Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modul inchidere geam

fwfw

Postări Recomandate

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

37

• nassus

24

• fratello

17

• bercioiu

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

SalutareAm si eu mare nevoie de ajutorul vostru am un motor de geamuri de 24 v(cu care vreau sa fac altceva)Si un buton de geamuri de pe un renault( tir)Acum Cum pot face sa isi schimbe sensul motorul din buton ?am depistat 2 legari separate adica 2 pozitii dar reusesc sa il fac cu 2 sensuriAm atasat un desen despre ce e vorba

post-34704-139829328392_thumb.png

Link spre comentariu

Butonul are doua pozii de contact si una de repaos;in poza ai spus ca atunci cand apesi pe buton ai contact 1-5 si 2-6,si tot atunci se deschid contactele 1-3 4-2,dar asta se intampla pentru ambele pozitii ale butonului?

Link spre comentariu

Daca ai minusul la masa nu se poate face..Dar (am vazut pe urma!) poti folosi butonul si motorul astfel; unesti 3 cu 6 si 4 cu 5 iar la 6 si 5 aplici tensiunea (sau la 3 si 4). La 1 si 2 legi motorul; daca vrei o corespondenta intre buton si sensul de actionare al motorului (adica de ex. apesi si vrei sa coboare geamul, eliberezi si geamul urca) potrivesti prin inversarea alimentarii sau a motorului. Nu ne-ai spus daca butonul este sau nu cu retinere. Succes!.

Link spre comentariu

Esti sigur sigur ca se pun/desfac aceleasi contacte si pentru un sens si pentru celalalt?In mod normal butonul este un inversor de polaritate si deci ar trebui sa ai alte "legaturi" in buton pentru fiecare sensPoti pune te rog o poza cu butonul?are iluminare?

Link spre comentariu

salut

Butonul are iluminare

Este de tir renault

Nu merge sa le leg in x cele 4 picioare

In schimb ma gandeam sa o chestie cu 4 relee

am atasat niste poze

http://i43.tinypic.com/1zqsbr8.jpg

http://i44.tinypic.com/674idl.jpg

Contact 1 inchide : circuitu cand apas pe o parte

Contact 2 inchide : circuitu cand apas pe cealalta parte

Contact 1 inversat : circuitul sta inchis, iar cand apas pe o parte se deschide

Contact 2 inversat : circuitul sta inchis , iar cand apas pe cealata parte se deschide

Link spre comentariu

Inca nu l-am facutTrebuie sa imi cumpar aici un aparat de sudura ca, fiind plecat din tara nu l-am mai luat si pe ala cu mineModelul ar fi cu 2 clapete care sa culiseze una peste altaVreau sa il pun inainte de intermediara adica sa faca ca naiba :))pun o poza poate intelegi

post-34704-139829328984_thumb.png

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator Lexuss

cine ma poate ajuta si pe mine cu o schema electrica pt legarea a 2 butoane de geamiri electrice de bmw s3 e36 pe acelasi geam..mai concret..vreau ca acelasi geam sa l pot actiona din 2 butoane..butoanele sunt simple..cele cu 4 pini..ms anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări