vasile barsan Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Salutari ! Deunazi am fost ''cadorisit'' cu aparatul din titlu ( poza mai jos).Nu am folosit niciodata un asemenea instrument de aceea apelez la bunavointa dvs. sa-mi spuneti cum se foloseste (am incercat un condensator de 2200 micro - afiseaza 14 pF).Trebuie facuta o conversie / calcul ,sau cum? Cu multumiri! https://i.postimg.cc/hGFbHgs8/LC-ESR-METER.png Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Intai se calibreaza si banuiesc ca are bobina si condensator etalon inclus ,apoi se trece la masurare.Cel care v-a cadorisit sa va spuna cum functioneaza. O poza cu interiorul aparatului ar fi utila poate identificam fabricantul Link spre comentariu
daniels Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Daca condensatorul era incarcat l-ai stricat. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 21, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 9 minute, grosu99 a spus: Intai se calibreaza si banuiesc ca are bobina si condensator etalon inclus ,apoi se trece la masurare.Cel care v-a cadorisit sa va spuna cum functioneaza. O poza cu interiorul aparatului ar fi utila poate identificam fabricantul OK am sa-i desfac carcasa poate ne dumirim, Acum 9 minute, daniels a spus: Daca condensatorul era incarcat l-ai stricat. Se masoara cu condensatorul descarcat. Scrie pe aparat. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 La care borne ai pus condesatorul ? Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 21, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 1 minut, Florinel TV a spus: La care borne ai pus condesatorul ? La bornele marcate C-esr (simbol cond. electrolitic) cu + la plus si - la minus Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Da e ok acolo, chiar si necalibrat nu arata doar 14pf trebuie sa arate mai mult Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 21, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 18 minute, Florinel TV a spus: Da e ok acolo, chiar si necalibrat nu arata doar 14pf trebuie sa arate mai mult INVATATURA DE MINTE : Verificati sondele / cablurile de masura! La mine unul dintre ele era intrerupt , de aici toate problemele cu acest instrument (greseala / neatentie de incepator...) Am incercat si cu un 4,7 mF , indica 5,73 mcroF /ESR =204 ohm ; cond de 100nF indica aproape corect 94,04 nF (probabil diferenta vine dela toleranta pieselor). Ma pot declara multumit de aparat. Multumiri tuturor! Link spre comentariu
grosu99 Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 ESR 204 ohmi ? Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 21, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2023 Acum 1 oră, grosu99 a spus: ESR 204 ohmi ? Asa afiseaza sub valoarea condensatorului.Nu stiu inca ce iseamna dar ma voi documenta (posibil sa fie un gen de rezistenta interna a condensatorului masurat - probabil aberez acum) Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 21, 2023 Partajează Postat Februarie 21, 2023 Pune o poza sa vedem si noi omi care ii masoara Link spre comentariu
bentanioan Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Bevezető - Elmélet - LCM3 alkatrész mérő műszer - KIT lehetőség - Hobbielektronika.hu - online elektronikai magazin és fórum Probabil despre acest proiect este vorba. L-am facut si eu,functioneaza bine dar nu poti avea incredere la masuratorile efectuate in circuit. Rezultatul ESR este dat in miliOhm. Link spre comentariu
vasile barsan Postat Februarie 22, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2023 Acum 2 ore, bentanioan a spus: Bevezető - Elmélet - LCM3 alkatrész mérő műszer - KIT lehetőség - Hobbielektronika.hu - online elektronikai magazin és fórum Probabil despre acest proiect este vorba. L-am facut si eu,functioneaza bine dar nu poti avea incredere la masuratorile efectuate in circuit. Rezultatul ESR este dat in miliOhm. Exact asta este (mai putin carcasa).Va multumesc mult pentru link , acum toata lumea cred ca este edificata... Link spre comentariu
icar Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Acum 19 ore, vasile barsan a spus: ESR =204 ohm Poate ai citit gresit. Nu cumva e 204 mohm, adica 0,2 ohm? Ca la un ESR de 240 ohm e bun de dat pe gârla! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 22, 2023 Partajează Postat Februarie 22, 2023 Sigur e 0,204 ohm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum