Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV LCD Samsung culori inversate/negativT

Untold

Postări Recomandate

Va salut cu respect!

Am luat astazi din targ un tv Samsung lcd, este functional, doar ca are culorile inversate, daca pot sa ma exprim asa. Un fel de negativ color. Mentionez ca l-am butonat din toate pozitiile, dar nu am reusit sa fac ceva. Am cautat pe net defectul, insa nu prea m-am lamurit. Ce ar putea sa fie? 

Atasez 2 poze cu suspectul negativat.

Va multumesc pentru orice sugestie!

Cu stima!

20230305_111132.jpg

20230305_110807.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

7

• iuliantv

2

• dan cod

2

• bobo123

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce tcon are si ce integrate sunt pe el ? Fara sa desfaci capacul nu se poate repara.

Se pare ca are AS15, ala trebuie schimbat.

Editat de modoran
Link spre comentariu
Acum 52 minute, Untold a spus:

T-con este conectorul ala banda dintre placa si display sau integratul ala AS15?

t.conul este modulul de pe display din partea de sus,prin in vre.0 4-5 suruburi intr.o carcasa metalita de cca 10x6cm pe care se afla acel circuit as15

in poza am incercuit as15f

t-con.jpg

Link spre comentariu

Multumesc frumos, cat de cat m-am lamurit.

Intrebare: in mai multe videoclipuri am vazut ca integratul se schimba cu placa T-con la locul ei. Nu ar fi mai simplu sa se scoata panglicile alea din conectorii de pe placa si sa fie dusa doar placa la un service?? Mie nu mi-ar fi prea greu sa schimb acel integrat, insa nu am suflanta cu aer cald si de aia intreb, ca mi-ar fi mai usor sa iau placa si sa o duc la un service GSM sa-mi schimbe As-ul...

P.S. Se gaseste integratul ala pe la TME, Mivarom, etc? Inca nu am cautat, dar o sa caut.

Multumesc inca o data!

Editat de Untold
Link spre comentariu

Vezi ce integrat are ca sunt AS15 , AS19 etc. si aceste integrate sunt multe facaturi pe piata , trebuie cumparat dintr un loc sigur, cu schimbarea te pot ajuta eu daca trimiti T-CON ul la mine si integrat, spune ce integrat este si iti spun eu de unde sa cumperi

Link spre comentariu
Acum 5 minute, Florinel TV a spus:

Vezi ce integrat are ca sunt AS15 , AS19 etc. si aceste integrate sunt multe facaturi pe piata , trebuie cumparat dintr un loc sigur, cu schimbarea te pot ajuta eu daca trimiti T-CON ul la mine si integrat, spune ce integrat este si iti spun eu de unde sa cumperi

Ok, mersi. O sa desfac azi sau maine tv-ul si ma uit.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Untold a spus:

Multumesc frumos, cat de cat m-am lamurit.

Intrebare: in mai multe videoclipuri am vazut ca integratul se schimba cu placa T-con la locul ei. Nu ar fi mai simplu sa se scoata panglicile alea din conectorii de pe placa si sa fie dusa doar placa la un service?? Mie nu mi-ar fi prea greu sa schimb acel integrat, insa nu am suflanta cu aer cald si de aia intreb, ca mi-ar fi mai usor sa iau placa si sa o duc la un service GSM sa-mi schimbe As-ul...

P.S. Se gaseste integratul ala pe la TME, Mivarom, etc? Inca nu am cautat, dar o sa caut.

Multumesc inca o data!

da recomandat e scoaterea t.conului de pe pozitie,pentru a evita eventualele accidente,dar unii procedeaza asa din lene,lipsa de spatiu,graba,obisnuitå,sau nu sant depanatori tv.lcd led....inainte de a comanda circuitul integrat asigurativa ca cel vechi poate fi scos fara daune,in unele cazuri cablajul e copt,si trebuie inlocuit t.conul

Link spre comentariu

Va salut!

Revin cum am spus, cu modulul T-con, am reusit sa-l extrag fara sa distrug nimic. Dupa ce am scos buretelul ala de pe integrat, a ramas maglavais/lipici/adeziv din ala pe el, l-am sters cat am putut si cu o lupa f puternica si multa lumina, am reusit sa citesc ce scria pe el: AS15F.

Atasez 2 poze cu T-conul. Daca ma poate ajuta cineva sa mi-l schimbe, va rog o oferta in privat.

Va multumesc!

20230307_192427.jpg

20230307_192033.jpg

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Untold a spus:

Va salut!

Revin cum am spus, cu modulul T-con, am reusit sa-l extrag fara sa distrug nimic. Dupa ce am scos buretelul ala de pe integrat, a ramas maglavais/lipici/adeziv din ala pe el, l-am sters cat am putut si cu o lupa f puternica si multa lumina, am reusit sa citesc ce scria pe el: AS15F.

Atasez 2 poze cu T-conul. Daca ma poate ajuta cineva sa mi-l schimbe, va rog o oferta in privat.

Va multumesc!

20230307_192427.jpg

20230307_192033.jpg

AS15 trebuie schimbat. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări