Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ga60xt flash stick booting

MifTy

Postări Recomandate

am un sistem complet, mai puţin hardul, dotat cu placa de bază mai sus-pomenită... pe care l-aş transforma în dvd/mp3 (şi nu numai) player.am un stick de 256 care e cam inutil, din motive de capacitate, şi mă gândeam să-l folosesc ca hard, să-mi booteze un geexbox sau un movix de pe el... însă încercările mele de a boota de pe stick au eşuat cu succes: la bootare apare mesajul cum că nu găseşte SO-ul... evident că fişierele alea sunt acolo, dar parca biosul nu ştie să le citească.ceva idei??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

4

• gaby

2

• Blind

2

• mariand

1

Top autori în acest subiect

am un sistem complet, mai pu?in hardul, dotat cu placa de baz? mai sus-pomenit?... pe care l-a? transforma în dvd/mp3 (?i nu numai) player.am un stick de 256 care e cam inutil, din motive de capacitate, ?i m? gândeam s?-l folosesc ca hard, s?-mi booteze un geexbox sau un movix de pe el... îns? încerc?rile mele de a boota de pe stick au e?uat cu succes: la bootare apare mesajul cum c? nu g?se?te SO-ul... evident c? fi?ierele alea sunt acolo, dar parca biosul nu ?tie s? le citeasc?.ceva idei??

De aici luat? http://geexbox.org/en/downloads.html Am facut eu astazi o proba cu versiunea pentru win,am ars un cd cu imaginea respectiva,am instalat pe un sistem P4 1.8 256Mb Ram Hdd40Gb Video onboard 8Mb share si functioneaza perfect.Cam ciudat eu prefer sa fac asa ceva dar cu win98 SE si cu LCD (fara monitor,tastatura,mouse).Momentan sunt in teste si probe,cand va fi gata o sa postez sa vedeti ce a iesit :drinkers: Sper sa functioneze ca altfel :smt021 si :mort
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

lame ideea: ai incercat sa setezi din bios ca bootarea sa fie prioritara de pe usb?

fr??ioare, crezi c? dac? nu f?ceam asta, mai primeam mesaje de eroare???

pur ?i simplu ar fi bootat de pe hard, f?r? ezit?ri!!

bogyxp nimic. îns? încep s? m? gândesc s? folosesc un CF card!!!

se poate face cu u?urin?? un adaptor IDE2CF, iar sistemul va crede c? e un HDD "normal"...

unde pui ?i dispari?ia subit? a zgomotului f?cut de hard, lucru esen?ial pentru un media player!! :supz:

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

sa imi dau si eu cu presupusul .formateaza stickul FAT- si pui portable windows for USB (sau un SO care il incerci pe un alt calculator in prealabil ) si trebuie sa mearga. eu am pus win-ul ala portabil pe un stick am pus numele si nu mergea. am formatat stickul si am pus iar winul pe el si a bootat fara sa "comenteze" (am denumit stickul HBUSBFW) .incearca cu un alt stick si la un alt calculator. cand esti sigur ca merge incerci si la sistemul fara HDD .

Link spre comentariu

@stefan_ro: am formatat 3 stickuri diferite, si 2 mp3 playere, si la toate apare acelasi mesaj de eroare, care in esenta spune ca nu gaseste fisierele necesare de bootare. cred ca e ceva cu biosul, dar n-am realmente chef sa sap si sa modific, chiar daca am noroc, si e un bios award modular 6, nu cine stie ce ami sau phoenix...stickurile alea booteaza fain-frumos pe un sistem asrock relativ nou (placa de baza aparuta, ca model, in 2004), dar pe placa asta nu (2001-2002).@bogyxp: SSD??? cumva SD - secure digital??? trebuie adaptor, sau card reader, pe usb, evident, si cum nu-mi booteaza de pe usb, m-as mira, ca e cam tot aia!!!basca, am cautat scheme sau ceva IDE2SD, e de de parte mult mai naspa decat un IDE2CF, care se rezuma pur si simplu la conexiuni intre 2 mufe...faza cretina la IDE2CF e ca un card CF costa aproape cat un hdd, iar capacitatea mult mai mica...

Link spre comentariu

SSD=solid state disk. Compact flash-ul are o structura asemanatoare cu cea a hdd-ului clasic, de aceea este posibil sa folosesti un adaptor pentru a-l transforma in hdd. La sd nu e atat de simplu, de aceea nu gasesti mai nimic.

îns? încerc?rile mele de a boota de pe stick au e?uat cu succes: la bootare apare mesajul cum c? nu g?se?te SO-ul... evident c? fi?ierele alea sunt acolo, dar parca biosul nu ?tie s? le citeasc?. ceva idei??

Acum am citit cu atentie ce ai scris. Ai modificat cd-ul de windows ca sa poti instala pe stick dupa care sa poti boota de pe el? Sunt tutoriale pe net in care se prezenta chestia asta si se mentiona de ce trebuie facut astfel. Vezi in atasament.
Link spre comentariu

da' de unde!!!eu voiam sa pun pe stick dsl, si zicea ca nu gaseste fisierele de bootare!!!toate stickurile sunt recunoscute de bios, dar placa pur si simplu NU VREA sa booteze de pe ele!!!aceleasi stickuri, nemodificate, booteaza perfect pe asrock!!!deci, cred ca e ceva belit prin bios... dar realmente n-am chef de sapat!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

incearca aici http://www.pendrivelinux.com (sorry pt pm).cauta si unetbootin,(acu am bootat windowsu si vad ca unetbootin are optiune si pt damn small linux..la tine iti trebuie permanent sau gen..live cd..ce anume nu gaseste?ai folosit syslinux ca sa faci stick-ul bootabil?(am experimentat zilele astea Ubuntu live usb(asta a fost usor)si pe urma am reusit sa fac si stick-ul bootabil cu varianta "alternate cd pt instalarea pe pc-uri cu ram putin..128 sau sub..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări