dilimandri Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Bună ziua! La o pompă de stropit gradina am un acumulator de 12v /8A care a"murit". As vrea să trec pe alimentare la 220v printr-o sursă. Pompa aparatului este GF-2203-2 de 12v Nom (9-14v);3.8LPM;3.0A;100PSI (6-9BAR). Și am văzut pe net o Sursa de tensiune in comutatie Kemot 12V 10A. Tensiune de intrare: 100-240V 50/60Hz Tensiune de iesire: 12V DC Curent de iesire: 10A Putere: 120W Se potrivesc,le pot folosi împreună? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Se potriveşte sursa, dar nu e cam incomod (şi periculos) să umbli cu cablul de reţea prin grădină ? Acumulatorul original poate fi înlocuit cu o baterie de acumulatori Li-Ion 18650 conectaţi 3S-3P şi vei avea autonomie mai mare decât la cel cu plumb. Sau poţi utiliza chiar acumulatori de bormaşini de 9-14V dacă ai prin gospodărie, adaptând o mufă pentru ei. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Pompa de stropit, sursa, apa, 230Vac, prelungitor de zeci de m... mai bine o baterie. Link spre comentariu
BRANCA Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Recomand un acumulator pe plumb chiar dacă e mai greu!E sigur dacă lucrezi in aer liber şi e transportabil. Link spre comentariu
dilimandri Postat Februarie 22, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2023 Mulțumesc pentru răspunsuri!Am rămas dezamăgit de acumulator după ce în toamna trecută l am cumpărat și a mers ok dar, deși depozitat în casă peste iarnă,acum când l am pus la treabă a mers 5 minute și a "murit". Poate nu l am încărcat înainte de "hibernare" și din acest motiv s a descărcat prea tare ma gândesc. O să pun o poza cu acumulatorul. M ați convins că e mai bine cu acumulator. Ce acumulator să cumpăr și cum să l întrețin mai bine să țină mai mult timp? https://ibb.co/QCJ9yn6 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 23, 2023 Partajează Postat Februarie 23, 2023 Acumulatorii cu plumb trebuie stocaţi întotdeauna bine încărcaţi.Dacă l-aţi păstrat descărcat, sau parţial descărcat peste iarnă, în timp s-a autodescărcat şi s-a produs sulfatarea plăcilor.Aţi putea încerca resuscitarea lui, prin încărcarea timp îndelungat cu un curent redus, prin înserierea unui bec auto de poziţie (12V/21W)cu unul din cablurile redresorului. Link spre comentariu
dilimandri Postat Februarie 23, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2023 Acum 7 ore, validae a spus: Acumulatorii cu plumb trebuie stocaţi întotdeauna bine încărcaţi.Dacă l-aţi păstrat descărcat, sau parţial descărcat peste iarnă, în timp s-a autodescărcat şi s-a produs sulfatarea plăcilor.Aţi putea încerca resuscitarea lui, prin încărcarea timp îndelungat cu un curent redus, prin înserierea unui bec auto de poziţie (12V/21W)cu unul din cablurile redresorului. Mulțumesc pentru informații! Link spre comentariu
Marius84 Postat Februarie 26, 2023 Partajează Postat Februarie 26, 2023 Nu vă jucați cu așa ceva. Bănuiesc că nu vreți să vă plimbați prin grădină cu prelungitorul după dvs. Înlocuiți acumulatorul, nu cred că este foarte scump. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum