wally_gatter Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Mneata !! Cine poate sa-mi lipeasca si mie mufa din imagine? este pe o placa de baza a unui telefon mobil. Nu am mufa de schimb. Mufa are 39 de pini pe o linie, 78 in total, si este defecta. Link spre comentariu
validae Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Greu de crezut să aibă cineva posibilitatea asta în afara firmei producătoare, nu din cauza fineţii lipiturilor, ci a poziţiei şi faptului că mufa conţine mult plastic.De altfel condiţia esenţială e că trebuie o mufă nouă, care să fie lipită după înlăturarea celei defecte.Exclus să poţi recupera în stare bună astfel de mufă de pe altă placă.Aţi încercat la ateliere de reparaţii GSM ? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 4, 2023 Autor Partajează Postat Martie 4, 2023 Chiar acum, validae a spus: Greu de crezut să aibă cineva posibilitatea asta în afara firmei producătoare, nu din cauza fineţii lipiturilor, ci a poziţiei şi faptului că mufa conţine mult plastic.De altfel condiţia esenţială e că trebuie o mufă nouă, care să fie lipită după înlăturarea celei defecte.Exclus să poţi recupera în stare bună astfel de mufă de pe altă placă.Aţi încercat la ateliere de reparaţii GSM ? Se gasesc de cumparat mufe noi, iar lipirea se face pe statie IR. Cam dificil dar realizabil. Am incercat la cateva service-uri dar astia erau toti ocupati pana la vara, au mult de treaba cica. Link spre comentariu
validae Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Nu stiu cum ar rezista plasticul acela la incălzirea IR, cred că se face cu un vârf plat lipirea la astea. Cu un microscop și îndemânare se pot lipi și clasic.Am lipit mufe asemănatoare cu pistolul prevăzut cu extensie subțire, dar mufele erau doar parțial dezlipite.Dacă mufa defectă e îndepărtată fără afectarea traseelor, lipirea mufei noi nu ar fi o problemă. Poți face o poză clară ,,macro,, cu o laterală a mufei? Asta după îndepărtarea ramei maro.Dacă obiectivul nu permite asta, pui o lupă în fața camerei și faci clarul deplasând tot ansamblul simultan. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Sunt mai multe metode de lipire . Depinde de indemanare si dotari . Preheater la 200 grade si tun de aer cald la max 280. Daca este posibil se incalzeste din partea opusa cu aer cald . Masina bga . Se incalzeste direct placa pana la topirea aliajului si apoi se pune conectorul pe pozitie si ze mai in incalzeste 2 sec . Etc . Am schimbat asemenea conectori si pot pune ca rezista pana 280 -290 grade fara probleme. Devin moi dar nu se deformeaza . Pentru o reusita din prima se curata aliajul fara plumb si se pune fludor cu plumb pe paduri in mod uniform si se foloseste un flux no clean . Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Acum 59 minute, antonvasileeee a spus: Sunt mai multe metode de lipire . Depinde de indemanare si dotari . Preheater la 200 grade si tun de aer cald la max 280. Daca este posibil se incalzeste din partea opusa cu aer cald . Masina bga . Se incalzeste direct placa pana la topirea aliajului si apoi se pune conectorul pe pozitie si ze mai in incalzeste 2 sec . Etc . Am schimbat asemenea conectori si pot pune ca rezista pana 280 -290 grade fara probleme. Devin moi dar nu se deformeaza . Pentru o reusita din prima se curata aliajul fara plumb si se pune fludor cu plumb pe paduri in mod uniform si se foloseste un flux no clean . Nu cred ca se poate cu aer cald ca dedesupt sub mufa are piese integrate etc. Link spre comentariu
modoran Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 (editat) Treaba e simpla, daca mai multe ateliere gsm te-au refuzat inseamna ca exista un motiv, fie nu se pricep, fie au altceva de facut in acel timp si castiga mai multi bani, fie nu le convine pretul si nu se complica daca zice clientul "da ce domne' pe ce sa dau atatia bani pe 2 lipituri ? " In alta ordine de idei poate ar fi indicat de folosit aliaj Sn42Bi58 la 138C sau chiar aliaj cu indiu la 90C: https://ro.farnell.com/chip-quik/smd1nl/kit-smd-removal-pb-free/dp/1850218 https://ro.farnell.com/chip-quik/smdin52sn48/solder-wire-118-deg-c-0-8mm/dp/3549326 E mai ieftin pe aliexpress, desigur, Mechanic xw5 ( 138C ), il folosesc si eu. Editat Martie 4, 2023 de modoran Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Opoza cu placa pe partea opusa ar fi bine sa vedem daca are piese sub mufa Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 5, 2023 Autor Partajează Postat Martie 5, 2023 Totusi, gasesc pe cineva sa-mi lipeasca mufa pana la urma? Acum 21 ore, modoran a spus: Treaba e simpla, daca mai multe ateliere gsm te-au refuzat inseamna ca exista un motiv, fie nu se pricep, fie au altceva de facut in acel timp si castiga mai multi bani, fie nu le convine pretul si nu se complica daca zice clientul "da ce domne' pe ce sa dau atatia bani pe 2 lipituri ? " Nu este vorba de bani, ei stau prost cu timpul. Au contracte cu dealerii de telefonie mobila si fac service ptr ei. Plus ca eu nu am tehnica necesara pentru a-mi lipi singur mufa. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Martie 5, 2023 Partajează Postat Martie 5, 2023 Daca are shield pe partea opusa merge fara probleme . Nu mai repar telefoane de 5-6 ani si nu stiu placa concret ,dar nu cred ca pune probleme . Momentan nu am preheaterul la mine si nu pot face o oferta . Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 13, 2023 Partajează Postat Martie 13, 2023 La 04.03.2023 la 7:08, validae a spus: Greu de crezut să aibă cineva posibilitatea asta în afara firmei producătoare, nu din cauza fineţii lipiturilor, ci a poziţiei şi faptului că mufa conţine mult plastic.De altfel condiţia esenţială e că trebuie o mufă nouă, care să fie lipită după înlăturarea celei defecte.Exclus să poţi recupera în stare bună astfel de mufă de pe altă placă.Aţi încercat la ateliere de reparaţii GSM ? Tocmai ieri am inlocuit o mufa de genu asta la un display de s9 care luase apa si erau oxidati pinii si ba afisa ba nu. Am luat mufa de pe un display spart si am lipit-o pe ala bun. Acu merge perfect. Daca vrei sa il faci fa un drum cu el prin salajan si iti schimb mufa aia. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 13, 2023 Partajează Postat Martie 13, 2023 La 04.03.2023 la 6:44, wally_gatter a spus: Mneata !! Cine poate sa-mi lipeasca si mie mufa din imagine? este pe o placa de baza a unui telefon mobil. Nu am mufa de schimb. Mufa are 39 de pini pe o linie, 78 in total, si este defecta. Iti pot schimba eu acea mufa. La cum arata tre inlocuota nu mai mere sa o lipesti tot pe aia. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 13, 2023 Autor Partajează Postat Martie 13, 2023 Acum 6 minute, ionutz2013 a spus: Iti pot schimba eu acea mufa. La cum arata tre inlocuota nu mai mere sa o lipesti tot pe aia. Ti-o trimit prin posta? Ai tu mufa respectiva? La schimb pot sa-ti fac un cablaj ptr amplificatorul vietii, imi dai doar dimensiunile in care vrei sa te incadrezi. Link spre comentariu
ionutz2013 Postat Martie 13, 2023 Partajează Postat Martie 13, 2023 (editat) 1 oră în urmă, wally_gatter a spus: Ti-o trimit prin posta? Ai tu mufa respectiva? La schimb pot sa-ti fac un cablaj ptr amplificatorul vietii, imi dai doar dimensiunile in care vrei sa te incadrezi. Imi zici ce mufa e cati pini are. Tre sa caut prin cutia dr placi sa vad da nu stiu ce model de tel e ala. Cu posta e mai greu nu esti din buc sa inteleg. Cablaju cum il faci? Cu desen si facut cu clorura ferica si gauri de 1 pt componente? Nu stiu ce dimensiuni sa aiba, tre sa las loc si pt modulu bt, circuitu de alim pt bt pe aceeas placa. Editat Martie 13, 2023 de ionutz2013 Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 13, 2023 Autor Partajează Postat Martie 13, 2023 Acum 18 minute, ionutz2013 a spus: Imi zici ce mufa e cati pini are 39 pe fiecare parte Acum 18 minute, ionutz2013 a spus: ce model de tel e ala Samsung A32 5G model SM-A326B/DS Acum 18 minute, ionutz2013 a spus: Cu posta e mai greu nu esti din buc sa inteleg Satu Mare... Alegem curier atunci. (Am stat in Berceni dar m-am mutat de mult) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum