Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Anomalie electrica

Flandr

Postări Recomandate

De mai bine de 4 ani ma confrunt cu problema asta si anume grafica distorsionata, linii curbate, zimtate pe textura similare cu aliasingul dar care nu pot fi indepartate cu nicio setare. Afecteaza nu doar si jocurile ci chiar si videoclipurile video pe youtube etc videouri de pe care nu a trebui sa fie posibil sa se vada asa pe un pc "neinfectat" cu chestia asta. Un exemplu ar fi asta  

, asa mi se vede cam in toate jocurile si videoclipurile de pe youtube chia si cu antialiasing setat la maxim...Multi probabil ca ar spune ca pcul meu este defect si sa-l schimb, ei bine asta ar fi usor de facut, chestie pe care am si facut-o. Problema este ca chestia asta nu a disparut chiar si dupa ce am cumparat alt pc, ba mai mult, afecteaza si laptopul meu vechi si chiar si canalele tv pe  toate TELEVIZOARELE, si nu, nu este de la semnalul de cablu la televizor deoaece am testat cu cei de la rds si semnalul este foarte bun, asa ca am ajuns la ultima concluzie si aceea de electricitate mudara, interferenta electromagnetica, ceva de genul, sincer nu stiu ce sa mai fac deoarece chestia asta nu are rezolvare

Jagged Shadows,Pop in,Low LOD and jagged aa - Graphics Cards - Linus Tech Tips
Una din cele mai mari threaduri pe linus, un forum mainstream de tech dupa parerea mea in care nici ei nu au gasit rezolvare.
A 2-a problema legata de aceasta anomalie electrica ar fi input lagul, desincronizaea in jocuri, in majoritatea jocurilor fps pe care joc simt acest input lag, caracterul meu se misca foarte greoi, iar gloantele paca trec prin ei similar cu acest videoclip.

Locuiesc in Constanta si am auzit de faptul ca unii jucatori profesionisti de Counter strike de aici s-au mutat in Bucuresti deoarece ca si mine aveau problema asta si nu au putut sa o rezolve in niciun fel cheltuind mii de euro degeaba si intr-un final doar mutatul i-a ajutat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flandr

7

• validae

5

• wally_gatter

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

23 minutes ago, validae said:

Asta se întâmplă în tot oraşul sau numai într-o zonă anume ?

Am fost in mai multe parti din Constanta, in aproximativ 5 locuri diferite si am observat acelasi lucru pe televizoare, subtil dar se observa daca te uiti atent. Am fost la un prieten care este informatician si toate computerele de la locul lui de munca fac la fel..

Editat de Flandr
Link spre comentariu

În afară de gameri, se mai plânge cineva de asta ? Mă gândesc că dacă era ceva care deranja mulţi clienţi ai reţelelor de cablu/internet, se făcea ceva în direcţia asta.O sesizare la ANCOM aţi făcut ?

Dacă vă strângeţi mai mulţi care aveţi problema asta şi faceţi fiecare sesizare cu aceeaşi temă, sunt şanse mai mari să se verifice mai repede.

https://www.ancom.ro/sesizeaz-ancom_3771

Link spre comentariu

Probabil ca o ultima incercare este contactarea unei companii emc cu adevarat dar am vrut sa evit asta deoarece am sperat ca chestia asta putea fi rezolvata inca individual insa am incercat atat de multe lucruri incat am pierdut speranta. Am incercat priza cu impamantare si fara impamantare,filtre impotriva emi si rfi, miezuri de ferita, inel toroidal infasurat pe cabluri, regulator de volti si intr-un final am incercat un ups dubla conversie care mi-a mers cel mai bine 4 zile, computerul meu se misca foarte bine in acel timp cu ups-ul online,claritatea era mai buna, culorile mai vibrante insa dupa acele zile s-a intors problema. Tin sa mentionez faptul ca mouseul se misca mult mai bine cu ups-ul online in modul baterie, acest lucru a ramas constant, din pacate ups-ul pe baterie tine doar 15 min... 

Din pacate si Sedan fostul poate cel mai mare jucator de Counter strike al Romaniei are aceasta problema, este tot din Constanta . Aici vorbeste despre asta si isi da seama ca este de la curent  

Editat de Flandr
Link spre comentariu

Din păcate reţeaua e poluată de multe surse în comutaţie ieftine şi fără filtre EMI, de tot felul de becuri cu led ale căror surse introduc interferenţe în reţea.O rejecţie bună a zgomotului perturbator o poţi obţine doar dacă ştii exact frecvenţa şi amplitudinea lui, nu există filtre ,,bune la toate,,.

Link spre comentariu

Multumesc de precizare din cate stiu inelul din ferita toroidal poate filtra doar o anume valoare de khz, nu-i asa ? Filtreaza cele mai puternice perturbatii electromagnetice si armonice, iar pe restul le lasa sa treaca.

Dar eu tot nu inteleg dupa atata timp daca problema este ceva in aer sau direct de la firele electrice nici dupa atata timp si atatea incercari deoarece chestia asta continua sa fie prezente si in bateria de la laptop, bine stiu ca bateria de la laptop nu este chiar asa de calitativa, nu se compara cu bateria de la ups din acid sau ceva gen lifepod4 dar din nou, am vorbit cu persoane care au cumparat statii din acelea de putere(generatoare) special cu iesire a undei sinusoidala si tot au reclamat ca dupa un timp performanta s-a degradat. Este posibil ca zgomotul acesta electric sa afecteze, "infecteze" bateria dupa un timp sau un fel de saturatie.

Editat de Flandr
Link spre comentariu

N-are nicio treabă bateria cu perturbațiile, dar perturbațiile pot fi și radio și să fie induse în aparatură prin fire, deci să nu fii imun dacă ești alimentat prin baterie.Oricum routerele și toată conectica informatică e alimentată la rețea....

Link spre comentariu

Tin sa precizez faptul ca aceasta chestie a inceput cu putin timp dupa ce la sfarsitul lui 2019 au venit persoane de la RDS sa puna fibra optica pe toata strada, apartamente, nu stiu daca are legatura insa cutia de fibra optica este pusa exact langa firele electrice, panoul electric iar din cate stiu fibra optica comunica prin lumina dar acea lumina este tot un fel de spectru electromagnetic din ce am aflat.

Image   

Puteti observa amplificatorul de fibra optica foarte aproape de cutia de sigurante a stalpului. Iar din cate stiu amplificatorul ar putea emana destul de multa interferenta electromagnetica, iar una din acele frecvente foarte mari sa intre direct pe fire ?

Editat de Flandr
Link spre comentariu

Multumesc de precizare

Probabil doar cei de la Ancom au autorizatia sa faca ceva in legatura cu asta daca chiar este problema.

Totusi problema poate fi si de la Armonicele pe care le-ai mentionat mai sus, in special am aflat recent de "interarmonici".

Din cate am inteles acesti interarmonici trec chiar si peste protectia oferita de un ups dubla conversie  sau de transformatoarele izolatoare, provocand o reactie in lant asupra tuturor componentelor afectate.

Editat de Flandr
Link spre comentariu

@Flandr nu ai o poza mai clară cu echipamentele de pe stâlpul respectiv? Nu știam că se folosesc amplificatoare de FO pe stâlpi, alea par niște enclosure.

Daca problema se manifestă pe un areal atât de mare de ce nu o puneți de o petiție online + reclamație la toate autoritățile "competente" care incep cu A? ANPC, ANRE, ANCOM ...

Imposibili sa nu vă înțelegeți 20-30 de gameri și să plătiți o expertiză la o firmă privată care.detine un analizor pentru calitatea energiei electrice https://www.fluke.com/en-us/product/electrical-testing/power-quality/1773-1775-1777.

Baftă și caută cât mai multe persoane cu respectiva problemă.

Link spre comentariu

Asta am recomandat de la bun început.Cu cât sunt mai multe plângeri pe aceeaşi temă, cu atât mai mare viteza de reacţie a celor vizaţi.

Link spre comentariu

O sa astept raspunsul la solicitarea facuta catre Ancom

Din pacate nu sunt prea multi gameri competitivi langa locatia mea exacta dar cunosc vreo 2-3 persoane care probabil ar vrea sa faca o solicitare in regiune. O sa incerc sa mai vorbesc

Mai sunt si persoane care nu sunt gameri si au observat degradarea vizuala pe televizor dar cred ca ar fi de la cablul tv..Asa ca este cam greu sa conving dar o sa incerc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări