Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupator orar programabil

em2006

Postări Recomandate

Stie cineva unde pot gasi in Bucuresti intrerupatoare orare programabile care se pot monta in doza normala de aparat? Ideea este sa se monteze in interior, pentru iluminatul curtii, in dozele vechii instalatii, fara alte modificari. Programarea se va face pentru aprinderea becurilor numai pe timpul noptii (un interval dorit). Nu se doreste solutia cu intrerupator crepuscular.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

4

• tiristor

3

• kinderu56

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

dar o priza programabila nu merge ? cele analogice (mecanice) sunt 10 lei ,iar cele digitate 40 lei aici. am vazut si intrarupatoare programabile,dar aratau mult mai bine ca acesta :weedman:

la cate mag. sunt in Buc. nu se poate sa nu gasesti !!!

Link spre comentariu

Sunt lampi cu halogen sau normale care sunt actionate la miscarea unei persoane ...

Stiu la ce te referi, dar eu nu vreau lampi, ci TIMERE PROGRAMABILE care se pot monta in doza sub tencuiala, inlocuind vechile intrerupatoare FARA MODIFICAREA vechii instalatii. Functional, lucreaza la fel ca prizele programabile la care se refera stefan_ro, doar ca nu vreau sa fac improvizatii ci vreau aparataj special construit in acest scop, am nevoie de 5 buc pe care sa le montez in instalatii care momentan lucreaza cu intrerupatoare clasice. Cerinta principala este montajul in DOZA NORMALA SUB TENCUIALA.
Link spre comentariu

In dozele intrerupatoarelor nu nstiu daca va intra asemenea temporizari.Lampile de care vorbeam ,inlocuiesc lampile vechi si au inglobat sistemul de infrarosu.La montarea acestor trimere ai nevoie sa mai tragi un fir.In dozele de legatura nu cred ca ai loc sa le montezi. :smt024

Link spre comentariu

In dozele intrerupatoarelor nu nstiu daca va intra asemenea temporizari...

Ba da, exista astfel de aparate facute special sa intre in doze ("Inset electronic programmer").

De exemplu acesta din poza:

Posted Image

Am reusit sa gasesc oferte pentru 2 modele diferite dar cu functii asemanatoare, de la 2 producatori diferiti. Din pacate nu pot fi livrate mai devreme de o luna, am apelat la mai multi furnizori de aparataj electric din Bucuresti, inca inainte de Craciun...

In plus, preturile sunt cam piperate, fiind vorba de versiuni mai sofisticate. De exemplu, cel din poza de mai sus are pretul de catalog de circa 150 euro fara TVA, se fabrica in trei variante de culoare: alb, negru si bej.

Caut in continuare ceva asemanator, de preferat la preturi mai convenabile, avand in vedere ca nu am nevoie de toate facilitatile oferite de modelele gasite, ci numai de functia de programare ON-OFF a 2 perioade dintr-un interval de 24 de ore.

Montajul electronic cu care sunt echipate prizele programabile (incomparabil mai ieftine) in genul celei la care se refera stefan_ro ar incape in doza normala de aparat (am masurat), montarea ar fi posibila daca as fi dispus sa manufacturez sistemul de prindere, capac, etc, dar sunt impotriva unor astfel de solutii. Sunt 2 PCB-uri suprapuse, una continand partea de "forta" cu releul si bateria NiCd, iar cealalta montajul cu microcontroller, cuart, tastatura si afisaj. Practic, carcasa ar trebui taiata in doua, renuntand la jumatatea cu priza... :smt018

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator giculanu

sa lut sunt nou pe forum am si eu o problema am cumparat un intrerupator orar mecanic ce se monteaza in tabloul electric pe care vreau sa il folosesc pt iluminatul exterior ma poate ajuta cineva cu o schema mentionez ca am trei lampi si as vrea sa stiu daca poate fi folosit daor cand plec de acasa in rest as vrea sa flosesc circuitul normal adica sa aprind si sa sting lumina din intrerupator multumesc anticipat si daca nu am scris unde trebuie sa nu trageti :speriat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări