Dj_Dog Postat Martie 6, 2023 Partajează Postat Martie 6, 2023 (editat) Va salut stimati colegi! Ma poate ajuta cineva cu o identificare de aparat vintage? Am aparatul din poza si nu stiu ce este: ohm-metru, voltmetru, generator de frecvente? La ce foloseste? Si cam ce valoare are pt ca nu cred ca imi este sau va fi de folos si intentionez sa il vand cuiva care ii poate aprecia valaorea Multumesc! Editat Martie 6, 2023 de Dj_Dog Link spre comentariu
yokoono Postat Martie 6, 2023 Partajează Postat Martie 6, 2023 Nepermetru. Dupa cum arata mufele parca era folosit la masuratori telefonice. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 6, 2023 Partajează Postat Martie 6, 2023 Este (mili)voltmetru de curent alternativ de bandă largă (20Hz-1MHz), gradat în Np - Neper, o unitate care se folosea în urmă cu ceva timp în locul dB - deciBel. 1Np = 8.69dB . Aparatul era destul de sensibil, echivalent în tensiune zeci de µV, și se folosea la măsurarea atenuării liniilor de telecomunicații împreună cu un generator. Are și ceva funcții de măsurarea impedanței dar nu îmi mai amintesc cum - am ”prins” aparatul dar nu l-am folosit, au apărut altele mai moderne, inclusiv selective. Link spre comentariu
Kuki Postat Martie 6, 2023 Partajează Postat Martie 6, 2023 Buna seara Atasez link cu instructiuni, sunt si scheme, valoarea depinde cred de cumparator, daca il ia pentru piese sau colectie. Este voltmetru de CA. https://drive.google.com/file/d/1QyJvBoulNm5OJI1VSGUCK9oWpfoUACdQ/view?usp=share_link Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Martie 7, 2023 Autor Partajează Postat Martie 7, 2023 Multumesc pentru info ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum