alexy Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 nu tie iti este adresat sonic11 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Eu ramin la ideea ca-I mai simplu de schimbat doar suspensia. Cind dai jos conul riști sa de formezi bobina. Defapt nici nu-mi dau seama cum poți da jos conul și adezivul ce-l ținea și sa montezi noul con fără sa de formezi bobina. Dacă nu inlatiru adezivul vechi schimbi greutatea părții mobile și implicit masiv parametrii de semnal mic ai difuzorului. Și nu vorbesc de pe net pt ca am făcut sute de difuzoare cind eram student. În fine, va face cum cred că-i mai ușor pt el. Oricum boxele Unitra cu filtrul modificat sint mult peste mizeriile de prin magazine cu preturi pina prin 3000-5000 lei. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 1, 2023 Partajează Postat Martie 1, 2023 Acum 1 oră, alexy a spus: nu tie iti este adresat sonic11 Nu înțelesesem, scuze. Link spre comentariu
DanielMarin Postat Martie 1, 2023 Autor Partajează Postat Martie 1, 2023 (editat) Va multumesc pentru sfaturi si indrumari. Daca este asa cum zice Sesebe, atunci prefer sa cumpar difuzoare noi si renunt la ideea de a achizitiona altele noi. O sa incerc in prima faza sa schimb suspensiile in momentul cand ma voi intoarce in tara. Multumit de sunetul lor am fost intotdeauna. Asta este si motivul pentru care am deschis topicul, sa stiu daca merita sa le repar sau sa iau altele noi. Am crezut ca ar putea fi mai bune. Se pare ca nu. Asa ca le voi pastra si incerca sa le repar. Daca nu imi iese iau difuzoare noi. Editat Martie 1, 2023 de DanielMarin Link spre comentariu
franzm Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 Acum 10 ore, sesebe a spus: ...parametrii de semnal mic ai difuzorului. Va referiti la parametri Thiele-Small? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 Da. Creste greutatea si se schimba parametrii. Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 (editat) Acum 54 minute, sesebe a spus: Da. Creste greutatea si se schimba parametrii. Nu creste mimic dacă lucrezi cum trebuie. La schimbarea suspensiilor va rămâne pe spatele conului cel puțin un strat de adeziv în plus de la vechea suspensie care cu conul montat nu poți să-l cureți. În varianta asta lucrarea va fi de mântuială și mai mult ca sigur conul va avea de suferit deformări și va fi murdărit de adeziv. Și în varianta asta recomand a se da jos tot ansamblul și după lipirea suspensiei centrarea și lipirea pe sasiu. Editat Martie 2, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 Teoretic asa este cel mai corect, dar este mult mai mult de munca. E drept ca in varianta simplificata (sugerata de Sesebe si de mine) riscurile sunt mai mari. Cu putina indemnare adezivul vechi se poate curata in buna masura si fara sa scoti conul. La calitatea discutabila a suspensiilor chinezesti disponibile nu prea mai conteaza cateva zeci de miligrame rest de adeziv vechi sau urme de la cel nou. @ DanielMarin - problema nu este cum sa repari difuzoarele, ci cat merita sa investesti in acele boxe Tine seama ca o boxa inseamna si cutie, si filtre si fonoabsorbant. Acele boxe au filtre foarte slabe calitativ (real minimaliste - dar nu in sens artistic), care permit o mare suprapunere a raspunsului difuzoarelor, treaba specifica celor mai slabe incinte din lume. In al doilea rand, cutiile sunt construite cu un compromis semnificativ intre volumul necesar si rezistenta la abuz, adica mai mici decat ar fi trebuit la acele difuzoare. In consecinta nu coboara corect in bas, dar limiteaza riscul distrugerii wooferului. In al treilea rand gaurile de BR (bas-reflex) sunt prea mici, o solutie fiind anularea atenuatoarelor de pe medii si inalte si folosirea gaurilor pt BR. In al patrulea rand cutiile nu au nici o ranforsare si deci panourle vibreaza parazit cu valori inacceptabile. Materialul fonoabsorbant este de calitate submediocra si in cantitate cam mica (o punga cu o pasla f proasta). Asa ca dupa parerea mea in nici un caz nu merita difuzoare noi. Cu banii dati pe 4 difuzoare noi iti cumperi doua incinte SH la ani lumina diferenta calitativa fata de Unitra 75. Link spre comentariu
DanielMarin Postat Martie 2, 2023 Autor Partajează Postat Martie 2, 2023 (editat) In urma comentariilor voastre am descis sa schimb doar suspensiile si o sa ma "tarasc" cu ele asa pana o sa gasesc ceva SH. O sa mai caut pe aici pe forum ce ati recomadat altor useri si poate gasesc si eu ceva pana in 1500-2000 ron. O sa va cer parerea aici. In cazul in care aveti timp si gasiti sau stiti pe cineva care vrea sa vanda boxe potrivite pentru amplificatorul asta, eu sunt deschis la propunerile voastre. Va multumesc de ajutor. Editat Martie 2, 2023 de DanielMarin Link spre comentariu
sonic11 Postat Martie 2, 2023 Partajează Postat Martie 2, 2023 (editat) Acum 43 minute, Shambala a spus: La calitatea discutabila a suspensiilor chinezesti disponibile nu prea mai conteaza cateva zeci de miligrame rest de adeziv vechi sau urme de la cel nou. Tocmai asta vroiam sa zic, @sesebe își face probleme de greutate dar uita ca suspensia chinezeasca are cu totul alta constanta elastica fata de cea originala și va afecta mai mult de cat un gram de adeziv în plus. Restul de afirmații despre unitre este adevarat, au multe minusuri dar cu un pic de atenție iese treaba bună. Editat Martie 2, 2023 de sonic11 Link spre comentariu
DanielMarin Postat Martie 4, 2023 Autor Partajează Postat Martie 4, 2023 As putea merge sa vad niste Mission 774 la pret de 1000 Ron si ceva vintage Technics SB-660 la pret de 1200 Ron. Sunt potrivite pentru amplificatorul meu? Are rost sa deranjez oamenii pentru vizualizare si auditie? Va multumesc! Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Intrebarile despre potrivirea boxelor cu amplificatorul sunt lipsite de sens. - In primul rand pt ca scrie clar in prospectul amplificatorului ca suporta boxe de la 4 la 16 ohmi, deci puteti folosi fara probleme si de 4ohmi si de 8ohmi (nu simultan). - In al doilea rand nu este un amplificator atat de raspandit la noi incat sa fie larg cunoscut ca sunet, asa ca doar dv. puteti decide daca unele sau altele din boxele alese vor suna cf. dorintelor sau asteptarilor dvs. Pe net scrie ca ar avea un sunet neutru (nici "cald" nici "stralucitor"), deci se va potrivi cu o mare varietate de incinte. Evident, nu are sens sa ii alocati incinte mari mancatoare de curent sau cunoscute ca avand minime de impedanta de valoare f. mica (1-2 ohmi sau mai putin). Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Martie 5, 2023 Partajează Postat Martie 5, 2023 La 04.03.2023 la 9:55, DanielMarin a spus: As putea merge sa vad niste Mission 774 la pret de 1000 Ron si ceva vintage Technics SB-660 la pret de 1200 Ron. Nu Technics... Sunt fan Technics (dar numai al amplificatoarelor stereo de până în '90 - cu finali pe tranzistori, nu STK, SVI, etc.), dar băieții, la boxe, nu prea le-au avut... Doar din alea foarte scumpe scoți ceva... În plus, au folosit difuzoare cu suspensie tot de spumă deci de ce fugi, de aia nu scapi... Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 5, 2023 Partajează Postat Martie 5, 2023 Mie acele SB-600 mi se par enorm supraevaluate, seria SB este cea ieftina si cu [cel putin unele] modele de cea mai slaba calitate. Nu stiu sigur daca au suspensia din spuma - probabil ca da, caci au SPL-ul declarat de 96dB. Caz in care ... De la Technics exista boxe vechi bune si foarte bune - si f scumpe (Everest & Co), iar dintre cele mai noi seria SBM era mai bunisoara la sunet. In special SBM 1000, dar este un model rar, scump, greu de gasit si are si el suspensii din spuma cel putin la membranele pasive. Cam de negasit (data fiind forma lor). Link spre comentariu
DanielMarin Postat Martie 5, 2023 Autor Partajează Postat Martie 5, 2023 Multumesc foarte mult de informatii. Sunt exact ceea ce am nevoie in a-mi face cat de cat o imagine. Am intrebat vanzatorul si a zis ca ar avea suspensii de panza cauciucata Technics-urie. Nu ma grabesc. O sa mai caut si o sa revin pentru opiniile voastre in privinta calitatii modelului gasit. Am inteles ca in privinta sunetului doar eu pot decide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum