dan cod Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Nu am știut ce titlu sa dau. De ce se văd asa pozele când pozezi display cu led? Pe rosu foarte des(rar se vede bine) deși displayul se vede perfect. Link spre comentariu
Усилитель Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 (editat) Eu am filmat cu telefonul functionarea VU metrului cu ochi magic,, cu ochii se vede perfect, marginea exacta, pe video a iesit spalacit, lumina verde este "pocită".... Pe intuneric a iesit si mai rău... Posibil ca trebuie umblat la sensibilitate.... Editat Februarie 21, 2023 de Усилитель Link spre comentariu
validae Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Dacă afişajul e multiplexat (fiecare segment al fiecărui digit e aprins ,,pe rând,, câte o fracţiune de secundă), există diferenţe în timpul multiplexării între consumul (implicit luminozitatea instantanee) diverselor cifre afişate.De exemplu cifra ,,1,, e mai ceva mai luminoasă decât cifra ,,8,, în acest caz.Unii producători pun rezistori de egalizare pe fiecare segment în parte iar rezultatul e un iluminat mai uniform, alţii lasă limitarea în seama integratului driver, iar rezultatul e o iluminare foarte neuniformă.Când afişarea se face continuu (fiecare segment dintr-un digit e aprins continuu) atunci digiţii sunt perfect egali ca iluminare.Ochiul uman are o inerţie mare şi ,,egalizează,, cumva luminozitatea digiţilor, chiar dacă ea în realitate nu e perfect egală.Dar camera foto are o inerţie foarte mică şi sesizează diferenţa evidentă între divesele segmente afişate, în cazul multiplexării. Dacă am ocazia, voi face poze la un afişaj comandat continuu (ex ceas cu MMP 1201) şi veţi vedea diferenţa. Aveţi mai jos o poză a unui ceas cu MMC351 făcut de mine prin anii 90, are afişaj cu multiplexare dar cu rezistori de egalizare pe fiecare segment (abcdefg).Afişajul arată segmente egale ca iluminare. Un ceas modern chinezesc cu microcontroller, are tot multiplexare, dar îi lipsesc rezistorii de egalizare pe segmente, astfel că se observă o uşoară diferenţă între segmente la unele cifre...iar cifrele ,,1,, şi ,,4,, sunt mai luminoase decât ,,5,,. Link spre comentariu
icar Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 (editat) Cu pozele facute cu aparate digitale e o problema in anumie situatii. Imaginea este facuta prin baleiere si atunci apar nazbâti. Cel mai interesan fenomen aoare când fotografiezi palele elicii in miscare la un avion. Treaba se rezolva printr-o corelare optima intre timpul de expunere, diafragma si sensibilitate. Editat Februarie 21, 2023 de icar Link spre comentariu
Postări Recomandate