pietros Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu o schema si numarul de ordin sau numerele de ordin (caci probabil este o combinatie de filtru din mai multe ordine) , care sunt in incintele Arcus TS 25 cu 3 cai fabricate acum 40 de ani la care am inlocuit cu succes difuzoarele de medii. Vreau sa imbunatatesc pe cat posibil sunetul care este destul de bun. Ce condensatori imi recomandati pentru medii si inalte ? Sunt mai buni cei cu valori de tolerante mai stranse Ex: 10uF 2% ? Conteaza daca sunt de 250, 400,680 V ?? Buget : 200-300 ron Filtrele contin : o bobina mare nu stiu valoarea pe bass, a doua bobina cu ferita in interior 0.90mH (asa scrie pe ea), o a treia bobina 0.30 mH. Rezistente : prima 1.5 ohmi +/- 5% 5W, a doua rezistenta KKA5 1 ohm 7G. Condensatori: primul mai mic 4.7 uF 23 VAC ELKO GLATT ATBIG 645 pe inalte , al doilea TFZ/TM bipolar 10uF 23 VAC pe medii . Atasez link-uri pentru fotografii fata /spate cu unul din filtre. https://imagizer.imageshack.com/img922/7986/QC28o7.png https://imagizer.imageshack.com/img924/1112/AkQtR4.png Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Este absolut suficient sa inlocuiti cei doi condensatori din fiecare filtru - sunt f vechi. Folositi Jantzen Standard Z-Cap (albastri) la 250Vac/400Vcc. Nu poate fi vorba de a modifica schema filtrelor fara masurarea difuzoarelor si a incintelor. Si in nici un caz nu merita financiar (ati depasi bugetul de 4-5 ori). Link spre comentariu
pietros Postat Martie 7, 2023 Autor Partajează Postat Martie 7, 2023 Multumesc. Tocmai am citit despre acesti condensatori si voi cumpara ce imi recomanzi. Sunt curios ce schema au filtrele pentru a sti ce sa fac cu difuzoarele de medii in raport cu panoul frontal. Vreau prin orice mijloace sa scot cat mai mult posibil pe partea de sunet, la nivelul incintelor. Este valabila afirmatia pe care am citit-o ? '"in caz ca filtrele sunt ordin 1 pe bass si ordin 2 la medii si inalte , difuzorul de medii trebuie montat pe panoul frontal avand calota care acopera bobina mai in spate decat calota bobinei tweeter-ului de inalte , inaltele sunt mai intarziate''' Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 De unde ai scos afirmatia aia? E gresita. Link spre comentariu
pietros Postat Martie 7, 2023 Autor Partajează Postat Martie 7, 2023 Multumesc pentru raspuns. Am citit si am vrut sa verific. Voi schimba condesatorii si sper sa se mai imbunatateasca sunetul. Mentionez ca ascult cu boxele la 2.5 m distanta intre ele,iar eu stau intre ele la aceiasi distanta. Axele difuzoarelor sunt indreptate catre urechi. Unghi aproximativ 50 -60 grade. Distantele dintre peretii din spate si cei laterali sunt masurate cu ruleta. Sunetul este bun insa vreau tot ce se poate scoate din aceste incinte. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 7, 2023 Partajează Postat Martie 7, 2023 Alinierea in faza temporala a difuzoarelor (adica minimizarea diferentelor de drum ale undelor emise de ele) este o treaba reala, dar cu slabe influente acustice. Alinierea in faza temporala dupa ordinelor filtrelor este la limita sf-ului si cu nici un chip nu veti simti diferente la boxele dvs. Daca vreti un sunet mai bun trebuie sa aveti in vedere alte boxe, sensibil mai bune, din fabricatie. Link spre comentariu
pietros Postat Martie 8, 2023 Autor Partajează Postat Martie 8, 2023 Multumesc pentru raspuns. Voi schimba la un moment dat condensatorii si eventual voi schimba sursa(cd-ul). Am auzit de povesti cu sigurante din argint care imbunatatesc sunetul in momentul cand sunt introduse in sursa. Este adevarat ? Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 18 ore, pietros a spus: Voi schimba condesatorii si sper sa se mai imbunatateasca sunetul. Condensatorii actuali ar trebui schimbati din cauza vechimii f mari si a sanselor sa fie partial uscati, dar nu sperati la prea mult. Se va imbunatati ... putin. Sau foarte putin. Am schimbat electroliticii (Elwa - polonezi) din filtre de la niste Unitra 140W vechi din 1984 si nu s-a simtit mare lucru. (Fireste, nu acelasi lucru se intampla daca testez condensatori pe tweeterele si mediile T25CF002 si W15CH001) Acum 58 minute, pietros a spus: Am auzit de povesti cu sigurante din argint care imbunatatesc sunetul in momentul cand sunt introduse in sursa. Este adevarat ? Si cu socluri aurite. Si eu am auzit asa ceva (adica povestile). Daca luati si puneti, va rog sa imi spuneti si mie rezultatul. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 (editat) Si sa nu spui ca nu se imbunatateste ca vor saraci dealer-ii de astfel ce kk-turi haudiofile. Nimeni nu vrea sa recunoasca ca dupa ce a dat sute sau chiar mii de euroi pe astfel de KK-turi nu s-a imbunatatit nimic semnificativ. De asta pe net la toti cei care au incercat s-a imbunatatit enorm sunetul. Editat Martie 8, 2023 de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 8, 2023 Partajează Postat Martie 8, 2023 Acum 3 ore, pietros a spus: Multumesc pentru raspuns. Voi schimba la un moment dat condensatorii si eventual voi schimba sursa(cd-ul). Am auzit de povesti cu sigurante din argint care imbunatatesc sunetul in momentul cand sunt introduse in sursa. Este adevarat ? De platina și unse cu snake oil, altfel nu au nici o influenta Link spre comentariu
pietros Postat Martie 13, 2023 Autor Partajează Postat Martie 13, 2023 Am primit condensatorii de la Jantzen standard albastrii. Intrebarea este: se pot lipii oricum pe placa ?? Nota moderatorului - Va rog nu mai scrieti mesaje folosind citatul [integral], mai ales cand nu este necesar Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 13, 2023 Partajează Postat Martie 13, 2023 Nu inteleg intrebarea. Daca va referiti la polaritate, da, se lipesc oricum, caci nu au polaritate (sunt simetrici). Daca va referiti la inceputul bobinajului, raspunsul este tot da, caci acesta nu este marcat. Daca va referiti la altceva, nu am idee, trebuie sa precizati. Link spre comentariu
pietros Postat Martie 13, 2023 Autor Partajează Postat Martie 13, 2023 Multumesc. La polaritate. Dupa inlocuire va voi spune daca s-a schimbat ceva la sunet. Toate cele bune. Link spre comentariu
pietros Postat Martie 20, 2023 Autor Partajează Postat Martie 20, 2023 Va salut. Am schimbat condensatorii si a venit si rezultatul asteptat. Pe inalte si pe medii claritate si spatialitate mai buna, fara a fi agresive su stridente. Basul parca e mai definit,se aude ca un tot bine integrat.Am adaugat langa filtre asa cum se poate vedea in fotografie o structura "triunghilara""facuta din bucati de cauciuc auto adeziv (2 bucati ,4 bucati 2 bucati X 3 ) Ma declar foarte multumit Multumesc pentru ajutorul acordat. Link spre comentariu
tavipop Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 Structura cauciucata ce rol are? Intreb si eu! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum