Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina spalat indesit

Mike

Postări Recomandate

buna ziua!

am o problema la masina de spalat indesit wixe127 si anume nu stiu unde sa conectez pompa de evacuare pe placa de baza. ideea e ca pompa nu are nici un fir bagat in ea si primesc eroarea f11 cand spal, uitandu-ma la pompa am vazut ca nu are fir conectat dar nu exista nici vreo mufa libera desi m-am uitat de mai multe ori. daca aflu unde trebuie conectata pe placa de baza o sa vad daca e conectat ceva acolo si daca e conectat sa urmaresc firele unde duc. multumesc antiicipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mike

4

• validae

3

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Păi maşina ai luat-o defectă sau cum a funcţionat până acum ? Cablul dinspre placă ar trebui să fie în imediata apropiere a pompei, de obicei e fixat cu cleme, nu atârnă aiurea prin carcasă...

Link spre comentariu

neispravnostistiralnoymashiniindesitwitlmasina a functionat dupa care imi dadea eroarea f02 am rezolvat-o prin schimbarea taho apoi mi-a dat eroare f01 am schimbat perii motor, afisajul palpaia am scos placa, am schimbat cei 4 electrolitici de pe placa si varistorul de pe intrare 220, am refacut lipiturile la relee caci mi-a dat o flama in zona releelor pe cand erau carbunii mici si dadeau scantei pe la motor. am pus placa la loc, am pus toate mufele. am dat drumul la masina si merge bine masina (totusi am senzatia ca parca invarte mai repede motorul stanga dreapta) pana in momentul cand trebuie sa dreneze apa si da eroarea f11. m-am uitat de n-spe ori dar nu mai e nici o mufa pe acolo. eu nu am scos mufa de la pompa, doar de la placa am scos mufele. Poate totusi o fi iesit mufa accidental, dar unde e atunci?

am gasit imaginea de mai sus pe net si cred ca e vorba de primii doi pini din mufa de la dreapta celei de 220. Confirmati?!

Multumesc!

Editat de Mike
Link spre comentariu

Scrie seria lui, pe unele plăci nu sunt simpli triaci, ci comutatoare logice ACS108.

Chiar şi triacii simpli de pe plăcile de maşini sunt modele cu curent foarte mic de poartă, nu se pot pune triaci de putere fiindcă nu vor fi deschişi corect de semnlul mic dat de microcontroller.

Schematic - STMicroelectronics ACS108-8TN AC Switch

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări