Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare boxe de raft

DanielMarin

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.

Motivul pentru care am deschis topicul este acela de a va cere sfaturi in recomandarea unor boxe de raft. Detin un amplificator Kenwood KA-5500 la care am conectate 2 boxe Unitra de 75W. Trecerea timpului isi face simtita prezenta asupra difuzoarelor, suspensiile de spuma incepand sa se dezintegreze sau sa se dezlipeasca. Dupa cum arata, cred ca au mai fost schimbate la un moment dat in regim de amator. Reconditionarea difuzoarelor cu conuri si suspensii noi m-ar costa 650 RON, dar citind pe forum am inteles ca e posibil sa nu mai sune la fel. Difuzoare noi pentru bas am vazut ca nu mai sunt disponibile pe site-ul Tonsil, dar le-am gasit pe un alt site la un pret de 620 Ron bucata. Tind sa cred ca intr-un buget de 1500 - 2000 RON as putea lua boxe noi de raft mai bune decat Unitra. Nu intreb care s-ar auzi mai bine pentru ca din cate inteles treaba asta este destul de subiectiva si tine de urechea si gusturile fiecaruia. Camera in care vor fi amplasate are 20mp. In general ascult muzica electronica, jazz, rock. Deci nu am un gen anume. Nu sunt nici adeptul bass-ului care sa bubuie puternic. Precizez ca nu am cunostinte in domeniul audio si nici pretentii de audofil. Vreau doar recomadarea voastra pentru boxe in bugetul amintit si care sa aiba caracteristici potrivite pentru amplificatorul meu. Eu m-am orientat spre Q Acoustics 3030i, Monitor Audio Bronze 100, Wharfedale Diamond 12.2 sau Indiana Line DJ 308.

Va multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

8

• DanielMarin

7

• Shambala

5

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

Cu un minim de scule si rabdare le reconditionezi singur. Nu ai de ce sa schimbi "conurile", suspensiile sunt suficiente. Eventuale dust cap-urile (scuze, dar imi scapa traducerea pe moment) daca le strici cand le dai jos.

Link spre comentariu

Se schimba doar suspensiile (inelele din spuma). Nu e asa greu.  

Chiar daca cele care se gasesc sunt chinezesti, nu e mare problema, oricum difuzoarele si chiar incintele sunt cel mult mediocre.  Iar costurile sunt de cateva zeci de lei pt 4 difuzoare.

Apoi, daca doriti, va cumparati 2 boxe mai rasarite.  Eu as alege  (cu mare grija) ceva sh, in bugetul respectiv chiar se pot lua incinte bune.

Link spre comentariu

Va multumesc pentru raspunsuri. O sa caut suspensii si o sa incerc sa le inlocuiesc. Ca si adeziv am vazut ca s-a mai specificat pe forum ce anume ar trebui sa folosesc. Sper sa si reusesc. Daca le stric, aia e.

Neavand cunostinte prea multe (mai mult deloc), sunt destul de reticent in ceea ce priveste piata SH. O sa arunc un ochi si acolo.

PS: Sa inteleg ca cele enumerate de mine nu ar fi cu nimic mai bune decat Unitra?

Link spre comentariu

Diferenta de pret intre piata sh si cea a aparatelor noi este f mare, de cel putin 1 la 3, mergand pana la 1 la 7-8 pt cele cu vechime mare. Exista boxe vechi foarte bune, e de cautat dar merita. De asta am facut sugestia. Este adevarat ca trebuie sa te pricepi bine. 

Daca nu va pricepeti, asta e, luati ceva nou si eliminati riscurile. 

Nivelul de sinceritate al samsarilor de scule vechi este ca in "Intergalactic" - reglabil  (functie de client) de la 50% pana spre 10%.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, DanielMarin a spus:

Va multumesc pentru raspunsuri. O sa caut suspensii si o sa incerc sa le inlocuiesc. Ca si adeziv am vazut ca s-a mai specificat pe forum ce anume ar trebui sa folosesc. Sper sa si reusesc. Daca le stric, aia e.

Neavand cunostinte prea multe (mai mult deloc), sunt destul de reticent in ceea ce priveste piata SH. O sa arunc un ochi si acolo.

PS: Sa inteleg ca cele enumerate de mine nu ar fi cu nimic mai bune decat Unitra?

Doua conuri cu tot cu dust cap și suspensie costa fix 110 lei de origine.

Dacă sunteți interesat contactați-mă

Link spre comentariu

De acord cu tine Shambala. Mai ales cand samsarii isi dau seama ca stau de vorba cu un neavizat ca mine. Pana sa deschid acest topic, pe piata SH m-am uitat prima oara. Lispa de experiena isi spune cuvantul. Nu as putea recunoaste o pereche de boxe buna, mai ales ca nu cunosc nici firmele care au produs boxele. Totusi nu ma grabesc si o sa caut. O sa postez aici daca "mi se pare" ca am gasit ceva. Daca ati putea recomanda macar niste nume de producatori v-as fi recunoscator.

Sonic11, te referi la con kit cu tot cu bobina si suspensiile deja lipite intre ele? Daca ma hotarasc sa le reconditionez si pe astea, cred ca asta ar fi solutia cea mai buna avand in vedere ca unul dintre difuzoarele de bas are si crapaturi dinspre margine spre centru. Margine pe care ar trebui lipita suspensia cred ca a fost partial distrusa la ultima schimbare a suspensiei. 

Link spre comentariu
Acum 5 ore, DanielMarin a spus:

De acord cu tine Shambala. Mai ales cand samsarii isi dau seama ca stau de vorba cu un neavizat ca mine. Pana sa deschid acest topic, pe piata SH m-am uitat prima oara. Lispa de experiena isi spune cuvantul. Nu as putea recunoaste o pereche de boxe buna, mai ales ca nu cunosc nici firmele care au produs boxele. Totusi nu ma grabesc si o sa caut. O sa postez aici daca "mi se pare" ca am gasit ceva. Daca ati putea recomanda macar niste nume de producatori v-as fi recunoscator.

Sonic11, te referi la con kit cu tot cu bobina si suspensiile deja lipite intre ele? Daca ma hotarasc sa le reconditionez si pe astea, cred ca asta ar fi solutia cea mai buna avand in vedere ca unul dintre difuzoarele de bas are si crapaturi dinspre margine spre centru. Margine pe care ar trebui lipita suspensia cred ca a fost partial distrusa la ultima schimbare a suspensiei. 

Fără bobina și spider.

Conul are suspensia lipita din fabrica.

Pun diseară poze sa vezi ce și cum.

Sau nou: https://akustyka.pl/produkt/tonsil-gdn-20601-8ohm-kopia-kopia/

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Eu as schimba doar suspensia si nu pt ca este mai ieftin dar este mult mai greu de centrat conul cu suspensie decit doar suspensia.

Trebuie doar cu rabdare, si eventual ceva solvent, de indepartat resturile suspensiei vechi iar apoi cu un adeziv dedicat pt hirtie (cele pe baza de solventi afecteaza suspensia) se lipeste cu atentie si se centreaza suspensia.

Ca adeziv eu as folosi ceva de genula acesta: adeziv

Link spre comentariu
Acum 23 minute, sesebe a spus:

Eu as schimba doar suspensia si nu pt ca este mai ieftin dar este mult mai greu de centrat conul cu suspensie decit doar suspensia.

Trebuie doar cu rabdare, si eventual ceva solvent, de indepartat resturile suspensiei vechi iar apoi cu un adeziv dedicat pt hirtie (cele pe baza de solventi afecteaza suspensia) se lipeste cu atentie si se centreaza suspensia.

Ca adeziv eu as folosi ceva de genula acesta: adeziv

Este mult mai greu de schimbat doar suspensia plus ca, conul trebuie curatat la margine și sigur va avea de suferit.

Se îndepărtează conul vechi și se centrează bobina cu ceva film radiografie după care se așază conul  nou după ce în prealabil sa pus adeziv pe margine.

Apoi se pune rășină la indinarea dintre con și bobina.

Link spre comentariu
La 28.02.2023 la 9:53, DanielMarin a spus:

Salutare la toata lumea.

Motivul pentru care am deschis topicul este acela de a va cere sfaturi in recomandarea unor boxe de raft. Detin un amplificator Kenwood KA-5500 .....Vreau doar recomadarea voastra pentru boxe in bugetul amintit si care sa aiba caracteristici potrivite pentru amplificatorul meu. Eu m-am orientat spre Q Acoustics 3030i, Monitor Audio Bronze 100, Wharfedale Diamond 12.2 sau Indiana Line DJ 308.

Va multumesc pentru ajutor!

E o blasfemie sa pui oricare din boxele mentionate pe amplificatorul ala. Inteleg ca nu erai multumit de unitre?

Link spre comentariu

are dreptate "fluffy37" , mai bine ai cumpara difuzoare noi Tonsil si putina modificare in filtre de la unitra 75w , si vei avea boxe de raft mai bune decat la boxele care ai vrea sa le cumperi, ai  difuzoarele de bass si medii cu membranele uzate? niste poze de la boxele tale unitra 75w se poate sa vedem

Editat de alexy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări