Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

samsung adaptare fhd to hd display bn41-02663

iuliantv

Postări Recomandate

IMG-20230220-190205376-Copy.jpgr

Rog ajutorul in adaptare unui display hd in locul celui fhd,bineinteles ca voi schimba conectorul la unul de 30pini....ideea e ca nu sant sigur,i.mi apar 2 zone in care apar notatiile hd si fhd,partea de jos in chenar albastru,care pare simpla,trebuie mutata rezistenta r1040 in locul gol r1041,r1034 mutata in locul gol r1035 nu cred ca e necesar,el fiind fhd are 2gb ram si nu 1,5gb ram pt hd,dar nu-mi dau seama daca trebuie umblat si la r1725-fhd-drsi  r1726-hd-dr cele din mijloc in chenar rosu,componente pe nu reusesc sa le identific,nu stiu fizic unde sant amplasate,pe spate nu sånt

Va multumesc

IMG-20230220-190346669.jpg

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

9

• gabiz_ro

1

• antonvasileeee

1

Top autori în acest subiect

A trebuit sa mut doar R1040 in loculul gol R1041,pentru hd, dupå care Jeida-Vesa din menu service si Flip off

am montat un hv320whb-n85 in locul celui fhd cu t.conhv320fhb-n10/hv460fh2-600

am folosit un cablu lvds cu file recuperat din tv china,am destule,

Link spre comentariu

din pacate m.am bucurat degeaba

imaginea e mai mare,iese din,,decor,,

nu mi.am dat seama pånå nu am montat si cablu tv,meniul e incadrat corect,dar imaginea e mai mare si pe laterale si pe inaltime,in menu service am gasit ceva setari,fhd-hd-uhd,dar nu se intåmpla nimic,ori trebuie rescrisa vre.o memorie,ori mai e ceva fizic pe placa

mai sap si vad ce si cum,un soft usb daca as gasi pentru hd nu cred ca ar schimba ceva,poate doar schimbarea modelului din menu service,cine stie,la model trebuie umblat cu atentie ,ca daca dau vreun model prea diferit,dispare de tot imaginea,cred 

inainte de a monta displayul hd,si dupå ce am mutat rezistenta,am facut proba si nu mai aveam deloc imagine pe fhd

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 57 minute, antonvasileeee a spus:

După fiecare modificare in service menu ar trebui deconectat de la rețea 1-2 min.

Are încărcate în Ram informatiile de matriciere a panelului .

l.am lasat ,jaida-vesa mirror se fac imediat,doar scos cca 10 secunde

ma poate ajuta cineva cu binurile eprom spi din Samsung 32N4302  bn41-02663a  BN94-12952F

va multumesc

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

a mers cu rescrierea 24_512 din linkul de mai jos ,unde e si binul din 25q40

https://remont-aud.net/dump/lcd_pdp_tv/samsung/samsung_ue32n4500au_shassi_main_board_bn41_02663a/241-1-0-123193

binurile din linkul de mai jus le atasez in linkul de mai jos

https://files.fm/u/c78bzf4b8

PS am rescris 25q40 cu binul original si totul e ok,deci trebuie rescris doar 24_512 mai jos binurile originale ok 25q40 24c512 din samsung 32n5302

https://files.fm/u/kbfk37ymw

Acum 25 minute, gabiz_ro a spus:

resetare din menu service?

In meniul de utilizator ai verificat sa nu fie pe zoom la imagine?

am facut de toate,rezolvarea mai sus inainte de acest  citat

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

acum ceva ani,(1 an maxim 3) sa dezbatut cam acelasi subiect dar pe un model mai vechi de tv

si unde intiatorul topicului a intrebat daca poate monta un display de o alta rezolutie ?,si eu si cred si Florinel ,am zis ca.i trebuie si un soft pentru acea rezolutie ,dar altcineva a contrazis si a spus ca trebuie doar mutate componentele smd fhd hd,si a descris ce componente si cum,si bineinteles si conectorul lvds ,initiatorul a revenit cu raspuns ca singura schimbare a fost un smd sau 2 smd-uri si intoarcerea imaginii din menu service,eu unul am ramas mirat ca doar atåt.si se pare ca nu e de ajuns,e si ceva software de facut

acum mai e varianta ca poate el a facut exact opusul a ceea ce am facut eu si a pus fhd in loc de hd,si teoretic un display fhd suportå o rezolutie de hd,dar nu cred imaginea ar fi chiar asa clarå si incadratå pe tot displayul

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări