ROBEERT Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 (editat) Buna seara tuturor. Acest televizor a venit cu clasicul defect de display ( lipsa imagine, backlightul si sonorul ok ). Acest televizor este echipat cu displayul EDGE model LC420EUE (SE) (F1). Ce am constatat? Cu pamblicile LVDS conectate, am lipsa tensiunea VGH de 27 volti. Am deconectat pamblica LVDS din partea stanga si tensiunea VGH a aparut, dar tot nu am imagine pe jumatatea de ecran care este ok. Cred ca la acest ecran nu apare imaginea decat cu ambele pamblici conectate. Am trecut localizarea scurtcircuitului pe placuta LVDS cu probleme, mai precis, la izolarea pinilor cu probleme pe pamblica respectiva. Am depistat si am izolat pinii cu probleme. Dupa incercari si incercari, sa constat ca s-a defectat si partea dreapta. In sfarsit, am depistat si izolat si in partea dreapta pinii cu probleme ( vedeti procedura in poza din attach ). Acum, in momentul de fata, am prezente tensiunele VGH ( cca. +27 volti ) si VGL ( cca. -5 volti ) si imaginea nu apare absolut deloc. Apare un alb puternic si in partea dreapta imi apar vreo doua - trei dungi verticale. M-am chinuit la el vreo doua ore si nici o imbunatatire. Ce-i drept, nu am desfacut placutele LVDS ca sa masor condensatorii, dar tind sa cred ca defectul este pe driverele displayului. De ce cred asta? Deoarece initial a fost scurtcircuit pe partea stanga si partea dreapta era ok, apoi dupa incercari si incercari, a aparut un scurtcircuit si pe partea dreapta. Ce am mai observat? Cu pinii cu probleme izolati, dupa cum am zis, apar corect tensiunile VGL si VGH, dar integratul care genereaza aceste tensiuni, se incinge. Acum, dupa cele spuse, rog poate are vreun coleg vreo solutie de rezolvare la acest tip de display. Multumesc. Editat Februarie 23, 2023 de ROBEERT Link spre comentariu
iuliantv Postat Februarie 24, 2023 Partajează Postat Februarie 24, 2023 (editat) izolånd ambele tensiuni la ambele parti,nu rezolvati nimic,nu tin minte ca un display lg,hd sau fhd,sa poatå fi testat pe ,,jumåtåti,, Editat Februarie 24, 2023 de iuliantv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum