George Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Din acea carte singura schema fara traf pe iesire e cea de mai jos, dar e cu tranzistori cu germaniu. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 26 minute, George a spus: Din acea carte singura schema fara traf pe iesire e cea de mai jos, dar e cu tranzistori cu germaniu. Da asta am facut-o atunci scotea un sunet placut si destul de realist. Da nu mai am si nu mai gasesc tranzistorii astia, nici macar in targ nu am gasit Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Cred ca merge cu orice tranzistoare Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 5 minute, Kuki a spus: Cred ca merge cu orice tranzistoare Vad ca sunt numai pnp-uri. Mi se pare ca alea pe germaniu aveau tensiunea de deschidere mai mare decat cele pe siliciu Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Greşit, tranzistorii cu Germaniu se deschid la tensiuni mai mici decât cei cu siliciu. Dar se pot schimba în schemă cu tranzistori cu siliciu, modificând valori la rezistenţele de polarizare. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 1 minut, validae a spus: Greşit, tranzistorii cu Germaniu se deschid la tensiuni mai mici decât cei cu siliciu. Asta ar insemna sa maresc rezistentele de polarizare a bazelor pt a folosi tranzistori pe siliciu Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Ai răbdare până caut mâine schema care chiar făcea foarte tare şi realist, aia cu un singur tranzistor... O am dintr-o sonerie românească, o folosisem ani de zile ca sonerie suplimentară la telefon. Cea mai tare fază a fost când am testat-o în casă, la telefonul fix.Maică-mea călca nişte rufe, iar eu montasem soneria undeva sub şifonier, pe unde trecea cablul telefonic.În acel moment a sunat telefonul, iar când a auzit maică-mea soneria ciripind (foarte tare), a lăsat fierul din mână şi a fugit afară.Aveam afară nişte raţe mici, iar soneria făcea exact ca puii de raţă...care nu fac ,,mac-mac,, ci mai subţire. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 (editat) Acum 1 minut, validae a spus: Ai răbdare până caut mâine schema care chiar făcea foarte tare şi realist, aia cu un singur tranzistor... Schema ta e cu traf? Sau fara? O astept sa vad cum face Editat Martie 12, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
validae Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Are o simplă bobină cu miez pe şurub de fier, câteva sute de spire.Se poate bobina în cinci minute.... Link spre comentariu
George Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Am mai prins un canar. Cineva a lasat colivia deschisa. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 12, 2023 Autor Partajează Postat Martie 12, 2023 Acum 9 minute, validae a spus: Are o simplă bobină cu miez pe şurub de fier, câteva sute de spire.Se poate bobina în cinci minute.... Interesant astept sa o aduci maine sa vad cum face Acum 4 minute, George a spus: Am mai prins un canar. Cineva a lasat colivia deschisa. Sper sa nu aiba gripa aviara Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 E pe net la linkul ăsta.La pg.37 e fix schema cu traf! Link spre comentariu
George Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Nu vrea cu traf. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 (editat) Va salut, Ideea de a face un canar electronic mi s-a parut cel putin amuzanta. Sirena, Canar, Catel, Pisica, toate electronice, imi amintesc de copilarie. Am tras un ochi la schema din Fig. 29 si, asa cum este desenata, nu este functionala. Are cel putin 2 erori. Daca eram un copil entuziasmat de a face primul meu montaj, as fi fost foarte dezamagit. Prin urmare, am facut cateva modificari, am simulat schema si am exportat sunetul care ar fi produs de montaj. Se pot folosi practic orice tranzistoare cu siliciu de mica sau medie putere. Am convertit schema si la utilizarea in majoritate a tranzistoarelor NPN. Am consolidat valorile rezistentelor, ca sa fie cat mai multe de aceleasi valori, dar valorile nu sunt critice. Deviatii de 20-30% nu afecteaza semnificativ functionarea montajului. Schema: Si sunetul pe care l-ar produce. Cam obosit "canarul" sau poate e cu un picior in gura pisicii, dar asta avem, cu asta defilam. canar_elforum.mp3 (Sper sa mearga sunetul. Daca nu, gasesc alta modalitate de a posta) Spor la construit! Editat Martie 12, 2023 de cirip Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 13, 2023 Autor Partajează Postat Martie 13, 2023 (editat) Acum 6 ore, cirip a spus: Va salut, Ideea de a face un canar electronic mi s-a parut cel putin amuzanta. Sirena, Canar, Catel, Pisica, toate electronice, imi amintesc de copilarie. Am tras un ochi la schema din Fig. 29 si, asa cum este desenata, nu este functionala. Are cel putin 2 erori. Daca eram un copil entuziasmat de a face primul meu montaj, as fi fost foarte dezamagit. Prin urmare, am facut cateva modificari, am simulat schema si am exportat sunetul care ar fi produs de montaj. Se pot folosi practic orice tranzistoare cu siliciu de mica sau medie putere. Am convertit schema si la utilizarea in majoritate a tranzistoarelor NPN. Am consolidat valorile rezistentelor, ca sa fie cat mai multe de aceleasi valori, dar valorile nu sunt critice. Deviatii de 20-30% nu afecteaza semnificativ functionarea montajului. Schema: Si sunetul pe care l-ar produce. Cam obosit "canarul" sau poate e cu un picior in gura pisicii, dar asta avem, cu asta defilam. canar_elforum.mp3 70 kB · 30 descărcări (Sper sa mearga sunetul. Daca nu, gasesc alta modalitate de a posta) Spor la construit! Robotel Editat Martie 13, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum