Sav Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 (editat) Bună ziua . As vrea sa cumpăr un aparat de sudura ( mig/ mag/ tig) . M-am uitat la mai multe mărci . Am văzut și stahlwerk mai multe modele, cu euurocupla și cu furtun atașat și synergic full, variante până în 2500 Ron/ aparat, fara butelie și regulator. Dacă vreți să îmi spuneți, care ar fi varianta mai bună, și cam de ce? Sau altă variantă de luat in calcul. Mulțumesc! Editat Martie 8, 2023 de Sav Completare Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 D-nule Sav, aparatele de la Stahlwerk sunt chinezești 100%, la fel ca toate celelalte aparate de acest fel și din gama aceasta de preț; atâta doar că cele de la Stahlwerk sunt ceva mai scumpe -justificat sau nu- față de majoritatea celorlalte similare. Ca o excepție, Jasic chiar este o firmă chinezească producătoare și produce și echipamente de bună calitate, printre altele. Dacă vreți Stahlwerk mig/mag sinergic, eu aș încerca cu cel de 200 amperi, deoarece am văzut că are 4 role de antrenare a sârmei, ceea ce este un lucru bun. Dacă după probe nu aș fi mulțumit de el (tinând cont că nu este chiar ieftin), l-aș returna și aș încerca cu altele. Numai bine! Link spre comentariu
Sav Postat Martie 8, 2023 Autor Partajează Postat Martie 8, 2023 Mulțumesc pt răspuns. Și dv ce ați recomanda? Cel de 200, am înțeles, dar că și marcă, sa zicem, sau aparat (un tip, model, etc). Nu o să-l folosesc intensiv. Mai am unul esab budy arc 180. Dar voiam să incerc ceva diferit. Cu o calitate a sudurii superioară. Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 14, 2023 Partajează Postat Martie 14, 2023 D-nule Sav aveți deja achiziționate butelia de gaze și regulatorul de presiune? Un mig/mag este potrivit în general pentru lucrul acasă și în spații protejate de vânt, pentru că gazul de protecție poate fi ușor împrăștiat de la locul sudurii. Dacă aveți posibilitatea mergeți la un magazin fizic specializat în articole de sudură și vă puteți lămuri mult mai bine. Link spre comentariu
Sav Postat Aprilie 10, 2023 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2023 In urma studierii forumului, am achiziționat un Bester 190C . Tot chinezărie, din ce am citit, dar cu păreri bune din partea celor care l-au "cunoscut". Nu l-am folosit încă, urmează să iau și butelia cu ce mai e nevoie pentru sudura mig. Ar trebui sa țin cont de ceva anume la achiziția buteliei și regulatorului? Vreo marca anume? Că idee, am găsit de vânzare un "set", sa zic, esab budy arc 180, cu torță Tig ( la vreo 200 Ron nouă), butelie și regulator, la vreo 1500 Ron. Merită? Butelia e din 2021. Mulțumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum