ionut120v Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 (editat) Am nevoie de sursa auxiliara fara optocuplor pentru alimentat driverele unor circuite de comutatie de putere, in mediu zgomotos optoculorul o ia razna. NCP1360 este un controller psudorezonant, am mari dificultati sa o fac sa functioneeze, e foarte pretentioasa la oscilatiile parazite din secundarul auxiliar, uneori merge daca snuberesc acel secundar. Problema apare mai des in cazul unei suse cu multe secundare pentru alimentarea unor drivere izolate, secundarul de control fiind ultimul cuplajul cu primarul e slab, si apar oscilatii parazite cu mai multe treceri prin zero. Algoritmul de control e sofisticat si mai mult nu merge decat merge. Am mai folosit alte modele psudorezonante care functioneaza fara probleme de exemplu BM2SCQ124T-LBZ sau varianta smd BM2SC123FP2-LBZE2 Din fericire se poate face fara optocuplor si cu uc3842, citind tensiunea din secundarul care alimenteaza integratul, asta merge. Probabil apar conflicte intre buclele de control ncp 1360 are un divizor care reduce frecventa in lo load, m-am bucurat ca e simpla, dar m-am lecuit, tot uc-l clasic, la asta n-am nevoie de consum redus no load, deoarece nu merge no load, si alimenteaza drivere pentru circuite de forta care consuma mult. Editat Martie 4, 2023 de ionut120v Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 (editat) 1 oră în urmă, ionut120v a spus: Am nevoie de sursa auxiliara fara optocuplor pentru alimentat driverele unor circuite de comutatie de putere, in mediu zgomotos optoculorul o ia razna. NCP1360 este un controller psudorezonant, am mari dificultati sa o fac sa functioneeze, e foarte pretentioasa la oscilatiile parazite din secundarul auxiliar, uneori merge daca snuberesc acel secundar. Problema apare mai des in cazul unei suse cu multe secundare pentru alimentarea unor drivere izolate, secundarul de control fiind ultimul cuplajul cu primarul e slab, si apar oscilatii parazite cu mai multe treceri prin zero. Algoritmul de control e sofisticat si mai mult nu merge decat merge. Am mai folosit alte modele psudorezonante care functioneaza fara probleme de exemplu BM2SCQ124T-LBZ sau varianta smd BM2SC123FP2-LBZE2 Din fericire se poate face fara optocuplor si cu uc3842, citind tensiunea din secundarul care alimenteaza integratul, asta merge. Probabil apar conflicte intre buclele de control ncp 1360 are un divizor care reduce frecventa in lo load, m-am bucurat ca e simpla, dar m-am lecuit, tot uc-l clasic, la asta n-am nevoie de consum redus no load, deoarece nu merge no load, si alimenteaza drivere pentru circuite de forta care consuma mult. De ce nu folosești un TNY? Găsești și traf gata bominat în comert. Editat Martie 4, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
ionut120v Postat Martie 5, 2023 Autor Partajează Postat Martie 5, 2023 am folosit, dar in unele locuri trebuie putere mai mare, si tensiune de intrare mare la astea folosesc sic mosfet 1.7-3.3kv, pentru sistem solar pe 1kv. E drept tny 264 se poate cascoda cu cu sic jfet normal on la 1.7kv si functioneaza normal, problema cu care ma confrunt la tny e cam ca la ncp, nu mentine peste caa 5w, cu transformatoare neoptimizate, in schimb uc-ul merge cu orice, si n-am reusit sa ard niciuna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum