Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru Dt9205a Defect pe Ac

Postări Recomandate

Salut. Am un multimetru un Dt9205a care l-am folosit greșit în sensul ca l-am uitat conectat la un invertor pe ieșire fără sarcina fără nimic și tensiunea de acolo în gol a fost mare iar multimetru s-a deteriorat pe scala de AC. În consecință aparatul nu mai măsoară nimic pe nici o treapta pe AC l-am desfăcut nu se vede nimic bubuit totul vizual pare în regulă. As aprecia dacă m-ar putea ajuta cineva cu vreun sfat ceva pentru a încerca depanarea acestui multimetru. Problema e ca nu am nici alt multimetru la îndemână sa pot face măsurători pe placa. 

https://imgur.com/a/9IoGyrj

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

La aparatele de firmă și de calitate mai bună, pe domeniul cel mai mare de tensiune, producătorul le pune un varistor de tensiune adecvată, un exemplu este la Fluke. La multimetrul meu UNI-T 89X există un varistor pus pe borna de intrare comună pt. măsurări generale Vac, Vcc, ohmi, etc...
Un sfat ar fi acela de a  căuta acel varistor dacă nu este acel ICL defect.
Dar în cazul de față este posibil să nu fie protejat acest DT 9205A cu varistor.
Am spus doar o părere.

Link spre comentariu
Acum 26 minute, tkdr a spus:

Dar în cazul de față este posibil să nu fie protejat acest DT 9205A cu varistor.

Iesea prea scump cu protecții de fluke. 

Depanarea unor scule de acest fel nu poate fi decat cu scop didactic, altfel la cat costa, e mai scump curentul folosit de o scula de lipit in timpul depanarii decat unul nou. 

Link spre comentariu
Acum 43 minute, tkdr a spus:

La aparatele de firmă și de calitate mai bună, pe domeniul cel mai mare de tensiune, producătorul le pune un varistor de tensiune adecvată, un exemplu este la Fluke. La multimetrul meu UNI-T 89X există un varistor pus pe borna de intrare comună pt. măsurări generale Vac, Vcc, ohmi, etc...
Un sfat ar fi acela de a  căuta acel varistor dacă nu este acel ICL defect.
Am spus doar o părere.

Verifica multimetru tau sa vezi daca are protectie , cum am verificat eu la multimetru meu M890D

https://files.fm/f/2adqytzqc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut,

In nici un caz sa nu faci ca in videoclipul pus de Florinel ca strici aparatul.

In videoclip se pare ca pune 220V pe alternativ si apoi roteste de comutator pe toate gamele, asa ceva nu se face niciodata.

Verifici daca ai protectie desfacand aparatul si constatand vizual prezenta varistoarelor si sigurantelor.

BR/Daniel

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări