Ovidanie Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 (editat) Un cunoscut de-al meu cauta o firma care sa-i acopere cu un strat de aur cateva tacamuri si vase de argint. A auzit ca aurul ar avea proprietati antimicrobiene mai puternice decat argintul. Eu stiam exact invers, ca argintul este antimicrobian puternic, despre aur chiar nu am auzit nimic...Toata saptamana, la cafea, numai asta s-a discutat. Ca bactericid sau antimicrobian, stiti ceva despre asemenea proprietati ale aurului? Editat Martie 3, 2023 de Ovidanie Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Nu știu ce face aurul dar ai niște cunoscuți foarte ... ciudați, să acoperi argintul cu haur inseamna să ai ceva zurgălăi. Dacă întreabă la firmele care execută (nu bisnitari) bijuterii chiar sunt curios ce răspuns ii dau. Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Din câte ştiu ionii de argint şi de cupru au proprietăţi antibacteriene.Sigur aurul nu le depăşeşte... Se fac depuneri,placări cu aur pentru aspect şi rezistenţă la diverşi agenţi.Argintul şi cuprul se oxidează... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 https://www.descopera.ro/stiinta/19861594-aurul-arma-secreta-neasteptata-in-lupta-cu-bacteriile-rezistente-la-antibiotice Desi mai bine ar folosi niste UV si Ozon! Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 maresaldeflota.Una este metalul ca atare şi altceva sub formă de nanoparticule.La depunerea aurului, uzuală,nu se utilizează nanoparticule... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 (editat) Da, așa e. Probabil, mentalitatea e că atunci când mâncare atinge aurul cad particule sau doar prin faptul că ating aurul devin libere de bacterii dăunătoare,devin purificate. Chestia îmi aduce aminte de faptul că a muri sănătos e mai bine decât atunci când ești bolnav. Eu cred că se duce totul la extrem, mai avem nevoie și de bacterii bune. Am văzut un documentar în care copii care se jucau cu pământ și chiar var de la case erau mai sănătoși decât cei dezinfectați cu tot felul de produse. Editat Martie 3, 2023 de Vizitator Link spre comentariu
BRANCA Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 maresaldeflota.Un cunoscut de-al meu,neamţ,spunea că în Germania sunt multe probleme cu infecţii fungice,microbiene,la degetele de la picioare,datorită utilizării excesive a produselor de dezinfecţie.Cică nu se formează rezistenţa naturală a organismului...Cam ca la unele boli,trebuie să treci prin ele ca să faci anticorpi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Deci de asta unii nu se spală pe picioare... Isi dezvoltă rezistența naturală si fac anticorpi Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Era vorba de utilizare excesivă gen Sanitol și nu despre săpun. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Acum 17 minute, maresaldeflota a spus: Probabil, mentalitatea e că atunci când mâncare atinge aurul cad particule sau doar prin faptul că ating aurul devin libere de bacterii dăunătoare,devin purificate Asta presupune că fiecare particula din mâncare să fie frecata cu lingura ca doar nano particulele alea de aur nu se dizolva in mâncare precum aspirina. La o astfel de utilizare cat rezistă poleiala cu haur? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Nu știu și nu comentez. Eu nu am bani de pierdut pe aur, mai bine platina, dai un ban dar știi pe ce îi cheltui Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Acum 1 minut, maresaldeflota a spus: Era vorba de utilizare excesivă gen Sanitol și nu despre săpun. Era doar o gluma maresale... Si apoi pt picioare nu cred ca trebuie sanitol si alte smacuri, mai ales in exces, daca te speli zilnic. Era sa spun regulat, dar cine stie ce mai intelegi. Link spre comentariu
merck Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 (editat) Acum 42 minute, BRANCA a spus: maresaldeflota.Un cunoscut de-al meu,neamţ,spunea că în Germania sunt multe probleme cu infecţii fungice,microbiene,la degetele de la picioare,datorită utilizării excesive a produselor de dezinfecţie.Cică nu se formează rezistenţa naturală a organismului...Cam ca la unele boli,trebuie să treci prin ele ca să faci anticorpi. In vest, nu te descalti cand te duci in vizita. Noi avem parchet si covoare, aia au gresie. Avand gresie => si ei stau in propriile case incaltati, deci nu numai cand se duc in vizita. Deja cand stai 14-16 ore incaltat, oricat talc si alte pudre contra transpiratiei ai folosi tot ajunge piciorul sa transpire deci mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme cu "infecţii fungice,microbiene,la degetele de la picioare". Produsele de dezinfectie apar pe scena odata ce au aparut infectiile, nu folosesc preventiv. Un alt aspect este ca vara in casa folosesc niste papuci/slapi din cauciuc care tot din cauza transpiratiei se imput de cade in picaj pasarea cerului care trece la 100 de metri pe deasupra aclor papuci/slapi. La inceput nu aveau gauri, acum au gauri dar tot put a transpiratie de picioare. Editat Martie 3, 2023 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 Era doar o gluma maresale Știu dar am vrut să clarific, normal că înțeleg nu sunt bătută în cap. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 3, 2023 Partajează Postat Martie 3, 2023 1 oră în urmă, merck a spus: Deja cand stai 14-16 ore incaltat Ma lași? Cine naiba te pune sa stai in adidași 16 ore sau in gumari din aia puturoși, care in mod normal se folosesc doar la plaja sau in baie. Pt casă s-au inventat papucii de casa, din diverse materiale naturale, nu cred ca aia in vest sunt atat de idioți cum vrei tu sa-i descrii. Nici eu nu stau desculț in casă, dar am doua bai la îndemână unde ma pot spăla de câte ori e nevoie, nu trebuie sa folosesc picioarele pe rol de insecticid. Link spre comentariu
Postări Recomandate