caguars2023 Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Buna ziua! Am primit de la cineva un casetofon Wilco 1049L, prinde ceva posturi dar nu pe toate, pare ca banda ar fi largita sau nu stiu cum sa ma exprim si nu incap toate posturile in intervalul scalei. Stie cineva de la care bobina FI se poate "ingusta" sau restrange banda astfel incat sa incapa mai bine? Nu ma intereseaza sa-l potrivesc stas stiu ca este foarte grea reglarea, dar sa prinda macar ceva mai multe posturi, cate s-or putea. Am pus poza cu partea de radio unde sunt bobinele. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 În primul rând ţin să te avertizez să nu umbli ,,la nimereală,, în bobine, în niciun caz nu umbli la cele de FI. Fiecare oscilator e reglat pe aparatură dedicată şi dereglând aiurea, poţi aduce recepţia la un nivel dezastruos.Există un protocol de urmat în ,,tragerea,, posturilor în domeniul util al scalei.A mai fost descris acest procedeu pe alte topicuri, momentan te sfătuiesc să ai puţină răbdare până răspunde un coleg avizat.Eventual cauţi topicuri de pe forum folosind cuvintele cheie ,,tragere în bandă radio,,. Link spre comentariu
caguars2023 Postat Februarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2023 Astept nu e problema, de asta am si intrebat. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Uite un topic în care se descrie o metodă, poţi căuta pe forum sau cu Google ,,tragere în banda FM,, fiindcă forumul fiind indexat deja, poţi găsi chiar articole de pe Elforum. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Trebuie precizata banda, probabil FM 88-108...aparatul mai are medii,lungi si scurte ! Editat Februarie 25, 2023 de okean Link spre comentariu
sla Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Acum 58 minute, caguars2023 a spus: Stie cineva de la care bobina FI se poate "ingusta" sau restrange banda astfel incat sa incapa mai bine? In niciun caz nu umbla in bobinele de FI, nu de acolo se regleaza latimea benzii FM! Daca vei deregla bobinele din frecventa intermediara, poti sa-ti iei adio de la o receptie buna in aceasta gama. Banda se regleaza din oscilatorul local, dar fara aparatura si experienta ( eventual documentatie ), cam greu de realizat (ma refer la pozitia si latimea benzii, sensibilitatea se regleaza din circuitul de intrare RF). Am cautat schema dar nu am gasit-o. Acest aparat este fabricat pentru banda vest (88-108), de ce a fost nevoie sa umbli prin el? Daca nu s-a bagat inainte vreun Dorel (sa-i creasca sensibilitatea), respectiv daca nu s-a defectat ceva (vreun condensator sau ceva in oscilatorul local) si din cauza asta s-a modificat banda, nu ar fi trebuit sa se intervina in el. Editat Februarie 25, 2023 de sla Link spre comentariu
caguars2023 Postat Februarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Radio are FM 88-108. Singura problema e ca pare ca nu prinde toata banda, e cumva mai mare decat scala. Nu am umblat eu. Editat Februarie 25, 2023 de caguars2023 Link spre comentariu
sla Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Acum 42 minute, caguars2023 a spus: Radio are FM 88-108. Singura problema e ca pare ca nu prinde toata banda, e cumva mai mare decat scala. Din posturile pe care le prinde iti poti da seama care este frecventa minima si maxima in care functioneaza? PS: nu cumva o fi aparatul de aici: ?? Editat Februarie 25, 2023 de sla Link spre comentariu
caguars2023 Postat Februarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2023 Modelul da, nu este acelasi aparat, nu cunosc acel user. Ultimul post recetionat, adica cu acul scalei dat la dreapta de tot, este Virgin Radio. La inceputul scalei nu prinde mai nimic, de la 91 prinde radio Kiss FM. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Trebuie verificata pozitia pe scala a unor posturi de la capetele de banda locale din Bucuresti frecvente ce se pot afla de pe net, daca nu corespund, se pot ajusta cu ajutorul trimerului de pe CV responsabil de frecventa oscilatorului local in FM... Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Nu cumva sa aibă sub placa montați conzi pe variabil. Link spre comentariu
caguars2023 Postat Februarie 25, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2023 In alta ordine de idei, pe majoritatea casetelor cu mici exceptii se aude infundat pe canalul dreapta desi casetele nu au probleme, se aud impecabil pe alte aparate. Am incercat reglarea din surubul de la cap, nu vrea. Canalul stanga impecabil, dreapta infundat. Sa fie capul tocit? Daca da, s-ar potrivi Amir 6.6.6. Stereo Japan? Vad ca acesta se mai gaseste nou, in rest chinezarii ca la casetofoanele cu leduri din anii 90. Intreb deoarece stiu ca sunt si acestea de diferite impedante. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 (editat) Pana la schimbarea capului, trebuie curatat comutatorul inregstrare/redare sau schimbat pe placa intrarea stanga cu dreapta...in mod normal trebuie o caseta de test cat de cat, trasa pe un deck mai acatarii la care e certitudinea ca nu e umblat la cap, pe care casetele de studio suna bine pe ambele canale... Editat Februarie 25, 2023 de okean Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2023 Partajează Postat Februarie 25, 2023 Se poate încerca curăţarea capului de redare.Posibil întrefierul să fie înfundat cu particule de la bandă.Există casete speciale cu bandă abrazivă, pentru curăţat capetele.Asta în afară de clasicul mod cu beţişor de urechi şi alcool... Cred că mai am o casetă din aia pe undeva.. Link spre comentariu
okean Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 O poza cu capul ar fi utila ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum