mariobe Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 (editat) Bună tuturor .Cum aș putea să mixez cele două canale stereo în mono . Am aruncat o privire pe net și am aflat că cea mai simplă soluție ar fi doi rezistori și totuși se vorbea despre "inversarea"(dacă nu mă înșeală cunoștințele mele de limba de engleză) unuia dintre canale cu ajutorul unui amplificator operațional în vederea evitării defazajelor. Semnalul mono îl doresc pentru un subwoofer . Mulțumesc Editat Martie 4, 2023 de mariobe Link spre comentariu
validae Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Mergi cu sumatorul doi rezistori. Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 4, 2023 Autor Partajează Postat Martie 4, 2023 Acum 8 minute, validae a spus: Mergi cu sumatorul doi rezistori. Așa m-am gândit și eu .O valoare pentru rezistori îmi puteți recomanda ? Sunt o groază de sugestii pe net . Mulțumesc Link spre comentariu
validae Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Depinde doar de impedanţele celor două surse.Poţi încerca prin tatonare şi vezi ce valoare nu afectează banda de frecvenţe dorită.De exemplu valori între 470- 1000 Ohmi Link spre comentariu
mannx Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Dacă nu ai etaj separator prin însumarea canalelor îți va transforma in mono și semnalul din care derivezi. Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 5, 2023 Autor Partajează Postat Martie 5, 2023 Am și separator . Însumarea se va face după filtrul trece jos Link spre comentariu
mannx Postat Martie 5, 2023 Partajează Postat Martie 5, 2023 Atunci ce a propus @validae este în regulă. Cu "fazarea" este o chestiune de adaptare in orice context. Teoretic pleci cu topurile pe full range și completezi cu subwooferul. Dacă basul se amplifică atunci fazarea e corectă. Dacă se diminuează atunci ar trebui inversată faza. Dar poate nu e nevoie. Spor la testări ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum