Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O banca importanta a colapsat, Silicon Valley Bank, incepe tavalugul? Pareri?

Postări Recomandate

Cu ocazia vizionării videoclipului lui Sharky am învăţat un nou termen:"bank run"...Cuvântul "run" are o droaie de înţelesuri.Mi-aduc aminte că undeva se menţiona că "pipe runs behind" şi nu înţelegeam cum poate să "alerge" ţeava!

În română cum ar fi bank run?Retragere bancară?"Fuga" băncii?"Fuga" din bancă?Sau e mai bine să folosim exact termenul "bank run"?

În engleză înţelesul e de retragere concomitentă a deponenţilor dintr-o bancă...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 381
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Hai ca sigur ai auzit pana acum de "run a business" si nu te-ai gandit nici o secunda ca este vorba de fuga. 

Acum 21 minute, BRANCA a spus:

În română cum ar fi bank run?Retragere bancară?

A bank run is when a large number of customers of a bank or other financial institution withdraw their deposits at the same time over fears about the bank's solvency. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Ajunge sa zici retragere in panică.

Oricum se înțelege. Limba română literară e pt descrieri de natură, Sadoveanu, poezii etc.

Aici e vb de tehnica... folosești orice mijloace ca sa transmiți mesajul cat mai laconic.

Canale românești n am văzut. Si omul asta isi face reclamă, baga si dume, dar macar de il pui pe 1.5x in 2minute afli ce e de aflat.

Ca si el tot din alte știri le ia dar macar agregă si iti da de a gata o concluzie.

La tv sau pe canale românești vezi doar prostii.

Link spre comentariu
La 18.03.2023 la 11:58, BRANCA a spus:

doru3160.Exact ca în ultima ta afirmaţie că "Dacă nu au război inventează unul" mă întrebam,după retragerea din Afganistan,unde vor începe altul!

Din cate povestesc niste turci aciuați cu afaceri prin Suceava se pare ca anumite grupuri bine finante fac eforturi mari sa dezbine grupurile religioase din Turcia. Tot ei zic ca ultima tentativa de lovitura de stat tot de americani a fost regizată. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări