Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit incarcare acumulatori Li Ion 12v

ionutz2013

Postări Recomandate

Salut! Ma poate ajuta cineva cu o schema de incarcator pt Li Ion de 12v cu un minim de 5A? Care sa taie incarcarea in momentul cand acumulatorul este incarcat. Am nevoie pt a utiliza un amplificator de 2x5w pe acumulatori de 12v sa leg 3 celule de 3.7v in serie si sa se incarce toate in acelas timp.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

15

• validae

5

• peternan

2

• Bandi Szasz

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 minute, QQme a spus:

Ce inseamna cei 5A,ampli. consuma cca.1A la putere max.

De la 5A i  sus capacitatea acumatorilor nu consumu la amp. Si vreau sa fac partea de incarcare sa pot incarca celule de 5000 mAH PANA LA 10 000 mAh

Link spre comentariu
Acum 30 minute, validae a spus:

Există BMP gata făcute, doar să lipești fire la acumulatori.Cu echilibrare pe elemenți sau fără.Un exemplu:

https://www.sigmanortec.ro/Modul-BMS-3S-12-6V-20A-p190989319?gclid=CjwKCAiA3pugBhAwEiwAWFzwdXog3QSUPbDVPDpQsjY6Szum8t4NoCkluAhMwxcIZWeIl3PY9gibkxoC0NAQAvD_BwE

Pai si e suficient acel bmp? In momentu cand elementii ajung la tensiunea maxima sa le taie alim? Ii mai fac si un circuit care sa taie alim amplificatorui cat timp este la incarcat amp sa functioneze doar pe acumulatori nu si cand se incarca. Bmp am unele de la niste acumulatori de laptop dar am am gasit si in targ la valea cascadelor are unu o gramada de module din alea. Vroiam sa fac ceva cu indicator led sa se aprinda rosu cat incarca si verde sau albastru cand e full 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Acele BMS-uri chinezesti in general sunt ultima linie de protectie, marea majoritate folosesc DW01A, limita de sus este 4.3V si 2.5V la descarcare. Nu cred ca e foarte ok ca de fiecare data sa le incarci la 4.3V, sunt mai mult o extra protectie dar nu incarcator. Pentru incarcare iti trebuie o sursa CV+CC, la 1.5 - 2A ai putea folosii un modul buck ( modelul cu 3 potentiometre are leduri de stare cum vroiai)

LM2596-3POT-000-650x350.jpg 

La 5A mai complicat pentru ca nu prea gasesti module buck care sa reziste la 5A si sa aiba regim CV+CC, eventual un incarcator ImaxB6 ( merge pana la 6 celule si max 6A) cu o sursa tip desktop de 12V si 6-7A sau orice alta sursa de 12V si cati amperi vrei ( poate fi si mai putin de 6A daca nu o sa incarci cu 6A).

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Pai imi trebuie doar pt incarcarea unui acumulator Li Ion de 12v si o capacitate de 10 000 mAh. Alt consum nu o sa pun decat incarcarea acelui acumulator cu indicator de stare cand se incarca pana la incarcarea full. Doar de schema pt incarcare am nevoie. Restu ce consuma amplificatoru il trage din acumulator nu din sursa de incarcare

Link spre comentariu

Acumulatorul poate avea şi 40Ah iar câtă vreme sursa de încărcare limitează curentul maxim de încărcare, singura problemă va fi timpul de încărcare.Cu cât ai o capacitate mai mare, cu atât va creşte timpul necesar încărcării, menţinând limitarea de curent la o valoare rezonabilă.

Link spre comentariu

Timpu denincarcare nu qr fi ceva deranjqnt daca e mai mare. Pe scurt vreau sa fac o boxa portabila bluetooth unde sa mai pun 1 port usb pt incarcare tel, sa am un device multifunctional pt camping si drumetii. Sa pot incarca boxa fie de la masina fie de la priza de 220v. Iar daca o uit la incarcat mai mult decat timpu de incarcare sa nu se busasca acumatorii sau sa ia foc etc.

Link spre comentariu
Acum 9 minute, peternan a spus:

Folositi asa ceva https://www.electron

se gaseste pe aliexpress? Vad ca are si un led ala e indicatoru de stare? 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Reglati din semireglabil la 12,6 V

Acum 7 minute, ionutz2013 a spus:

se gaseste pe aliexpress? Vad ca are si un led ala e indicatoru de stare? 

Se gaseste in tara

Link spre comentariu
Acum 4 minute, peternan a spus:

Reglati din semireglabil la 12,6 V

Se gaseste in tara

Asta e bun? In tara costa mult cu transport  pe ali cu 12 lei in total il pot lua

20230307_190645.jpg

Link spre comentariu
Acum 10 minute, validae a spus:

E practic acelaşi lucru, normal că la chinezi e mai ieftin.Ai noştri îl revând cu un profit, altfel care ar fi scopul ?

Scopu sa puna comenzi de minim 20 ron sau mai mari si sa ma oblige sa iau si alte lucruri de care nu am nevoie ca sa pot comanda acel modul si sa ajung la o suma mt mai mare de cat e trecut pe site. Asa pe aliexpress daca modulu costa 6 ron si transportul inca 6 nu ma obliga sa comand minim de o anumita suma, de ex modulul receptor bluetooth l-am comandat cu 8 lei iar acelas modul in targ se vinde cu 20 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări