Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dozator apa cu filtre


marian112233

Postări Recomandate

Salutare,

 

Mi as dori sa nu mai tot car apa cu baxul intrucat stau intr un bloc fara lift si e destul de greu.

Pentru cei ce si-au rezolvat aceasta problema cum ati reusit ?

Aveti sistem de filtrare sau dozator apa ?

Am gasit aceste modele dar nu prea ma pricep si m ar ajuta un sfat.

https://romkor.ro/dozator-apa-cu-sistem-de-filtrare-biolux-jl-1566s-uf-by-midea/17.htm

https://azura.ro/produs/dozator-apa-purificata-ultrazura-zada-pro-office-azura-filters/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • XAN77

    3

  • doru3160

    3

  • draku

    2

  • sesebe

    2

Top autori în acest subiect

Fa un calcul si vezi consumul zilnic. Pt mine de ex, un dozator din cele expuse, ar fi o cheltuiala inutila, basca spatiul ocupat degeaba. Consum 3 l de apa pt baut, in medie. Se poate mai mult, se poate mai putin. Suntem 3 persoane. Am rezolvat cu filtru pe chiuveta, si alimentare separata de bateria de la bucatarie. Pt ca este impus un debit max destul de mic, de regula umplu in tihna dimineata 2 pet uri de 2l si imi ajung pe toata ziua. Doar pt baut. Daca mai trebuie, nu se inchide pravalia.

Despre modelul asta vorbesc

https://7filtre.ro/filtru-pentru-robinet-aquaphor-modern-alb/?gclid=CjwKCAiAl9efBhAkEiwA4TorikxbSX60NVXt1R91pGffgNS4xUihUAov5-zLWtwZuQq37aUboTJ1JRoCIDkQAvD_BwE

Fiecare isi cunoaste nevoile, si in functie de asta trebuie sa hotarasti, nu de ce spune unu' sau altu' pe forum.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, norad a spus:

Doar intreb, nu dau in cap:

-De ce aveti nevoie de un filtru sau alte metode de tratare/purificare suplimentara a apei potabile?

Specificatii/parametri apa potabila:

https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/37723

Din cauza clorinarii în exces.  După filtrare, aproape ca nu deosebești o cana de apa plata cumpărată, de una cu apa filtrata. Filtrele din carcasa rețin aproape 100% clorul din apa. Restul e can can, dar cu clorul nu e poveste, cum greșit cred unii. 

Link spre comentariu

Eu n-am mai simțit  clor în apa de...... cred vreo 10 ani. 

Or fi unii mai sensibili, m-am ce zice dar eu n-am nevoie de filtrare suplimentara. Pt mine filtrarea suplimentara este ca și "uleiul de sarpe". 

Link spre comentariu

Nu te obliga nimeni sa folosești filtre. Dacă nu mai simți tu clorul din apa, asta nu inseamna ca nu exista. 

Și apoi cred ca ar fi bine sa lămurim o treabă. Topicul nu-și propune sa convingă pe nimeni de utilitatea unui filtru de apa în casă. Cine vrea, folosește, cine nu, nu. Nu vad de ce trebuie sa formam tabere pro și contra. Clorinarea apei este un rău necesar în obținerea și distribuția apei potabile în aglomerații urbane. La ce vechime are instalația de distribuție, și ce depuneri pe interior, lipsa clorinarii ar face victime, la propriu, dar si clorinarea in exces, la fel. Deci sa presupui ca nu exista clor în rețeaua de apa potabila a unui oraș, e naivitate. Dar, odată apa ajunsa la destinație, acel clor nu mai are nici un rol (benefic). De asta unii dintre noi considera ca trebuie înlăturat. Nu vad de ce trebuie ridiculizat gestul, ca fiind ceva excentric. 

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Și eu m-am săturat să car baxuri cu apă și stau la curte nu le urc pe scări. Pe mine mă tentează un sistem cu membrană de osmoză. Mă interesează acest tip de filtru pentru că e singuru ca reduce duritatea și nitrații. La mine aici în zona Constanței apa este foarte dură.

Folosește vreun coleg astfel de filtre? Vreo părere ceva?

Link spre comentariu

Eu folosesc un sistem de filtrare cu 7 trepte si membrana de osmoza la casa (apa din put).

Duritate apa cam 24-25 grade germane.

L-am instalat acum 3 ani si inca functioneaza.

Nu i-am schimbat nici membrana si niciun filtru inca, nici "computerul" lui nu ma avertizeaza sa fac asta.

Insa inaintea lui am montate alte 4 filtre de 10" (50 microni, 10, 5 si carbune activ, pe care le schimb mai des) un dedurizator si o lampa uv.

Nu a scazut debitul la robinetul lui, cel putin nu sesizabil.

Dupa spusele vanzatorului, daca apa este dura, membrana se colmateaza repede si trebuie schimbata destul de des.

 

Trebuie conectat la instalatia de apa, precum si la cea de scurgere, pentru ca in timpul functionarii o parte din apa este deviata catre scurgere. Are o mica pompa care impinge apa prin toate elementele filtrante si care mentine plin un vas tampon de 6 - 8 litri,

Este de preferat un sistem cu pompa daca presiunea in reteaua de alimentare cu apa este scazuta sau fluctuanta.

Fara pompa, este posibil sa nu fie un debit convenabil de apa filtrata.

Pompa functioneaza numai in momentul in care se extrage apa din vasul tampon. De exemplu, pentru 2 litri de apa pe care o iei de la robinet, pompa functioneaza aprox 1 min. sa reumple vasul.

 

Link spre comentariu
Acum 3 minute, draku a spus:

Insa inaintea lui am montate alte 4 filtre de 10" (50 microni, 10, 5 si carbune activ, pe care le schimb mai des) un dedurizator si o lampa uv.

ce fel de dedurizator ai pus înaintea filtrului ?

Link spre comentariu

Eu am montat acum un an un filtru 3M Aqua Pure Complete, cu un singur cartus, impreuna cu o baterie cu 3 cai. Filtrul are un debit bun, cca 7 litri/min, bem si gatim cu apa filtrata. Dupa un an debitul este inca foarte bun. Am ales varianta cu capacitate de filtrare mare (54000 litri daca nu ma insel). Spatiul mic ocupat a fost un argument. Am montat un filtru grosier inaintea filtrului 3M. Inca de la inceput am sesizat o modificare in bine a gustului apei. Nu beam apa de la robinet dar nici gustul apei plate nu ne multumea, am incercat cam tot ce am gasit in comert. Acum totul este ok. Eu zic ca pentru un apartament este o solutie buna.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, zvonacfirst a spus:

Eu am montat acum un an un filtru 3M Aqua Pure Complete...

Are la bază filtrarea cu cărbune activ, de aceea și îmbunătățește gustul apei. Dacă mergeam pe filtrarea cu maxim cărbune activ, sunt mai multe soluții în comerț, sau se poate configura manual cu carcase de filtru de 10”universale și cartușe pentru ele astfel putând face o filtrare în 2-3 sau câte niveluri vrei. Dar nu reduce duritatea apei, aici e avantajul osmozei. Nu vreau să folosesc o stație mare de dedurizare pentru toată casa pe bază de sare, costă și mult. Vreau doar pentru băut și din care să alimentez mașina de cafea și fierul de călcat.

Bineînțeles că un filtru de sedimente+cărbune activ e super față de fără filtrare, nici nu contest.

Link spre comentariu

Eu am oferit solutia pentru tema deschisa de initiatorul topicului, desi probabil ca a rezolvat problema intre timp. Asa cum am scris, este bun acest filtru pentru a fi montat sub chiuveta din bucataria unui apartament - unde spatiul poate fi limitat - si pentru a fi folosit cu apa potabila la intrare. Daca elimina gustul de clor si respecta specificatiile este suficient pentru mine. 

Pentru alimentarea cu apa a unei case este alta discutie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări