eos Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Salut E posibil alimentarea simpla nesimetrica a etajului de iesire din corectorul de aici ? https://sound-au.com/project97.htm La asta ma refer Editat Februarie 25, 2023 de eos Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Răspuns simplu: NU. Avind o întrare legata direct la masa nu poate funcționa corect cu alimentare simpla, indiferent de tipul operationalului. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Paradoxal, faptul ca este AO inversor ( IN+ la masa ) iti usureaza sarcina. Nu m-am uitat in pdf sa vad ce stie acel AO dar in principiu pentru alimentare asimetrica IN+ se muta de la masa la o referinta egala cu jumatate din tensiunea de alimentare. Un divizor cu 2 pe alimentare, si eventual un condensator de la nodul divizorului la masa, si de acolo se leaga IN+. Neaparat condensator de cuplaj AC intre rezistentele de 15k si cursoarele potentiometrelor. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Răspunsul simplu este nu. Ceea ce spui tu Marian este absolut corect dar nu mai este aceeași schema, devine alta schema. Iar lucrurile se pot complica în funcționare, pot apărea probleme de zgomot în funcție de cum este ales punctul de masa de referință. Link spre comentariu
eos Postat Februarie 26, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2023 Deci in cazul asta n`am rezolvat nimic cu schema asta.Va rog sa imi recomandati alta schema care sa poata sa imi amplifice semnalul de la un bluetooth chinezesc ca nu imi da destul semnal dar sa fie alimentat simplu cu o tensiune pana la 24vcc.Daca se poate sa aibe si un gain reglabil ar fi si mai bine. Va multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
icar Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Cu ce alimentezi restul aparaturii? Auto? Altfel, toata complicatia e inutila. Un traf cu doua iesiri de aceeasi tensiune, doua punti, un 317 si un 337, rezolva problema. Link spre comentariu
eos Postat Februarie 26, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2023 Nu am tensiuni simetrice doar o singura sursa in comutatie de 24v Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 La alegere: https://www.google.com/search?q=single+supply+op+amp+preamp&rlz=1C1CHBD_enRO1041RO1041&sxsrf=AJOqlzXsGrTq-jnEprdij_7_FYrSUCFH6w:1677425836293&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjUse-YwrP9AhXf87sIHc48AcsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1536&bih=722&dpr=1.25 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum