Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

La ce pot folosi lampa asta?

Florin Miroiu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin Miroiu

5

• Marele Savant

1

• Spitfire

1

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut. Eu am tradus din fisa ei asta:

Teragro tip TG1-1/0,8 se referă la tetrode de putere medie, umplute cu gaz, cu oxid de încălzire indirectă, destinate

pentru funcționarea în moduri releu și redresor ale diverselor radioelectronice .

Și pentru că nu am înțeles nimic , poate găsesc aici la lămpașul înrăit pe cineva dispus să i mi explice pentru ce a fost fabricată și în ce montaje se poate folosi.

Link spre comentariu

Când vi s-a spus că mai e doar de colecţie, se înţelege că actualmente e depăşită (obsolete) şi nu se justifică a fi folosită în scopul pentru care a fost fabricată.Adică de ,,releu,, sau precursor al tiristorului cu semiconductori.Deci tyratronul nu-l puteţi folosi la amplificatoare audio, dacă la asta vă aşteptaţi....

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Florin Miroiu a spus:

Salut. Deci a fost făcută pentru colecționari? Uite că de mult se făceau lucruri care nu foloseau la numic!!!.

Simpatica observatia dumneavoastra!!!

Tiratronul inchide circuitul dintre anod si catod atunci cand tensiunea pe grila de comanda depaseste un anumit prag, printr-o descarcare in gaz. Durata descarcarii este scurta, el nu ramane saturat ca un tiristor daca tensiunea anodica ramane pozitiva, descarcarea se stinge de la sine. Era (...de fapt, inca mai este) folosit ca modulator de impulsuri in emitatoarele RF si in schemele de urmarire a semnalului video. 

A doua lampa, ECC83 este o dubla trioda, folosita in etajele de amplificare. Este inca la mare cautare. 

Link spre comentariu

Salut. Uite un răspuns pe care îl așteptăm. Va mulțumesc Dm-l Darius. 

ECC 83 este in poza a se vedea diferența de mărime " pentru colecționari".

Link spre comentariu

Salut. Am doua bucăți ,cumpărate din târg de la unul care vinde numai lucruri casate de la armata . L am văzut așa mari și ce am zis, bă e ceva de capul lor. Acuma a venit timpul să le arunc și macar să știu ce arunc, am pus și eu o poza și o întrebare. Bine că am aflat .Despre avere nu mai am nevoie că am aflat că dincolo altele sunt criteriile. Va  mulțumesc la toți.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări