Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modul inchidere geam

fwfw

Postări Recomandate

Vizitator marian_ariciuc

lasa-le in in de improvizatii cu functionari peronalizato-incurcate.fa-l pe ala postat pe aici de Bericioiu/fratello, sau daca nu, cumpara unul gata facut. nu mai experimenta ca ramai cu banii dati pe solutii temporare.parerea mea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

37

• nassus

24

• fratello

17

• bercioiu

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai fi citit si tu cu atentie blogul la care m-am referit si ai fi viziona

ai fi vazut ca nu e pe forum.
Daca ai fi dat 2-3 pagini inapoi, ai fi gasit toata documentatia necesara realizari unui asemenea modul, pusa la dispozitie moca de bercioiu... Numai sa te pricepi, ca altfel cine stie ce faci p`acolo...
Link spre comentariu

@avio81 : Montajul la care faci referire este realizat cu microcontroler (12F675) ca si celelalte prezentate in acest topic ; este "ala mic si negru", cu 8 pini, SMD, montat pe verso cablaj. Alimentarea microcontrolerului se face cu 5 volti, printr-un regulator 78L05 (sau similar) care arata ca un tranzistor (il poti vedea in pozele 1 si 2 de pe blogul mentionat). Microcontrolerul permite calibrarea software a curentului de limitare al motorului geamului ; optional se poate implementa si o limitare hardware, printr-un semireglabil. Ante-vorbitorii mei au dreptate ; daca te pricepi la electronica, fa unul din montajele prezentate, daca nu - cumpara !Numai bine !PS : Eu am renuntat la comercializare din cauza raportului costuri+munca/castig total nesatisfacator !!!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator melcul-melc

Cu deosebit respect userului bercioiu, adresez o intrebare pentru ca nu am inteles cum sa fac salvarea in eeprom sau poate este suficient sa apas comutatorul, picul masoara curentul si asta este tot, sigur se fac mai multe masuratori si apoi media.

Cu geamul ridicat sus la maxim, cu modulul nealimentat, se apasa butonul de ridicare si se tine apasat in timp ce se alimenteaza modulul.

Dupa alimentare, butonul se elibereaza si picul masoara curentul maxim de blocare. Se fac cateva masuratori succesive dupa care, se face

o medie a masuratorilor si se mai scad cateva procente din valoarea obtinuta. Acea valoare se salveaza in eeprom peste valoarea veche.

Link spre comentariu

"Acea valoare se salveaza automat in eeprom peste valoarea veche".

Am crezut ca se intelege de la sine dar se pare ca nu... Ai realizat practic montajul si nu ai reusit sa salvezi in eeprom?

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salut, am o curiozitate despre diodele (1n4148) inseriate intre relee si colectorii tranzistorilor: care este rolul lor?

vrei sa spui...diodele in paralel cu bobinele releielor? nu?

aceste diode au rolul de protectie a tranzistorilor ...la decuplare...contra inductiei bobinelor!(sper sa intelegi ce vreau sa spun)

Posted Image

Link spre comentariu

Salut si multumesc pentru raspuns. Nu am specificat eu, e vorba de cealalta schema a userului Fratello.

Inafara de diodele anti paralel mai sunt inca doua diode in serie.

La fel si varistorul? Care e rolul lui in acest circuit?

post-174697-0-86360900-1415017942_thumb.jpg

Editat de tuffguy
Link spre comentariu

nu stau(acum) sa caut acea schema ...dar e posibil ca tensiunea de lucru a bobinelor releielor sa fie mai mica de 12 v, astfel sa facut un artificiu pentru reducerea tensiunii pe ele! 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

salut ,ce modul trebuie sa folosesc doar pentru ridicarea gemurillor (2 buc) din alarma masina este echipada deja cu modul cu impuls ? multumesc

Editat de kinderu56
Link spre comentariu

am verificat acuma pe masina ceva comenzi care ar fi in felul urmator, modulu de impuls functioneaza dor cu contactu pus pentru urcare, fara contact functioneaza dor coborarea ,pentru a functiona fara contact,urcarea geamului fara impuls doar cu sesizarea capetelor de cursa trebuie facut strap intre 2 pini asta ar fi simplu montez un releu care primeste comanda de la alarma ,dar alarma mea nu are fir pentru comanda geamuri, ar trebui un modul care sa citeasca comanda din motoras pe inchis

https://www.motor-talk.de/bilder/jom-7104-2-7104-4-zv-in-audi-80-b4-g45330133/img006-i204365899.html

Editat de kinderu56
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări