Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modul inchidere geam

fwfw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

37

• nassus

24

• fratello

17

• bercioiu

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

intai trebui sa vezi cum lucreaza modulu + sai - , dupa ce vezi cauti firele de comanda inchiderea din usa , vezi care inchide tragi firu si dai comanda la modul, daca e compatibil pe polaritate atunci nui prob daca nu pui un releu si schimbi polaritatea.

Link spre comentariu
Vizitator kdyalex

Modulul habar nu am are un fir de +12v , - si cate 4 fire pt un geam.Sa inteleg ca mai intai trebuie sa pun butonul de actionarea geamurilor pe plus permanet?Daca ma leg de inchidere va fi o problema deoarece dupa ce depasesc viteza de 10km h se incuie usile sa inteleg ca se vor ridica si geamurile :(. Am vazut ceva module de ridicarea geamurilor are rost sa dau bani pe el ?

Link spre comentariu

centrala de inchidere se imparte in 2 1 o parte de radio FR care receptioneaza semnalu de la telecomanda si pastea care actioneaza motorasele de inchidereu cauti semnalul dat de telecomanda ca sa nu ai prob cu 10km aia

Link spre comentariu

Bun am auzit de asa ceva dar eu pe unde sa o caut????????

desfa sub bord apoi actioneaza butoanele de pe telecomanda si vezi unde tacane releede din centrala.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator tudorel92

va salut.sunt nou si nu ma pricep foarte bine la electronica.eu vreau un buton cu impuls si fiindca nu stiu sa fac circuite care sa detecteze supracurentii si asa ma gandeam ca oprirea curentului pentru motor cand geamul e sus sau jos sa fie prin comutatoare.mi se pare cea mai simpla idee...dar nu stiu cum sa o realizez(ma refer la modulul de impuls)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator crick

Am realizat si eu modulul de ridicare geamuri cu adaugarea rezistentei de 220ohmi la dioda;100% functional!Multumiri autorului(autorilor)!http://www.niqro.3x.ro/geam/geam.htm :aplauze .Ca o atentionare:este bine ca firul de alimentare al modulului sa fie suficient de gros pentru a nu fi cadere de tensiune cand unul din motoare ajunge inaintea celuilalt la capat de cursa pentru ca altfel nu mai lucreaza detectorul de suprasarcina(curent insuficient)ca sa-l decupleze.La probe am folosit alimentarea de la bricheta si se ajungea la situatia asta,la alimentarea directa din tablou ,totul functioneaza normal.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator crick

Deoarece m-a incantat simplitatea schemei si cum ce este mai simplu are mai putine sanse de a se defecta,am cuplat,folosind aceiasi schema, un al doilea modul prin intermediul unui releu suplimentar(cu galben) cu rolul de a comanda al doilea modul numai dupa ce primul modul a inchis geamurile.Faptul ca am numai 2 geamuri electrice din 4,schema nu am realizat-o si practic dar(parerea mea!) ar trebui sa fie functionala.Geamurile se vor inchide 2 cate 2 ramanand sa alegeti care se vor inchide primele,spatele sau fata.Functionarea este destul de simpla,releul suplimentar este alimentat odata cu cele doua relee de la modulul prioritar(primar) moment in care incarca cei 2 condensatori(stanga si dreapta din modulul secundar) prin cuplarea la masa, ca apoi la intreruperea tensiunii pe bobina(geamuri ridicate), cei 2 condensatori sa fie introdusi in circuit si sa comande celelalte 2 geamuri.

post-38256-139829313699_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări