Florin31 Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Salut. Am un multimetru un Dt9205a care l-am folosit greșit în sensul ca l-am uitat conectat la un invertor pe ieșire fără sarcina fără nimic și tensiunea de acolo în gol a fost mare iar multimetru s-a deteriorat pe scala de AC. În consecință aparatul nu mai măsoară nimic pe nici o treapta pe AC l-am desfăcut nu se vede nimic bubuit totul vizual pare în regulă. As aprecia dacă m-ar putea ajuta cineva cu vreun sfat ceva pentru a încerca depanarea acestui multimetru. Problema e ca nu am nici alt multimetru la îndemână sa pot face măsurători pe placa. https://imgur.com/a/9IoGyrj Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Salut, Uite aici 32 lei, nu merita sa-l repari la banii astia mai bine unul nou: Aparat De Masura Multimetru Digital DT9205A Pret (magazingsm.ro) BR/Daniel Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Sau daca tii neaparat, cumpara unul cu 30 lei, si ai cu ce lucra ca sa-l repari pe al tau. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Se duce icl7106 care practic e turnat pe placa Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Daca celelalte domenii merg, iese din discutie 7106. Dar asta nu avem de unde sti, ca nu ne-a zis explicit ce face pe alte domenii, a zis ca nu merge pe AC, deducem ca restul merg. Link spre comentariu
tkdr Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 La aparatele de firmă și de calitate mai bună, pe domeniul cel mai mare de tensiune, producătorul le pune un varistor de tensiune adecvată, un exemplu este la Fluke. La multimetrul meu UNI-T 89X există un varistor pus pe borna de intrare comună pt. măsurări generale Vac, Vcc, ohmi, etc... Un sfat ar fi acela de a căuta acel varistor dacă nu este acel ICL defect. Dar în cazul de față este posibil să nu fie protejat acest DT 9205A cu varistor. Am spus doar o părere. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 Acum 26 minute, tkdr a spus: Dar în cazul de față este posibil să nu fie protejat acest DT 9205A cu varistor. Iesea prea scump cu protecții de fluke. Depanarea unor scule de acest fel nu poate fi decat cu scop didactic, altfel la cat costa, e mai scump curentul folosit de o scula de lipit in timpul depanarii decat unul nou. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 Acum 43 minute, tkdr a spus: La aparatele de firmă și de calitate mai bună, pe domeniul cel mai mare de tensiune, producătorul le pune un varistor de tensiune adecvată, un exemplu este la Fluke. La multimetrul meu UNI-T 89X există un varistor pus pe borna de intrare comună pt. măsurări generale Vac, Vcc, ohmi, etc... Un sfat ar fi acela de a căuta acel varistor dacă nu este acel ICL defect. Dar în cazul de față este posibil să nu fie protejat acest DT 9205A cu varistor. Am spus doar o părere. Verifica multimetru tau sa vezi daca are protectie , cum am verificat eu la multimetru meu M890D https://files.fm/f/2adqytzqc Link spre comentariu
tkdr Postat Martie 11, 2023 Partajează Postat Martie 11, 2023 La 02.03.2023 la 10:14, Florinel TV a spus: Verifica multimetru tau sa vezi daca are protectie , cum am verificat eu la multimetru meu M890D https://files.fm/f/2adqytzqc Da, eu am UNI-T 890F și am unul mic și verde. VOi verifica și la UNI-T - ul cel 89X posibil să aibe ! Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 12, 2023 Partajează Postat Martie 12, 2023 Salut, In nici un caz sa nu faci ca in videoclipul pus de Florinel ca strici aparatul. In videoclip se pare ca pune 220V pe alternativ si apoi roteste de comutator pe toate gamele, asa ceva nu se face niciodata. Verifici daca ai protectie desfacand aparatul si constatand vizual prezenta varistoarelor si sigurantelor. BR/Daniel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum