Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa pentru referinta cu LTZ1000

Galagie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UDAR

1

• Galagie

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Un proiect complex și ... scump. Principala problemă pentru un amator modest este (după părerea mea) că LTZ1000 nu oferă o tensiune exact cunoscută deci ai nevoie de un voltmetru pe măsură.

Eu am făcut ceva mult mai modest, o plăcuță cu MAX6250ACPA care oferă 5V±0,02% fără ajustare cu stabilitate termică suficientă pentru utilizare la interior (2ppm/°C) . Am adăugat un divizor de precizie (0,002%) cu LTC1044 urmat de un repetor cu OP07C și am obținut astfel două tensiuni precise de 5,000V și de 2,500V . Nu am divizoare rezistive deci nu am nevoie de rezistențe de precizie. Nu am avut ocazia să compar direct cu un voltmetru performant dar anumite comparații indirecte sau prin ”transfer” mă fac să cred că tensiunea de 5V este chiar mai precisă de 0,02% - sau cel puțin atât. În ce privește divizorul, am pus mutlimetrul meu pe 6 cifre și am comparat cele două jumătăți - nu contează precizia absolută a multimetrului. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări