Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit sonerie cu ,,ciripit de păsărele,, sau schema.

ionutz2013

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

22

• validae

12

• BRANCA

5

• doru3160

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 26 minute, George a spus:

Din acea carte singura schema fara traf pe iesire e cea de mai jos, dar e cu tranzistori cu germaniu.

hszftghxfg.png

Da asta am facut-o atunci scotea un sunet placut si destul de realist. Da nu mai am si nu mai gasesc tranzistorii astia, nici macar in targ nu am gasit

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Kuki a spus:

Cred ca merge cu orice tranzistoare

Vad ca sunt numai pnp-uri. Mi se pare ca alea pe germaniu aveau tensiunea de deschidere mai mare decat cele pe siliciu

Link spre comentariu

Greşit, tranzistorii cu Germaniu se deschid la tensiuni mai mici decât cei cu siliciu.

Dar se pot schimba în schemă cu tranzistori cu siliciu, modificând valori la rezistenţele de polarizare.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, validae a spus:

Greşit, tranzistorii cu Germaniu se deschid la tensiuni mai mici decât cei cu siliciu.

Asta ar insemna sa maresc rezistentele de polarizare a bazelor pt a folosi tranzistori pe siliciu

Link spre comentariu

Ai răbdare până caut mâine schema care chiar făcea foarte tare şi realist, aia cu un singur tranzistor...

O am dintr-o sonerie românească, o folosisem ani de zile ca sonerie suplimentară la telefon.

Cea mai tare fază a fost când am testat-o în casă, la telefonul fix.Maică-mea călca nişte rufe, iar eu montasem soneria undeva sub şifonier, pe unde trecea cablul telefonic.În acel moment a sunat telefonul, iar când a auzit maică-mea soneria ciripind (foarte tare), a lăsat fierul din mână şi a fugit afară.Aveam afară nişte raţe mici, iar soneria făcea exact ca puii de raţă...care nu fac ,,mac-mac,, ci mai subţire.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, validae a spus:

Ai răbdare până caut mâine schema care chiar făcea foarte tare şi realist, aia cu un singur tranzistor...

Schema ta e cu traf? Sau fara? O astept sa vad cum face

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
Acum 9 minute, validae a spus:

Are o simplă bobină cu miez pe şurub de fier, câteva sute de spire.Se poate bobina în cinci minute....

Interesant astept sa o aduci maine sa vad cum face

Acum 4 minute, George a spus:

Am mai prins un canar. Cineva a lasat colivia deschisa.

kfkvjhkvh.png

Sper sa nu aiba gripa aviara :da

Link spre comentariu

Va salut,

Ideea de a face un canar electronic mi s-a parut cel putin amuzanta. Sirena, Canar, Catel, Pisica, toate electronice, imi amintesc de copilarie.

Am tras un ochi la schema din Fig. 29 si, asa cum este desenata, nu este functionala. Are cel putin 2 erori. Daca eram un copil entuziasmat de a face primul meu montaj, as fi fost foarte dezamagit. Prin urmare, am facut cateva modificari, am simulat schema si am exportat sunetul care ar fi produs de montaj.

Se pot folosi practic orice tranzistoare cu siliciu de mica sau medie putere. Am convertit schema si la utilizarea in majoritate a tranzistoarelor NPN. Am consolidat valorile rezistentelor, ca sa fie cat mai multe de aceleasi valori, dar valorile nu sunt critice. Deviatii de 20-30% nu afecteaza semnificativ functionarea montajului.

Schema:

canar_elforum2.thumb.JPG.d39763176e3a8c6e80247bf6bc695077.JPG

Si sunetul pe care l-ar produce. Cam obosit "canarul" sau poate e cu un picior in gura pisicii, dar asta avem, cu asta defilam.

(Sper sa mearga sunetul. Daca nu, gasesc alta modalitate de a posta)

Spor la construit!

Editat de cirip
Link spre comentariu
Acum 6 ore, cirip a spus:

Va salut,

Ideea de a face un canar electronic mi s-a parut cel putin amuzanta. Sirena, Canar, Catel, Pisica, toate electronice, imi amintesc de copilarie.

Am tras un ochi la schema din Fig. 29 si, asa cum este desenata, nu este functionala. Are cel putin 2 erori. Daca eram un copil entuziasmat de a face primul meu montaj, as fi fost foarte dezamagit. Prin urmare, am facut cateva modificari, am simulat schema si am exportat sunetul care ar fi produs de montaj.

Se pot folosi practic orice tranzistoare cu siliciu de mica sau medie putere. Am convertit schema si la utilizarea in majoritate a tranzistoarelor NPN. Am consolidat valorile rezistentelor, ca sa fie cat mai multe de aceleasi valori, dar valorile nu sunt critice. Deviatii de 20-30% nu afecteaza semnificativ functionarea montajului.

Schema:

canar_elforum2.thumb.JPG.d39763176e3a8c6e80247bf6bc695077.JPG

Si sunetul pe care l-ar produce. Cam obosit "canarul" sau poate e cu un picior in gura pisicii, dar asta avem, cu asta defilam.

(Sper sa mearga sunetul. Daca nu, gasesc alta modalitate de a posta)

Spor la construit!

Robotel 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări