Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu TDA2003

Postări Recomandate

Buna ziua,

am ajuns in posesia unor module ca in foto si sint curios daca daca cineva le stie originea! Contin doua TDA2003 fixate pe un radiator impreuna cu un stab. de 12V. Unele sint descompletate, desi se vede ca integratele nu au urme de suruburi, deci nu au fost finalizate. Am testat citeva si functioneaza. Se poate vedea ca au ceva mai multe componente in jurul lui 2003 decit se obisnuieste. Am scos piesele de pe in canal, pentru a putea monta un radiator adecvat si suna decent, este suficient pentru o camera iar zgomotul este insesizabil.

Deci, le recunoaste vre-un coleg??? 

MN1dA74.jpg

Fd07qCx.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Dupa aspect era sa zic ca pot fi montaje de la firma RET din Timisoara....dar au ceva sigla EUROFORT care arata ca nu au legatura, dar perioada pare a fi de la sfarsitul anilor 90. Probabil o firma mica, ce a disparut inainte de a se afirma mai serios pe piata. Am avut si eu integrate din vremea respectiva si da, TDA2003 e destul de bun, chiar daca puterea nu e spectaculoasa. E pentru ascultat muzica fara pretentii, nu pt. spart ferestre de la bas. Multe radiouri de masina am vazut cu acest integrat in final....eu in studentie mi-am facut un amplificator cu A2030V in punte, cu asta si doua boxe de pickup Belcanto aveam muzica la o calitate suficienta pentru posibilitatile si pretentiile de atunci. Dar aveam si equaliser (ptiu! drace... ). A2030V era fratele mai mic al lui TDA2030, de fapt intern era echivalent cu altceva, puterea era mai mica, dar stiu ca scotea destul de curat peste 15W. cu doua amplificatoare in punte alimentate pe la 16-18V parca. Cred ca avea un toroidal de 12V la vreo 6A.

Link spre comentariu

Daca doriti "un strop" de calitate audio din niste integrate, incercati un TDA2009A sau doua LM1875, musai originale.  Bine racite, caci ambele modele disipa cativa W buni in gol (clasa AB).

Merita testat la diverse tensiuni de alimentare si de verificat legendele cu privire la schimbarea sunetului fct. de tensiunea de alimentare.  (Nu am incercat asta)

Link spre comentariu

Adevarat, eu si in prezent folosesc ca amplificator de PC o chinezarie ce avea original TDA2004 - bun si ala - dar cu TDA2009 recuperat dintr-un TV vest german e interesant chiar si ca amplificator de casti - nu are pic de zgomot.

La TDA-uri eu puneam trafuri cat mai solide si filtraje "nesimtite". Chiar 20.000uF. La amplificatorul de mai sus, ultimul "upgrade" a fost montarea a patru condensatoare de 4700uF in paralel - pe acea tensiune unica de 16-18V. Din alea mari, vechi, cu disponibilitate mare de curent pe terminale. A mers cu brio asa pana m-am plictisit de el. Avea corector de ton ceva cu A1524D...cred ca si azi mai am prin sertare echivalentul TDA dar nu am mai ajuns sa fac corector cu el....

Acum 33 minute, Shambala a spus:

Daca doriti "un strop" de calitate audio din niste integrate...

Candva gasisem o schema cu un artificiu ciudat, legarea unei rezistente de putere pe una din ramurile de alimentare, paralel, la un TDA2030, dar am pierdut urma ei. Autorul pretindea ca face vreo 5W in clasa A din acest integrat in felul asta, dar nu m-am dumirit daca era doar o glumă proastă sau chiar functiona....nu am inteles ce facea de fapt acel rezistor....stiti ceva de asta?
De asemenea mai era o "smecherie" cu montarea unei perechi de finale comandate de curentul consumat pe ambele ramuri de un TDA2030....am facut ceva de test dar suna prost de tot, nici acum nu stiu daca era pt. ca nu am facut eu ceva bine sau integratul era din categoria "pocnitoare"....am abandonat placuta de test cu integrat cu tot.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, carageae a spus:

De asemenea mai era o "smecherie" cu montarea unei perechi de finale comandate de curentul consumat pe ambele ramuri de un TDA2030....am facut ceva de test dar suna prost de tot, nici acum nu stiu daca era pt. ca nu am facut eu ceva bine sau integratul era din categoria "pocnitoare"....am abandonat placuta de test cu integrat cu tot.

Nu era nimic dubios, am avut un tv nemtesc, vechi, stereo, care avea finalul construit in acest mod!

referitor la modulele mele, eram curios de origine. se prezinta ciudat, au avut componente neplantate, sau au fost recuperate condensatoare electrolitice, in schimb integratele au fost lasate. Unele nici nu au fost puse in functiune, nu au avut toate componentele iar integratele nu au urme de surub! Iar numarul de componente este putin mai mare fata de aplicatiile obisnuite cu 2003! Cu racire buna, suna bine. Eu m-am lasat de audiofilie pe la sfirsitul clasei a zece, am ajuns la concluzia ca e pierdere de timp! Muzica se asculta in sala de spectacol!

Amplificatoarele cu 2003 sint bune pentru tot felul de trx-uri QRP care nu au amplificator audio sau sint facute cu economicul LM386.

P.S. o propagare foarte buna in 20m in acest moment!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări