Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator pylontech și invertor effekta ax-m 5kva comunicare/monitorizare! !

Postări Recomandate

Va salut domnilor!
Am tot cautat peste tot dar nimic concret!
Poate cineva folosește aceasi configurație ca și mai jos sau știe...:
Am un invertor effekta ax-m 5000-48(port rs232) și un acumulator pylontech us3000(port rs485)!
Se pot pune în comunicare?
Se poate monitoriza?
Se pot conecta la pc?
Dacă da, de ce mufe am nevoie?
Care sunt setările cele mai bune pentru raport cicluri de viață/kw consumat!?
Ma interesează setările:
Punctul 1. SOL sau SBU,
punctul 2. Curent încarcare
punctul 12.
Punctul 13.
Punctul 16. CSO sau OSO
punctul 26.
punctul 27.
Punctul 29.
Si dacă cumva aveți și alte sugestii pentru alte puncte, îmi puteți recomanda orice credeți ca este relevant pentru o funcționare optima între aceste invertor și acest acumulator prin comunicare sau fără! Mulțumesc anticipat!

MI_08032023_093331.jpg

Editat de Taru
Adăugare fișier
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut.

Poate este un pic off topic dar iti spun ce am eu, poate iti faci o idee.

Am achizitionat softul SolarAssistant la care am legat portul RS232 al invertorului si portul debug al acumulatorului pylontech. Asa am stabilit partea de monitorizare.

Pylontech il am legat la invertorul prin portul RS485 (invertorul are port dedicat pentru BMS si stie de acest tip de baterie).

Daca nu poti lega pylontech la invertor, nu m-as panica. Bateria este destul de smart sa se gestioneze singura. Pur si simplu ii dai cat curent doresti tu din invertor, mai departe se descurca singura. Ca idee, dupa conectare , invertorul s-a setat singur la "recomanded charge voltage - 53.3". Oricum, aceste specificatii le gasesti in manualul bateriei. Invertorul , acum ca este soare suficient, il am setat pe SBU, Iarna il las pe SUB sa fie mai mult de back-up.

Cablul venit in pachetul invertorului (5048GK de la mppsolar) nu a functionat pentru comunicarea cu bateriei, a trebui sa fac unul "special".

Spor!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, costi002 a spus:

Salut.

Poate este un pic off topic dar iti spun ce am eu, poate iti faci o idee.

Am achizitionat softul SolarAssistant la care am legat portul RS232 al invertorului si portul debug al acumulatorului pylontech. Asa am stabilit partea de monitorizare.

Pylontech il am legat la invertorul prin portul RS485 (invertorul are port dedicat pentru BMS si stie de acest tip de baterie).

Daca nu poti lega pylontech la invertor, nu m-as panica. Bateria este destul de smart sa se gestioneze singura. Pur si simplu ii dai cat curent doresti tu din invertor, mai departe se descurca singura. Ca idee, dupa conectare , invertorul s-a setat singur la "recomanded charge voltage - 53.3". Oricum, aceste specificatii le gasesti in manualul bateriei. Invertorul , acum ca este soare suficient, il am setat pe SBU, Iarna il las pe SUB sa fie mai mult de back-up.

Cablul venit in pachetul invertorului (5048GK de la mppsolar) nu a functionat pentru comunicarea cu bateriei, a trebui sa fac unul "special".

Spor!

Mulțumesc pentru răspuns! 

Puteți sa îmi spuneți și la celelalte puncte ce valori aveți setate? 

Asta am găsit la pylontech pentru invertoarele effekta:

Dar este ok la punctele 26 și 27 (53.2v) sa fie aceleași valori? 

Și la punctul 29 sa fie 47.5v?

Screenshot_20230306_103706_com.google.android.apps.docs.jpg

Link spre comentariu
Acum 38 minute, costi002 a spus:

Dupa cum spuneam, nu am dat importanta la setari. 

Ce vad in soft acum , este:

image.thumb.png.a613f11b28f37cf89541241be11464ac.png

Sper sa te ajute

Am sa le încerc și eu! 

Credeti ca este posibil ca aceste setări sa se mai modifice automat, în funcție de comunicările dintre invertor și bateri? 

Dacă, cumva observati modificări zilele următoare îmi puteți lasa un comentariu și eventul o poză cu ele! 

Și chiar dacă nu se modifica îmi puteți lasa un mesaj aici sa știu sa las setările așa! 

Mulțumesc tare mult! 

Link spre comentariu

Primele 3 tensiuni au fost puse de mine(45,47,49), in rest, curentul se modifica automat, in functie de ce ii cere bateria( acum max charge este 30A , bateriile sunt aproape pline).

Dupa cum spuneam, am mare incredere in baterii, pana la urma, asta e treaba lor, sa se gestioneze singure. De aceea am ales acest gen de baterii si nu acele dezmembrate la care sa leg eu bms-ul

Link spre comentariu
Acum 8 ore, costi002 a spus:

Primele 3 tensiuni au fost puse de mine(45,47,49), in rest, curentul se modifica automat, in functie de ce ii cere bateria( acum max charge este 30A , bateriile sunt aproape pline).

Dupa cum spuneam, am mare incredere in baterii, pana la urma, asta e treaba lor, sa se gestioneze singure. De aceea am ales acest gen de baterii si nu acele dezmembrate la care sa leg eu bms-ul

Am înțeles! Mulțumesc ca mi-ați spus acest lucru!

Dar la setările 45, 47 și 49 nu se descarcă Prea mult acumulatorul? 

Link spre comentariu

Nu știu ce să răspund aici. Nu am ajuns niciodată sub 15%, deoarece solar assistant urmărește o curbă de descărcare setata in soft. De aceea am ales ca softul sa gestioneze descărcarea și nu invertorul, deoarece în soft setez in procente. Din ce am înțeles, pentru litiu, tensiunea scade brusc la ultimele procente, bănuiesc că este greu de găsit tensiunea optima de oprire a descărcării.

Link spre comentariu
Acum 20 minute, costi002 a spus:

Nu știu ce să răspund aici. Nu am ajuns niciodată sub 15%, deoarece solar assistant urmărește o curbă de descărcare setata in soft. De aceea am ales ca softul sa gestioneze descărcarea și nu invertorul, deoarece în soft setez in procente. Din ce am înțeles, pentru litiu, tensiunea scade brusc la ultimele procente, bănuiesc că este greu de găsit tensiunea optima de oprire a descărcării.

Acum 20 minute, costi002 a spus:

Înțeleg! Atunci eu o sa merg puțin mai sus! Ce de genul : 46, 48, 50! Bms-ul din ce am înteles oprește descarcarea undeva la 44.5 parca și încărcarea la 54 parcă!

Acum 10 ore, costi002 a spus:

Am înțeles! Mulțumesc ca mi-ați spus acest lucru!

Dar la setările 45, 47 și 49 nu se descarcă Prea mult acumulatorul? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări