Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DIGITAL - LC - ESR - metru

vasile barsan

Postări Recomandate

Salutari ! Deunazi am fost ''cadorisit'' cu aparatul din titlu ( poza mai jos).Nu am folosit niciodata un asemenea instrument de aceea apelez la bunavointa dvs. sa-mi spuneti cum se foloseste (am incercat un condensator de 2200 micro - afiseaza 14 pF).Trebuie facuta o conversie / calcul ,sau cum?

Cu  multumiri!

https://i.postimg.cc/hGFbHgs8/LC-ESR-METER.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile barsan

12

• Florinel TV

5

• bentanioan

3

• grosu99

2

Intai se calibreaza si banuiesc ca are bobina si condensator etalon inclus ,apoi se trece la masurare.Cel care v-a cadorisit sa va spuna cum functioneaza. O poza cu interiorul aparatului ar fi utila poate identificam fabricantul

Link spre comentariu
Acum 9 minute, grosu99 a spus:

Intai se calibreaza si banuiesc ca are bobina si condensator etalon inclus ,apoi se trece la masurare.Cel care v-a cadorisit sa va spuna cum functioneaza. O poza cu interiorul aparatului ar fi utila poate identificam fabricantul

OK am sa-i desfac carcasa poate ne dumirim,

Acum 9 minute, daniels a spus:

Daca condensatorul era incarcat l-ai stricat.

Se masoara cu condensatorul descarcat. Scrie pe aparat. 

Link spre comentariu
Acum 18 minute, Florinel TV a spus:

Da e ok acolo, chiar si necalibrat nu arata doar 14pf trebuie sa arate mai mult

INVATATURA DE MINTE : Verificati sondele / cablurile de masura! La mine unul dintre ele era intrerupt , de aici toate problemele cu acest instrument (greseala / neatentie de incepator...)

Am incercat si cu un 4,7 mF , indica 5,73 mcroF   /ESR =204 ohm  ;   cond de  100nF indica aproape corect 94,04 nF (probabil diferenta vine dela toleranta pieselor). Ma pot declara multumit de aparat.

Multumiri tuturor!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, grosu99 a spus:

ESR 204 ohmi ?

Asa afiseaza sub valoarea condensatorului.Nu stiu inca ce iseamna dar ma voi documenta (posibil sa fie un gen de rezistenta interna a condensatorului masurat - probabil aberez acum)

Link spre comentariu
Acum 2 ore, bentanioan a spus:

Bevezető - Elmélet - LCM3 alkatrész mérő műszer - KIT lehetőség - Hobbielektronika.hu - online elektronikai magazin és fórum

Probabil despre acest proiect este vorba. L-am facut si eu,functioneaza bine dar nu poti avea incredere la masuratorile efectuate in circuit. Rezultatul ESR este dat in miliOhm.

Exact asta este (mai putin carcasa).Va multumesc mult pentru link , acum toata lumea cred ca este edificata...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări