul-silicon-valley-bank-incepe-sa-produca-2249374.html Editat Martie 12, 2023 de Marele Savant Link spre comentariu
Postări Recomandate